Unieke, strakke woning ontworpen door gerenommeerd architectenbureau

Stoa. Stoa.
Huis Cats, Archipelontwerpers Archipelontwerpers Moderne huizen
Loading admin actions …

We nemen vandaag een kijkje in huis Cats, dat gerealiseerd is door Archipelontwerpers; een architectenbureau dat al vele prijzen in binnen- en buitenland in de wacht wist te slepen. In verschillende steden hebben ze reeds hun woningen kunnen bouwen, maar vandaag besteden we aandacht aan het huis Cats in Bergen op Zoom. De inrichting is uiterst modern en de woning herbergt de nodige verrassingen die je zeker zullen inspireren. Om je een mooi beeld van de woning te geven nodigen we je uit om met ons mee te gaan voor een wandeling door het huis. Bekijk deze strakke look van huis Cats zelf en laat je inspireren!

Modern

Bij aankomst vallen de diverse vlakken en uiteenlopende constructies die het huis vormen direct op. De verschillende lagen waaruit de woning bestaat zorgen voor een mooi ruimtelijk effect. Verschillende kleurvlakken vormen de gevel en het materiaal waarmee deze bekleedt laat telkens een andere structuur zien. Zo zien we veel verschil in diepte, het linker witte deel van de gevel heeft een uitsnede, terwijl helemaal rechts het grijs domineert en de gevel oppervlakkig is. Links en rechts contrasteren dus op verschillende niveaus. Een dergelijk logica is ook op de eerste verdieping te zien, waarbij wederom het linker gedeelte van de gevel open is, daar bevindt zich namelijk het terras, en rechts is de gevel juist gesloten. 

Zijkant

We bevinden ons bij het open gedeelte van de zijkant van het huis. Het terras is voor de bewoners de ideale plek om te genieten van de buitenlucht. Zeker op zomerse dagen zijn ze hier vaak te vinden. Let op het contrast tussen de witte basis van het huis en de industriële, metaalkleurige structuur rondom en boven het terras. Het terras lijkt ook naar rechts verschoven waardoor en speelse dynamiek in de architectuur ontstaat. Laten we nu het interieur onder de loep nemen. Ideeën voor je ideale huis vind je hier.

Strak

homify Minimalistische woonkamers

De strakke, moderne logica wordt binnen rustig voortgezet in het ontwerp. We kunnen met recht zeggen dat we een blik werpen in het huis van de toekomst. De wanden hebben die industriële look waar we zo van houden. Let op de lamp in de hoek, de kozijnen en de bijzondere sofa: elementen die passen bij een excellent ontworpen interieur dat precies past bij het totaal concept van de woning. Een metallic sfeer heerst in deze woonkamer, waarbij de grijze wanden voor een Spartaanse look zorgen. Je woonkamer wordt een unieke ruimte met de hulp van deze experts.

Relaxen

\We zijn aangekomen in de slaapkamer waar het daglicht zorgt voor een delicate sfeer. Het grote bed biedt de bewoners het comfort waar het allemaal om te doen is in deze kamer. Om de sfeer extra te verhogen hebben de bewoners de gelegenheid om een heilzaam bad te nemen. Zeg nou zelf: wie wil er niet genieten van een schitterend vormgeven, ovaal bad als dit. Het is een vrijstaande variant en neemt een centrale plek in binnen de slaapkamer. Een luxere manier om te genieten in je slaapkamer kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Het mooie daarbij is dat je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. Heerlijk genieten was nog nooit zo vanzelfsprekend.

Douche

Het bad was al geweldig, maar daarmee houdt het niet op. De slaapkamer grenst ook aan een prachtige douche, waardoor je altijd de keuze hebt welk van de twee je gaat gebruiken. Het is de transparante glaswand die de ruimtelijkheid in de kamer garandeert. Daarbij is natuurlijk het belangrijkste dat deze wand het water houdt daar waar het gewenst is. Dit vormgeving van de kranen is industrieel en superstrak, dus helemaal in tune met het totaalconcept van de woning. Tegen de wand zien we de sfeervolle wastafels, kommen eigenlijk, staan, zodat je daar met z´n twee ook de beschikking over hebt. Een prachtige manier om de slaap- en badkamer te integreren. 

Meer mooie ideeën voor je douche en badkamer vind je hier.

Wat is je lievelingsstijl als het gaat om architectuur? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine