Drie planken en een rekje? Garderobekasten kunnen zoveel mooier! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Drie planken en een rekje? Garderobekasten kunnen zoveel mooier!

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Moderne kleedkamers van meine möbelmanufaktur GmbH Modern
Loading admin actions …

Laten we allereerst even eerlijk zijn tegen elkaar. Heb jij ook meer kleding dan goed voor je is? En schoenen? Hoeveel paar slingeren er door het huis? Wat zou het toch fijn zijn als je al je mooie goed op een mooie, overzichtelijke manier weg zou kunnen hangen. Geen geprop meer op die halve meter hangruimte, een aparte ruimte voor je schoenen en al je shirts gesorteerd op kleur en seizoen. 

Het liefst willen we natuurlijk allemaal een inloopkast. We hebben dan ook een paar voorbeelden van complete kleedkamers. Maar ook mensen met minder ruimte kunnen hier goede ideeën opdoen. Handige kastsystemen of een hoek van een kamer inrichten voor je garderobe, kunnen al zoveel schelen. Kijk mee en bepaal welke kast jou het beste past.

Van wand tot wand

We kijken eerst even naar een bescheiden inloopkast. Een ongebruikte slaapkamer kan prima op deze manier ingericht worden. Hoogstwaarschijnlijk bewaar je er toch al jassen, tassen en schoenen die je niet dagelijks gebruikt of hang je er de was te drogen. Wat is het dan mooi om zo'n ruimte te voorzien van een wandsysteem met hangruimte, ligruimte, laden en kastdeuren. Het hele gezin zou hier zijn kleren kwijt kunnen en er is ruimte genoeg om je er gelijktijdig om te kleden. Wat een extra ruimte zal dit opleveren in de slaapkamer!

Naast je schoenen…

Full House Renovation with Crittall Extension, London Moderne kleedkamers van HollandGreen Modern
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Naast je schoenen? Weer andere schoenen! Zelfs mensen die geen uitgesproken schoenentic hebben, hebben al gauw vijf tot tien paar schoenen in hun bezit. In een gezin van vier kan dat dus al oplopen tot veertig paar! Ze slingeren in de slaapkamer, in de hal, en zelfs in de huiskamer. Door één wand op te offeren voor een mooi schoenenrek, is je hele huis een stuk opgeruimder. Met mooie schoenen, laat je hem openstaan, met een hele hoop afgetrapte gympen en regenlaarzen, sluit je de schuifwand.

In de hoek

Dit is een mooie oplossing. In de hoek van de zolder is een soort inloopkast gerealiseerd. Aan de andere kant van de zolder wordt de ruimte wellicht heel anders gebruikt, maar hier vind je al je kleding en schoenen bij elkaar. Er is slim gebruik gemaakt van het schuin aflopende dak door eronder kleine driehoekige legruimtes te maken. Daaronder enkele hanggedeeltes voor jurken (in het hoogste deel) en overhemden (in het laagste deel). Verder is er genoeg ruimte voor gevouwen goed en een paar lades voor ondergoed en sokken. Slim bedacht.

Colberts die gezien mogen worden.

Ook hier is slim gebruik gemaakt van een zolderruimte. Eén wand wordt helemaal gebruikt als garderobekast. We zien vooral een aantal gesloten deuren waarachter zich voldoende leg- en hangruimte bevindt. Er zijn zes open kastplanken waar schoenen of mooie dozen met accessoires geplaatst kunnen worden. Een leuk idee hier is de open ruimte voor bijvoorbeeld colberts. Ze zijn mooi genoeg om te laten zien en hangen nog handig voor de grijp ook. 

Loze ruimte?

In een slaapkamer met een schuin dak, heb je al snel te maken met loze ruimte. Je kunt eronder slapen wellicht, maar een kast kun je er niet kwijt. Hierboven zagen we al dat een zolder met een schuin dak een fantastische walk-in closet kan worden, maar ook in je eigen slaapkamer kun je een prima garderobe-hoek indelen. Hier is gekozen voor veel lades. Handig voor sokken en ondergoed, maar ook voor accessoires of zelfs shirts en truien. Bovenop de lades ligt een mooi blad dat ruimte biedt aan schoenendozen. Er is veel hangruimte en daarboven zijn weer planken die naar eigen inzicht te gebruiken zijn.

Boetiek Chic

Heel veel mensen hebben geen plek voor een inloopkast. En evenveel mensen hebben zelfs geen plek voor een mooi kastsysteem in de hoek van de kamer. Moeten zij dan genoegen nemen met een standaard kledingkast met twee deuren, een paar planken en een rekje? Natuurlijk niet. Maak bijvoorbeeld van je slaapkamer een boetiek door te kiezen voor kledingrekken. Een mooie grote spiegel erbij en een leuk bankje maken het af. Geen inloopkast? Jawel hoor, maar een hele luxe met een bed erin.

Zwartkijken

Moderne kleedkamers van homify Modern

Vaak zien we dat wandsystemen en garderobekasten wit of in elk geval licht van kleur zijn. Waarom eigenlijk? Hier zien we een prachtig wandsysteem gemaakt van donker materiaal. Erg stoer en chic tegelijk. Het is een erg handig systeem met veel hangruimte, ligvakken voor T-shirts, genoeg laden en boven en onder ruimte voor mooie dozen of andere spullen. Bovenop het T-shirt vak is ruimte voor bijvoorbeeld mooie tassen. 

In deze kast hangt vooral donkere kleding. Daar past het wandsysteem, waarin alles goed te zien is, erg mooi bij. Maar ook voor mensen met een kleurrijke garderobe, kan een donker gekleurde kast een goede keuze zijn.

Verrassing!

Je kijken weer even naar een kast voor de kleiner behuisden. In deze kamer vormen enkele simpele witte kledingkasten naast elkaar een grote wandkasten. Wanneer ze dicht zijn oogt het geheel rustig en in balans met de rest van de kamer. Maar als de kasten opengaan blijkt de binnenkant voorzien van een knalkleur. Wie zich klaar maakt voor een feestje, komt meteen in de stemming.

Groene garderobe

De kleedkamer 2 Moderne kleedkamers van ABC-Idee Modern
ABC-Idee

De kleedkamer 2

ABC-Idee

Ook bij deze kast is gekozen om af te wijken van de standaard kleuren. Wat leuk, dat groen! In de slaapkamer wordt één wand volledig bedekt door het kastsysteem. Links het hanggedeelte, boven kastjes voor de spullen die pas volgend seizoen weer nodig zijn en rechts ligplanken en laden. Mooi hoe om de deur heen is gebouwd, waar je normaal toch een hoop ruimte laat liggen. Verder is het een leuk idee om een kaptafel in te bouwen. De spiegel is groot genoeg om ook je outfit te bekijken en je vervolgens aan het tafeltje op te maken. Een mini boudoir!

Verstopt

Moderne kleedkamers van homify Modern

Tot slot een kast en een bed ineen. Echt waar! De ombouw van het bed heeft een achterwand tot aan het plafond en deelt daarmee de kamer in tweeën. De achterkant van die hoge wand is een kast. Omdat er tegen de muur daar tegenover ook weer een kast staat, is een walk in-closet ontstaan zonder dat een extra kamer nodig was. De grote spiegel maakt het helemaal compleet. Echt een bijzonder mooi ontwerp.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!