Modern en traditioneel, het perfecte paar

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Loading admin actions …

In dit nieuwe homify 360 Ideabook laten we je een geweldige woning zien waarbij het heden en het verleden elkaar op een bijzondere manier ontmoeten. Het interessante project is uitgevoerd door de professionals van Hall & Bednarczyk Architecten waarbij ze de architectuur van twee hele verschillende tijdperken met elkaar combineren tot een prachtig geheel! Laat je betoveren door het groene landschap en het minimalistische design dat samen een vreedzaam plaatje oplevert. Het project bestaat uit een mooi stenen huis met contrastrerende garage en een prachtig terras. De Engelse inrichting is een verrassend element en het omliggende landschap geeft het geheel een bijna sprookjesachtig effect!

Bekijk in dit Ideabook het verrassende interieur en de bijzondere inrichting en laat je inspireren! 

Een groen oase

Een eerste blik op dit woonerf geeft al een erg mooi plaatje vanwege de natuur en het stenen woonhuis. Er is gebruik gemaakt van lage stenen muurtjes die het erf in kleinere ruimtes verdeeld, ook verstoord het pad naar de garage het idyllische beeld van het huis niet. De experts hebben gekozen voor een pad van rood grind in plaats van afvalt omdat deze terug komt in de ruige sfeer van de architectuur van de woning. 

Een ander element die deze woonerf erg aantrekkelijk maakt is de huiselijke sfeer die gecreëerd is door het gebruik van beplanting, heggen en bomen. Dit alles biedt net wat meer intimiteit en privacy en geeft de woning erg veel karakter.  

In harmonie met de natuur

Als je dit huis van de voorzijde al een plaatje vond, dan zul je dat vast en zeker ook vinden van de achterkant! De achterkant biedt een ruime, groene omgeving, perfect als rustig toevluchtsoord vanuit het drukke centrum van de stad. Door het gebruik van transparante puien van glas wordt deze groene natuur direct bij de woning betrokken. Het landschap is verder rustig ingedeeld waardoor vanaf dit punt de focus ligt op de bijzondere moderne garage en de authentieke woning. Prachtig! 

Met uitzicht op de tuin

De ontwerpers hebben voor het interieur van het huis gekozen voor een ietwat minimalistische maar toch traditionele stijl. De grote glazen ramen, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zorgen voor een prachtig uitzicht en voldoende natuurlijke lichtinval. Zoals op de foto te zien is loopt het terras vloeiend over in de eetkamer binnen, zodat elke maaltijd, ongeacht het seizoen, optimaal genieten is! De ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat het interieur balanceert tussen landelijk en modern. De strakke, witte elementen, de houten meubels en de stalen details creeren samen een vernieuwende combinatie. 

Op zoek naar eer bijzondere serre's en puien? Bekijk dan zeker even deze foto's

Omwille comfort

Om te voldoen aan de wens van de klant, hebben de professionals er voor gezorgd dat er zelfs een kleine bibliotheek gerealiseerd is. Deze is handig geplaatst in de smalle hal, zodat hij niet afdoet aan de minimalistische stijl in de woonruimtes. Op deze manier krijgen de boeken een perfecte plaats zonder de rustgevende leefruimtes te verstoren. Slim én handig! 

De ruime keuken

Als je een kookfanaat bent, dan zal deze keuken je hart wel sneller doen laten kloppen! Er is een lichte, ruimtelijke keuken gecreëerd die daarbij ook nog eens heel functioneel is. De grote ruimte geeft voldoende opbergruimte en loopruimte. De ruimte is afgemaakt met fleurige bloemen en frisse planten. De combinatie van de strakke witte keuken met stalen details en het toevoegen van traditionele houten meubels geeft het geheel een tijdloos effect. Wat vindt jij?

Een slaapkamer in het wit

Ook de slaapkamer is erg minimalistisch uitgevoerd. Het contrast ligt hier in de warme, donkere eikenhouten vloer. Deze past mooi bij de kastanje kleurige bed ombouw, samen zorgen ze voor een warme sfeer waardoor het hier heerlijk ontspannen is. Bijzonder in deze slaapkamer is de keuze voor een niet-traditionele deur. De deur valt weg in de ingebouwde kast die ongelooflijk veel ruimte biedt. Via deze bijna verborgen ingang kom je uit in de rest van het huis. Al met al is deze slaapkamer een rustgevende plek in het huis. Let ook op het bijzondere design van de plafondlamp! 

Een totale oase van rust

De ruimte op bovenstaande foto doet dienst als een huiselijke ruimte, maar is daadwerkelijk onderdeel van de grote garage! Door de lederen fauteuils, de warme houten vloer en de zwart/wit schilderijtjes wordt de harmonie van de woning ook hier perfect doorgevoerd. Vanuit deze ruimte ben je maar een stap verwijderd van de geweldige aangrenzende tuin. 

Ben je benieuwd naar alle foto's? Bekijk ze hier

Wat vind jij van deze combinatie van minimalistisch en traditioneel design? Deel je mening hieronder in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!