Villa aan het water met verrassend interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Villa aan het water met verrassend interieur

Stoa. Stoa.
villa aan het spaarne Landelijke huizen van derksen|windt architecten Landelijk
Loading admin actions …

Een villa is een prachtige woning om in te leven, maar een villa aan het water overtreft dit. Derksen|Windt Architecten realiseerden deze landelijke villa aan het Spaarne te Haarlem. De eigenaar wilde een woning waarin beslist geen donkere plekken zouden zijn, alles moest stralen in het daglicht. Vanzelfsprekend was ook de locatie een belangrijk aspect, de villa aan het water bouwen bleek een optie en zo geschiedde. Het is een bijzondere villa geworden met een vrij in deelbare eerste verdieping, je hebt alle ruimte want er zijn geen spanten of zwarte dragende wanden, dit omdat de kap zo ontworpen is dat deze zelfdragend is. Voor de woning werd een archetypisch model gebruikt, namelijk dat van de oude boerderij, dit creëert sfeer en zorg voor specifieke kenmerken in het interieur. Daarbij is de woning ontworpen met het oog op de milieu vriendelijkheid; met driedubbel glas en speciale aluminium kozijnen wordt er voor een gedegen isolatie gezorgd. Het huis wordt met een houtkachel en cv verwarmt. De warmte van de houtkachel geeft veel sfeer. We gaan het huis eens onder de loep nemen. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Sfeer

De woning valt op in de omgeving door zijn natuurlijk look en sfeer. Het is een villa met prachtige hoeken en hellingen, deze zijn zowel binnen als buiten te vinden. Western red cedar shingles (tegels van hout) zijn verantwoordelijk voor deze natuurlijke look, deze krijgen naar verloop van tijd een mooi patina. Vooral in de avond leren we het huis kennen als een gezellige, huiselijke woonstee met een uitnodigende uitstraling.

Vergezicht

In de verte zien we de villa liggen. Deze is gecentreerd in het midden van de foto, het is de bruine stip aan de horizon. We krijgen door deze afbeelding een mooi beeld van de ruimte rond de villa. Echt een excellente plek waar je volop kunt genieten van de beweging op het water. Derksen|Windt Architecten werkt altijd naar een excellente beleving van de woning en wooncontext toe, via deze methode heeft menig topwoning het levenslicht al gezien. In deze villa aan het water heeft het architectenbureau ook hun drie belangrijkste concepten uitgewerkt: duurzaamheid, daglicht en materiaalgebruik. 

Interieur

In tegenstelling tot het temperamentvolle, rode exterieur vinden we in het interieur van de villa juist een koel kleurenpalet dat voor een ingetogen sfeer zorgt. De perfecte kleuren om bij te relaxen. Het zijn juist de witte wanden (wit is geen kleur) die zorgen dat de kleuren van het surrealistische kunstwerk sterk naar voren komen, een beetje zoals in een museum voor moderne kunst, de zogenaamde white cube. Dit schilderij moest van de eigenaar een prominente plek in het interieur krijgen, dat laatste is zeker gelukt! Ideeën voor een studeerkamer op zolder vind je hier.

Daglicht

Naast duurzaamheid was daglicht een erg belangrijk aspect als het gaat om het wooncomfort. We zien hier een vide die voor een grote openheid zorgt in het interieur. De grote raampartijen in het dag laten een vloedgolf van daglicht toe waardoor de lichtsfeer in de woning immens is. In het centrum van deze woonkamer zien we de grote eettafel staan, dat is natuurlijk de ideale plek voor de familie om bijeen te komen. De kleuren van de stoelen passen schitterend bij de koele, witte wanden en de warme kleuren van de vloer. Het realiseren van een excellente woonkamer kan wat voeten in de aarde hebben. Klik hier voor de experts op dit gebied.

Resultaat

Het eindresultaat is dus een moderne villa aan het water met een temperamentvol uiterlijk en een helder interieur waarin de eigenaar kan woning volgens de hedendaagse wooncriteria. Een villa is de ideale woonplek, maar een villa aan het water heeft net dat beetje extra. Stel je voor dat je als watersport-/ vaarfanaat zo dicht bij het water zou kunnen wonen. Er zijn legio mogelijkheden als je woont op een locatie als deze. 

Meer lezen over villa´s? Lees dan dit artikel over een duurzame villa.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!