Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inrichting en Decoratie | Originele Basics

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Bij het inrichten van je huis begin je meestal bij de basics. Afhankelijk van hoeveel kluswerk nodig is om je huis of appartement bewoonbaar te maken gaat het hierbij voornamelijk om de de grote oppervlakken: de muren en de vloeren. Hoewel afbladderend behang en een betonnen vloer strikt genomen genoeg kunnen zijn is voor ieder die meer wil dan een spartaanse lifestyle een beetje extra aankleding wel nodig. Bij deze eerste stap in het huiselijk en bewoonbaar maken van je inrichting willen wij je helpen door hier een aantal bijzondere en originele producten te laten zien. Begin goed en kies de beste basis voor jouw inrichting!

RE-VIVE

Re-vive:  Woonkamer door rENs
rENs

Re-vive

rENs

Laten we bij de grond beginnen en bedenken hoe we vanaf de eerste stap in een ruimte sfeer en bewoonbaarheid kunnen creëren. Hoewel kaal beton misschien koud en onaf klinkt, zijn nieuwe vormen van gegoten beton en betonvloeren steeds populairder aan het worden. Dit onder andere dankzij de steeds sterker opkomende industriële woontrends. Maar ook in een industrieel interieur is vaak wat warmte en persoonlijkheid nodig door middel van meubels, textiel en andere woonaccessoires. Een kleed als deze, uit de serie RE-VIVE, vormt een perfecte sfeermaker dat alle blikken vangt en de ruimte met kleur en warmte vult. Maar niet alleen op het gebied van stijl is dit kleed een prachtige aanvulling op een interieur: deze vloerkleden van designstudio rENs hebben ook een bijzonder verhaal…

rENs & DESSO

Re-vive:  Woonkamer door rENs
rENs

Re-vive

rENs

Designstudio rENs is opgericht door Renee Mennen en Steganie van Keijsteren uit Eindhoven en, smaen met DESSO (de internationale tapijtenfabrikant), ontwikkelden zij een collectie tapijten: RE-VIVE. Het verhaal begint bij de kleur van dit tapijt: rood. Deze kleur is significant voor de tapijtproducten van rENs, want het dient als een signaal dat ons waarschuwt voor toenemende en verregaande verspilling in onze huidige consumentenmaatschappij. Gegeven de beperkte grondstoffen op onze aarde is het belangrijk om na te denken over duurzaam ontwerp, de grondstoffen die we uiteindelijk vernietigen en hoe we de levensduur van materialen kunnen verlengen. Om dit tegen te gaan maken rENs en DESSO voor deze tapijtproducten gebruik van restmaterialen die anders ongebruikt zouden blijven en vernietigd zouden worden: in deze producten komen deze materialen opnieuw tot leven. rENs heeft namelijk, in een heel creatief concept, nieuwe en unieke tapijten gecreëerd met behulp van de interactie van rode verf en verschillende restmaterialen. Door middel van een handmatig verfproces worden op restmaterialen rode pigmenten toegepast waardoor de grote verscheidenheid aan designs hier te zien ontstaat.

Muurmode

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie:  Muren & vloeren door Muurmode
Muurmode

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie

Muurmode

Na de vloer onder handen genomen te hebben draaien we onze blik 90 graden waar we de nog onbedekte muur vinden. Ook hier kan soms minimale bewerking juist een stijlkeuze zijn: minimalistische witte muren of kaal beton of stucwerk zijn hierbij prachtige opties. Toch heeft bijna iedereen wel de wens decoratie aan de muur toe te voegen: of dit nu schilderijen, foto's of een sierlijk behang is. Voor hen hebben wij dit prachtige, multifunctionele behang van Muurmode. Dit behang is namelijk schilderij, foto en behang in één…

Natuurlijk behang

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie:  Muren & vloeren door Muurmode
Muurmode

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie

Muurmode

Muurmode is dé specialist voor originele wanddecoratie. Met een uitgebreide collectie interieurstickers en hoge kwaliteit fotobehang kun je je eigen afbeelding uitkiezen en gemakkelijk aan de muur kleven. Zelfs een eigen vakantiefoto of portret kan door Muurmode op behang geprint worden. Door een complete wand of een deel van de wand te bedekken met bijvoorbeeld een natuurlijke afbeelding zoals hier te zien vul je de ruimte met kleur en diepte zonder je verder om de muur te hoeven bekommeren. Zo kun je een hoge kwaliteit afbeelding levensgroot op de muur hebben en zo vaak vervangen voor een andere stijl als je wil: the sky is the limit!

Voor meer schitterende voorbeelden van wat met Muurmode vliesbehang mogelijk is kun je hier verder lezen.

Sfeer

Candle Holder:  Woonkamer door LUCAS & LUCAS
LUCAS & LUCAS

Candle Holder

LUCAS & LUCAS

Als derde punt willen we een fundamentele interieurzaak behandelen dat wat ons betreft minstens zo belangrijk is als de muren en de vloeren: de sfeer in de ruimte. Hoewel we vaak pas in een later stadium over decoratieve accessoires nadenken willen we hier aandacht geven aan twee originele producten die, net als een enkel vloerkleed of een laag behang, met heel weinig een heel groot effect kunnen bereiken: ik heb het natuurlijk over kaarslicht. Niet voor niets zijn kaarsen nog altijd overal te koop, in vele verschillende kleuren, stijlen en maten: en dat terwijl elektrisch licht inmiddels ieder huishouden vult. Niets gaat qua sfeer boven warm en zacht flakkerend licht, zeker in de komende donkere en sombere winterdagen. Lucas & Lucas design begrijpt dit en heeft een aantal bijzondere en originele producten voor kaarsen ontwikkeld. Hier zien we een kandelaar dat op originele manier 2 heel gewone objecten combineert: een schotel en een vork. Door een roestvrijstalen vork om de schotelrand te buigen en de tanden te spreiden is een elegant en uniek product ontstaan dat iedere kaars en iedere kamer in zijn greep kan houden.

Lucas & Lucas

Bottle Holder:  Woonkamer door LUCAS & LUCAS
LUCAS & LUCAS

Bottle Holder

LUCAS & LUCAS

Het ontwerpduo Lucas & Lucas, gevormd door grafisch ontwerper Marijke Lucas en product ontwerper Sander Lucas, delen sinds 2013 hun inspiratie met de wereld. Gebaseerd op alledaagse voorwerpen met hier en daar een aanpassing creëert dit duo prachtige, nieuwe producten die een interieur met stijl en originaliteit opfleuren. Zoals zij zelf zeggen: “Wij zijn verzamelaars. Gekke dingen die we in tweedehands winkels en in bouwmarkten vinden inspireren ons”. Zo ontstaan ongewone producten zoals de kandelaar hierboven en de windlichten hiernaast, die met de hand van gerecyclede wijnflessen gemaakt zijn. Zo ontstaan unieke producten met ieder hun eigen karakter.

Na muren, vloeren en hier de sfeer zijn alle drie basics voor de inrichting hiermee behandeld. Nu kun je dan ook aan de slag om voor jouw nieuwe kamer, appartement of huis een stijlvol fundament te leggen voor het overige interieur!

Welke basics heb jij voor je interieur gebruikt? Deel je creativiteit bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!