Welkom in de wondere wereld van vloeren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welkom in de wondere wereld van vloeren

Fleur Hartel Fleur Hartel
van V.I.P.Floors Landelijk
Loading admin actions …

De vloer is bepalend voor de uitstraling van het interieur. Samen met de wanden vormt het de basis van het huis en moet het goed kunnen combineren met de rest van de meubels. Het fijne is dat er zoveel meer mogelijk is dat het kliklaminaat, dat soms, geef toe, ook uit gemakzucht gekozen wordt. Hieronder staan tien mogelijkheden voor degenen die zin en ruimte hebben om zich te laten verleiden tot spannendere keuzes.

Gietvloer

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning Moderne woonkamers van StrandNL architectuur en interieur Modern
StrandNL architectuur en interieur

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning

StrandNL architectuur en interieur

Zonder gietvloer hoort het huis er niet meer bij tegenwoordig, lijkt wel. Het is nog niet het nieuwe hout, maar wie weet gaat het wel die kant op. De gietvloer geeft het huis een modern vleugje, maar past ook mooi in minimalistische en industriële interieurs. Zoals op de foto is te zien, passen meubels in allerhande stijlen bij de vloer. De vloer op de foto is grijs, maar de kleurkeuze is inmiddels enorm. Belangrijk bij het aanleggen is dat de ondergrond extreem vlak en glad is, let daar dus vooral op. Er bestaan twee soorten gietvloeren; van epoxy en van polyurethaan. Epoxy gaat iets verder qua mogelijkheden in effecten, maar is gevoeliger voor scheuren. Beide zijn makkelijk te onderhouden. 

Opvallende combinatie

van Ragno

Tovert deze combinatie van betontegels en de zeshoekige keramiektegels ook een glimlach op jullie gezicht? Het is een opvallende combinatie en daar moet je natuurlijk van houden. Hier is ook nog eens de wand voor een gedeelte meegenomen, wat het effect extra benadrukt. Een druk geheel, maar gelukkig is de rest van de badkamer rustig gehouden. Net als te zien was op de vorige foto, kan zo'n vloer die uit meerdere soorten materiaal en dus meerdere gedeelten bestaat, zorgen voor duidelijkere afbakening in een grote ruimte. Nu is dat in deze badkamer niet nodig, maar het zou bijvoorbeeld in een grote ruimte dat zowel de woonkamer als de keuken behelst goed kunnen werken. Een ander idee is bijvoorbeeld de tegels alleen de vloer onder de eettafel te laten bedekken. In plaats van de combinatie met betontegels, kan ook hout mooi zijn. 

Wit hout

Voor wie een lichte kleur gietvloer wat te modern vindt, maar wel graag die rustige, witte basis wil in huis, is een witte houten vloeren een optie. Ook een leuk DIY-project in het geval dat er nu al een houten vloer in huis ligt. Verven maar! Op deze foto is goed te zien hoe de witte houten vloer ervoor zorgt dat het huis, met veel andere witte elementen, toch niet kil wordt. 

Afwisseling

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern Moderne woonkamers van op ten noort blijdenstein architecten Modern
op ten noort blijdenstein architecten

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern

op ten noort blijdenstein architecten

In dit gerenoveerde gemeentehuis zijn gedurfde keuzes gemaakt, vooral ook wat betreft de vloer. Er zijn twee gedeeltes met hout bedekt en die zijn gewisseld met een gedeelte gietvloer in het midden. Het gevolg is een spannend lijnen- en vlakkenspel, dat wordt benadrukt door de lichtinval. Niet voor elke woning zal het geschikt zijn om met de afwisseling van drie stroken vloer te werken, maar misschien zijn twee stukken een optie? Het kan mooie effecten hebben; hier haalt het wit van de gietvloer het hout op. Anderzijds geeft het hout de witte gietvloer weer iets warms. Bovendien kan hierdoor in een grote ruimte een duidelijkere afbakening worden gecreëerd van de verschillende leefgedeelten. Een interessant idee voor wie slecht in kiezen is?

