8 geniale manieren om een kast in je keuken te plaatsen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 geniale manieren om een kast in je keuken te plaatsen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van Elfa Deutschland GmbH Modern
Loading admin actions …

De keuken is een van de belangrijkste plekken in ons huis. De opslagfunctie van alle potten, pannen en kookgerei is daarbij het meest essentieel in de keuken. We willen hier namelijk veel spullen in kwijt. Wil je dus een echte efficiënte keuken dan moet de geplande opslagruimte dus op goede wijze worden meegenomen in het ontwerp van je keuken. Vaak plaatsen we een grote voorraadkast in de keuken als extra opslagplaats. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om extra opslagruimte in je keuken te creëren? We tonen je een aantal creatieve kasten die een zee van ruimte bieden voor het opslaan van spullen. Niet alleen maar de traditionele oma's kast maar ook andere moderne en inspirerende oplossingen.

Schuifdeurkasten met een zee aan ruimte

Een zeer ingenieuze en ongebruikelijke manier om ruimte toe te voegen aan je keuken is door het plaatsen van zwevende planken die verborgen blijven achter schuifdeuren. Een ideale oplossing die werkelijk een zee aan ruimte biedt voor al je keukenmaterialen en voorraad in de volledige breedte en hoogte van de muur. Het enige wat je ervoor hoeft in te leveren is 30 cm ruimte vanaf de muur! De turquoise en lichtgroene kleurstelling zorgen voor een sfeervol kleuraccent samen met de groene planten.

Meer planken en schuifdeuren

Kale planken zijn ideaal voor het opslaan van allerlei materialen die we liever niet in het zicht hebben. Zo kunnen we alleen die items in de keuken tentoonstellen die ook werkelijk decoratieve elementen zijn. Hier tonen we een ander voorbeeld van zo'n modulaire wand met deze keer verrijdbare schuifdeuren op wielen. Kies voor een kastinrichting met verschillende opslagsystemen zodat je alle spullen er op goede wijze kwijt kunt.

Rekken die ruimte bieden

We gaan verder met andere varianten van planken en kasten. Hier zien we een keuken die een combinatie heeft van deels gesloten kasten maar deels ook open houten rekken heeft waarin decoratieve elementen zoals een aardewerk servies, wat moderne chromen apparaten en voorraadpotten met voedsel staan. Zo krijgt deze moderne strakke keuken toch die natuurlijke en warme atmosfeer met de aanblik van voedsel, kruiden en wat potten.

Ruimte op open planken

Gutman + Lehrer Architects toont hier een meer moderne versie van de open plank. Let op de verlichting boven de planken die het niet alleen makkelijker maakt om de juiste items snel te vinden, maar die ook een zeer modern tintje aan deze spectaculaire keuken geeft. Wil je meer keuken design inspiratie? Kijk dan hier of hier.

Grote voorraadkast no 1

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration

Davonport

Wanneer je een grote wandkast zoals deze in de keuken plaatst dan moet je je ervan bewust zijn dat er voldoende ruimte nodig is om de deuren wijd te openen anders kun je alsnog niet bij die spullen die je graag binnen handbereik hebt in je keuken.

Grote voorraadkast no. 2

Bespoke oak larder Landelijke keukens van homify Landelijk
homify

Bespoke oak larder

homify

Deze houten wandkast doet denken aan een voorraadkast of een koelkast vanwege de slimme en praktische opslagruimte in de deuren. De verschillende soorten planken zorgen ervoor dat werkelijk in alle soorten gewenste opslagruimte is voorzien. Er is zelfs plaats voor de magnetron in deze kast! Lees hier hoe je een kleine keuken die ruime look geeft!

Modulaire keuken no. 1

Alicante - ​Mini & Functionality Moderne keukens van Matteo Beraldi Design Office Modern
Matteo Beraldi Design Office

Alicante – ​Mini & Functionality

Matteo Beraldi Design Office

Modulaire keukens zijn populair en we zien ze daarom ook meer en meer verschijnen. Zoals de naam al impliceert worden ze geïnstalleerd door middel van ingenieuze distributie modules en resulteren in een zee aan opslagruimte in de keuken alsmede een prachtige esthetische aanblik. Deze zeeblauwe hoogglanskeuken geeft je een Caribbean vakantiegevoel! Het voordeel van een modulaire keuken is dat je kunt bepalen hoeveel en welke soorten kastruimte je graag wilt plaatsen in je nieuwe keuken.

Modulaire keuken no. 2

Moderne keukens van METODO33 Modern

Melanine is een nieuw materiaal dat veel gebruikt wordt in modulaire keukens vanwege de prijs, duurzaamheid en omdat het zeer gemakkelijk schoon te maken is. De modules worden geïnstalleerd op basis van de beschikbare ruimte en bieden tevens ruimte aan apparaten op basis van de locatie van de stopcontacten en de water- of gasaansluiting. Het keukeneiland is een uitstekende aanvulling op deze modulaire keuken en zorgt voor voldoende ruimte om te koken en dineren. Voordeel van zo'n modulaire keuken is dat je later nog wat extra modules kunt toevoegen wanneer je daar behoeft aan hebt in de toekomst.

Heb jij al voldoende opbergruimte in je keuken? Waren deze tips nuttig?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!