Een echt schoon huis? Gooi deze dingen dan NU weg! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een echt schoon huis? Gooi deze dingen dan NU weg!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van Architect Show Co.,Ltd Modern
Loading admin actions …

Een schoon en opgeruimd huis. We dromen er allemaal van. Maar je kunt opruimen en schoonmaken wat je wil, soms is het ook een de hoogste tijd dingen weg te gooien. In dit Ideabook daarom een aantal zaken die vaak te lang in je huis rond blijven slingeren. Herken je een van deze dingen? Kom dan nu in actie en gooi ze nu weg. En je huis zal schoner dan ooit.

Sponsjes en vuile doeken

In de keuken moet je vaak schoonmaken. Je gebruikt hem dagelijks en tijdens het koken wordt er nog wel eens wat vies. Voor dat schoonmaken gebruik je dan sponsjes en doekjes, maar na verloop van tijd worden deze vies. Zo vies dat je ze weg moet gooien. In sponsjes hopen zich bacteriën op en daar wil je juist vanaf. Vaatdoekjes kun je soms nog in de was doen en ze vervolgens hergebruiken. Maar sponsjes moet je echt om de zoveel tijd weg gooien. Doe het nu!

Oude schoenen

Closet Space Moderne kleedkamers van homify Modern
homify

Closet Space

homify

Ook zoiets dat veel te lang in je huis blijft slingeren. Oude schoenen. Ja maar, ik zal ze vast ooit nog eens aan doen. Het is een veel gehoord excuus om schoenen tot in de eeuwigheid te bewaren. Doe het niet! Als je schoenen al een paar maanden niet aan hebt gehad, en ze alleen maar stof lopen te verzamelen in de kast, wordt het echt de hoogste tijd om ze weg te gooien. En hoogstwaarschijnlijk hou je nog genoeg paar over om elke dag van de week een ander paar te kunnen dragen.

Tijdschriften

Tijdschriften zijn ook dingen die we veel te makkelijk en veel te lang bewaren. Je legt ze op een stapel en je hebt er eigenlijk heel lang geen last van. Ook hier kun je het idee hebben dat ze misschien ooit nog wel eens van pas komen. Dat is meestal niet het geval. Tijdschriften nemen onnodig veel plek in de boekenkast of op stapels op de grond in. Oftewel, nu een krat pakken en naar de oud papierbak lopen.

Keukenspullen

modern  door simplehuman, Modern
simplehuman

50.2cm pull-out organiser

simplehuman

Ook in de keuken hopen zich nodeloos veel spullen op die al lang overbodig zijn. Als je een nieuwe set glazen koopt, blijven 9 van de 10 keer de oude glazen in de kast staan. Krijg je voor je verjaardag een nieuwe koekenpan, staat de oude nog jaren lang niets te doen in de kast. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ga dus minimaal twee keer per jaar door alle kasten en lades van je keuken en een sorteer de dingen uit die je niet meer gebruikt. Breng ze naar de kringloopwinkel en je maakt er nog iemand anders blij mee ook.

Voedsel

Bespoke oak larder Landelijke keukens van homify Landelijk
homify

Bespoke oak larder

homify

Puilt jou voorraadkast ook uit en zie je door de bomen het bos niet meer? Waarschijnlijk staat achterin een pak koekjes met een houdbaarheidsdatum tot 2013 of een zak chips die sinds vorig jaar niet meer veilig is om op te eten. We kopen zoveel voedsel uit angst ooit zonder te komen, meer dan we kunnen eten. En dat is en zonde van het geld en pure verspilling. Zorg dus dat je eens per maand de voorraadkast checkt op aflopende houdbaarheidsdata. Probeer zoveel mogelijk op te maken of breng het anders naar de Voedselbank. Etenswaren met een verstreken houdbaarheidsdatum moet je uiteraard weggooien.

Handdoeken en beddengoed

Loop eens de badkamer in en kijk in de kast voor de handdoeken. En wees eens eerlijk: hoeveel handdoeken liggen er in die je niet meer durft te gebruiken omdat ze grijs en vaal en vlekkerig zijn. Hetzelfde geldt voor de kast in de slaapkamer waar het beddengoed ligt. Ga na hoeveel handdoeken en beddengoed je daadwerkelijk nodig hebt en gooi alle andere zooi er uit. Dat lucht echt op.

Hulp nodig bij het opruimen van je huis? Deze professionals weten wel raad met viezigheid. Heb je hulp nodig je huis beter te organiseren, kijk dan hier voor inspiratie. En in dit Ideabook lees je meer over een opgeruimd en georganiseerd huis.

Wees eerlijk: welke van de bovenstaande 'zonden' bega jij weleens? Vertel het ons hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!