Beton

Een vloer van beton in het huis wordt de laatste jaren steeds meer gezien. Vaak gaat het dan om het zogenaamde 'woonbeton'. Dit is een cementgebonden gietvloer met de stoere uitstraling van beton. Er is van alles mogelijk met deze vloer; qua kleur en qua structuur. Voor wie het echte betongrijs, zoals op de foto, te donker of rauw vindt, zijn er dus ook lichtere varianten uitvoerbaar. Deze vloeren zijn slijtagevast en makkelijk in onderhoud. Bovendien geven ze interieurs iets spannends. Een mooie keuze voor een modern, minimalistisch en industrieel interieur! 

Massief eiken

Een warme vloer bij de openhaard Landelijke muren & vloeren van Nobel flooring Landelijk
Nobel flooring

Een warme vloer bij de openhaard

Nobel flooring

Een massief eiken vloer van goede kwaliteit blijft voor de meeste mensen toch een favoriet. En logisch, want een eiken vloer brengt meteen een warme en huiselijke sfeer een ruimte in. Deze vloer past prima bij allerhande stijlen en uiteraard ook mooi bij een landelijke sfeer, zoals het huis op deze foto heeft. Een tijdloze keuze waar veel mee mogelijk is.

Karakter

Ook deze vloer is gemaakt van massief eiken, maar dankzij de zichtbaarheid van de nerven heeft deze vloer een nog rustiekere en landelijkere uitstraling. Een bijzondere vloer voor een bijzonder huis. Zeker een investering, maar wel meteen eentje waar niemand snel zat van zal worden. Deze vloer geeft het huis meteen karakter! 

Visgraat parket

Leefruimte in parket Moderne muren & vloeren van Nobel flooring Modern
Nobel flooring

Leefruimte in parket

Nobel flooring

Een parketvloer, een iets goedkopere optie dan een massief houten vloer, is eigenlijk altijd een veilige en goede keuze, maar er bestaan uiteraard vele verschillende soorten uitvoeringen. Neem dit visgraat parket, uitgevoerd in een donkerbruine kleur. Het visgraat 'patroon' brengt levendigheid het huis in en de donkere kleur is weer eens wat anders dan al die lichte vloeren, maar ook zeker een manier om rust te behouden. Op de foto is te zien hoe mooi deze donkere vloer lichter hout laat uitkomen en ook zeker de witte wanden extra laat opvallen. Een goedkoper alternatief voor parket is overigens laminaat, dat geen natuurproduct is. 

Stenen tegels

Een vloer van natuurstenen tegels geeft het huis een landelijke en enigszins koloniale stijl. Zoals ook op de foto te zien is. De vloer heeft verschillende kleuren tegels; van meerdere tinten bruin naar grijs in het midden van de woonkamer. Deze kleurkeuze past goed bij het geheel. Het vloerkleed in het midden lijkt haast onderdeel van de tegels, een grappig detail. De tegels zijn makkelijk schoon te maken, hoewel de voegen nog wel eens een ander verhaal kunnen zijn.

Vrolijke vloerbedekking

White bannisters, rich walls and Fabulous carpet. Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van Wools of New Zealand Eclectisch Wol Oranje
Wools of New Zealand

White bannisters, rich walls and Fabulous carpet.

Wools of New Zealand

Het was hard zoeken naar afbeeldingen met vloerbedekking. Blijkbaar is het, vooral voor in de woonkamer, momenteel geen populaire keuze. Zou niemand meer behoefte hebben aan een lekkere zachte ondergrond voor de voetjes? In het huis op de foto is in ieder geval nog gekozen voor vloerbedekking op de trap en op de overloop.. En wat voor! Deze vloerbedekking met streepdessin is vervaardigd uit Nieuw-Zeelands wol en fleurt dit huis helemaal op. Vloerbedekking hoeft natuurlijk niet overal in huis de vloer te bedekken, maar kan dus ook alleen in specifieke gedeeltes voorkomen, zoals hier. 

Meer inspiratie nodig? In dit ideabook staan nog eens tien prachtige opties.

De bovenstaande professionals, maar ook vele anderen, vinden jullie hier.

Natuurlijk zijn er veel meer ideeën te vinden en kunnen jullie zelfs ook eens lekker neuzen. Misschien vinden jullie hier meer van wat je zoekt voor in de inrichting van de woonkamer.

En zijn jullie gekomen tot een spannende keuze wat betreft een vloer in huis? Uit welke optie halen jullie inspiratie? Laat het weten in een reacti...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!