Pop design in de slaapkamer. Plafonds met iets extra's | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Pop design in de slaapkamer. Plafonds met iets extra's

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Kleurrijke Asie Aziatische slaapkamers van Aileen Martinia interior design - Amsterdam Aziatisch
Loading admin actions …

De meeste Nederlandse plafonds zijn wit. Het lijkt wel een ongeschreven regel. Maar waarom eigenlijk? We durven muren te sauzen, kekke behangetjes te plakken, maar met het plafond blijven we nog altijd voorzichtig. En dat terwijl het vroeger juist heel chic was om een plafond met ornamenten of beschildering te hebben. Gelukkig zien we langzaam aan steeds meer pop design; Plafonds met een extra verdieping, kleur of verlichting. De variaties zijn eindeloos en hooguit zo gek als jij het bedenken kan. In dit ideabook enkele ideeën voor meer of minder opvallende slaapkamerplafonds. Saai zijn ze ik elk geval niet.

Typisch pop design

We beginnen even met een inleiding in pop design door deze pittige slaapkamer te bespreken. Een rond bed met leren bekleding is niet voor Jan en Alleman. Toch blijft het smaakvol door de kleurstelling. Op het plafond zien we de ronde vormen van bed en nachtkastjes terug. Er is een verdieping aangebracht met vloeiende lijnen waarin licht een belangrijke rol speelt. Het licht werkt als sfeerverlichting, maar is ook een ornament op zich. Pop design kenmerkt zich door dit soort uitsparingen in het plafond, die veelal worden gecombineerd met licht of kleur.

Een beetje rustiger

In deze kamer is van de nood een deugd gemaakt. We zien een zolderkamer met een schuin dak en balken. Dat kan lastig zijn. Maar door de wanden in een andere kleur te verven dan het plafond en een mooi lamp op te hangen, krijgt dit plafond juist zijn schoonheid.

Verfijnd

slaapkamer met ensuite badkamer, kledingkast loopt door in kast waar een bad in staat Moderne slaapkamers van homify Modern
homify

slaapkamer met ensuite badkamer, kledingkast loopt door in kast waar een bad in staat

homify

Dit prachtige plafonnetje lijkt geïnspireerd door de ornamenten die je nog wel eens aantreft in oude huizen. Er gebeuren een hoop mooie dingen in deze kamer. Maar met enkele rechte lijnen en weinig poespas, wordt toch voldoende aandacht naar het plafond getrokken. De moderne variant van de kroonluchter past er perfect bij. Verder zien we in de kamer veel kleur en veel verschillende materialen en een prachtige doorkijk naar de badkamer. Heel modern, maar ook warm en aangenaam. Goede keuze om daar een wat klassieker plafond mee te combineren.

Jongens, wat een mooi plafond!

In deze mooie jongenskamer zien we een popdesign met licht én kleur. Het past perfect bij de rest van de kamer. Eén gehele wand wordt bedekt door een wereldkaart. Fantastisch om toekomstige ontdekkingsreizen bij te bedenken, maar tegelijkertijd een kleurrijke toevoeging. Het blauw van de kaart komt terug in het bureau dat op een leuke manier doorloopt in de kamer. Ook zien we terugkomen in de randen van het plafond. Spotjes in het blauw leggen het accent op de wereldkaart. Vanaf de gekleurde rand verdiept het plafond zich met een sierlijke rand en daarboven is sfeerverlichting geplaatst. Samen vormen het bureau en het plafond een mooie afscheiding van de rest van de ruimte.

Op de kinderkamer

De kinderkamer is bij uitstek de plek voor pop design. Hier mag net even meer en zijn we minder terughoudend. Toch zien we vaak dat alle wanden een kleurtje krijgen en veel wordt gewerkt met vrolijke afbeeldingen, maar dat de plafonds wit blijven. 

In deze slaapkamer schijnt het zonnetje altijd. Met houten panelen is een blauwe lucht gecreëerd met gele stralen. Langs de gordijnen gaat het tafereel verder met een poes die slaapt op de maan en een sterrenhemel. Een gezellige en kleurrijke kinderkamer, die juist door het plafond helemaal af is.

Gedeelde smart

Twee kinderen in één kamer? Ga er maar aan staan! Vooral wanneer je een jongetje en een meisje hebt, kan het lastig zijn tot een inrichting te komen die ze allebei leuk vinden. In deze kamer is gekozen een denkbeeldige lijn te trekken en gespiegeld een jongenskant en een meidenkant in te richten. Een autobed met bijpassend behang aan de ene kant, een prinsessenbed met behangetje aan de andere kant. Beide dezelfde kast met ieder zijn eigen spulletjes. Grote gemene deler is het prachtige pop design plafond. Die maakt van de kamer een geheel. De leuke kleuren van de lamp komen terug in het gezamenlijke vloerkleed. Daar is het heerlijk spelen met auto's en met Barbies, liefst allemaal tegelijk.

Ondersteboven

Een echte themakamer leent zich uitstekend voor een bijpassend pop design plafond. Hier is het der Mannschafft, maar het mag natuurlijk ook Oranje zijn of gewoon je favoriete club. In deze kamer zijn de voetbalverwijzingen redelijk subtiel en zit vooral in de kleuren en een smaakvolle baan die doorloopt over twee kasten. Juist dan kun je op het plafond een stapje verder gaan. Een huis voetbalveld tegen het plafond! Als deze knul niet droomt van een plaats in de selectie…

Droomwereldje

Deze lieflijke blauwe kamer is echt een kleine meisjesdroom. De kleuren, de mooie lampjes, het zachte bed en natuurlijk de schitterende mural daarboven. Met spotjes wordt er extra aandacht naar de schildering getrokken en met het licht in het plafond wordt een dromerige sfeer gecreëerd.

Alle hens aan dek

Waan je in de hut van de kapitein, in deze zeevaartkamer. Een themakamer is echt niet alleen voor kinderen. Met subtiele elementen kun je een prachtige ruimte creëren rond een hobby of favoriet onderwerp. In deze ruimte daarom veel schelpen, golven, water en zelfs het roer komt terug. Ook hier is aandacht besteed aan het plafond met een lichte verdieping. 

Omgebouwd

Afscherming van het slaapgedeelte Industriële slaapkamers van IAA Architecten Industrieel
IAA Architecten

Afscherming van het slaapgedeelte

IAA Architecten

In een grote ruimte die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, kan het prettig zijn om subtiele afbakeningen te maken. Zo hou je de ruimte, maar staat het bed niet in de slaapkamer en kook je niet in de studeerruimte. In deze mooie lichte ruimte zijn met pilaren en dwarsbalken over het plafond vakken gecreëerd met allemaal hun eigen doel. Hier zien we de slaapruimte die als gevolg van de indeling een pop design plafond lijkt te hebben. Met extra kleur, kun je zo'n plafondvak nog versterken, maar hier is dat heel mooi op de achterwand gebeurd. Het bijzondere kamerscherm, maakt het nog net even meer een privévertrek. Dat slaapt wel zo lekker.

Wat vind jij van deze plafonds met iets extra's? Laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!