Inspirerende Vormen voor je Interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspirerende Vormen voor je Interieur

Stoa. Stoa.
van Holzarbeiten André Findeisen Eclectisch
Loading admin actions …

In dit artikel staan inspirerende vormen en tegenstellingen centraal, zoals natuur versus technologie, alledaagsheid versus het hogere en drukte versus rust. Het is de kunst om die tegenstellingen op een evenwichtige manier in je interieur vorm te geven.

Organische vormen ontmoeten Industrieel Design

modern  door homify, Modern

Het is de eeuw van de ontmoeting tussen de natuurlijke vorm en industrieel design. We komen er als mensheid steeds meer achter, dat de relatie tussen technologie en natuur meer harmonisch kan zijn. Als we ons best er maar voor doen! Deze gedachten zie je dan natuurlijk ook terug in de ontwerpen van eigentijdse designers. Neem nu dit bureau, het is van een grote eenvoud en biedt veel ruimte om te werken. Het heeft een organische-abstracte ronde vorm en deze brengt als muziek voor het oog rust in je interieur. De zachte vorm van het meubelstuk steekt af tegen de hoekige laptop en de industriële stoel die er achter staat, maar wel op een harmonische manier. Ze passen bij elkaar. De houten vloer is uitgevoerd in de natuurlijke kleur en dat brengt de abstracte, organische vormen van het bureau nog sterker naar voren.

De Geheime Kennis van het Hexagoon

modern  door Ruche shelving unit , Modern
Ruche shelving unit

Ruche size Large – aluminum

Ruche shelving unit

In de jaren tachtig zag je een opkomst van het hoekige design, zoals auto´s, meubels en objecten voor dagelijks gebruik. Wie herinnert zich de Rubik´s Cube niet? Waarvan alle zes kanten van de kubus één enkele kleur moesten krijgen, wat een hels karwei! Maar mateloos populair. Het meubel op de afbeelding staat met beide benen in deze geometrische ontwerptraditie, ook wel abstract design genoemd. Het is een hexagoon, dat wil zeggen een zeshoek. Wat een bijzonder meubelstuk en wat een eenvoudige, originele manier om je studieboeken uit te stallen. Het is interessant als je bedenkt welke betekenissen het getal zes allemaal heeft: het is bijvoorbeeld het hoogste aantal ogen dat je kunt gooien met een dobbelsteen, dus het betekent groot geluk, daarnaast is het wiskundig gezien het perfecte getal, staat het in de numerologie voor harmonie en liefde – wie wil dat nu niet! – en in de natuur heeft het een hechte relatie met het zoete leven, want hoeveel hoeken had een honingraat ook al weer? Deze symbolische rijkdom moet je gewoon in je interieur hebben! Als je goed kijkt zie je binnen de hexagoon meer geometrische vormen. Deze dynamiek van vormen maakt dit werk extra interessant en prikkelend.

De Droomtijd

Armadillo van Heleen Sintobin Scandinavisch

De slangenschubben sofa heeft een bijzonder krachtige uitwerking in je interieur. Je ziet zoiets niet vaak voorbij komen, en je moet enige durf hebben dit in je huis neer te zetten, maar wat een ontwerp! De slang als symbool is zo oud als de weg naar Rome. In vele culturen op de wereld is het dier een belangrijke mythische figuur. Voor de Aboriginals van Australië is het knip en klaar: de slang is een brug tussen de alledaagse tijd en de ´Droomtijd´.  Voor hen bestaat de alledaagse tijd waarin we leven en handelen, en er bestaat een andere tijd, de Droomtijd, waarin de aarde gemaakt is, en die nu nog steeds het fundament legt voor het handelen in hun alledaagse nu. De Droomtijd lijkt op wat sommigen de Eeuwigheid noemen. De Aboriginals leven al zo´n 60.000 jaar in Australië, en wat een rijke kennis hebben zij van hun omgeving! Hun leven is ingericht om in harmonie met de natuur te leven. Dit laatste is de westerse mens vergeten, maar we beginnen het ons gelukkig weer te herinneren. Natuurlijk is dit ook een geweldig meubelstuk vanwege het ontwerp, materiaal keuze en comfortabele vorm, maar de symbolische zeggingskracht van een meubel is minstens zo belangrijk voor je interieur. Tenminste, als je daar in gelooft. 

Eclectische Natuur

Modular footstools in the shape of a Leaf van design by nico
design by nico

Modular footstools in the shape of a Leaf

design by nico

De kamer spreekt van een geweldige ´eclectiek,´ de interieurontwerper heeft zich dus laten inspireren door diverse meubelstukken uit diverse ontwerpstijlen,  zoals een sixties kast, een eigentijds stoeltje annex voetenbankje en een seventies foto op een industrieel witte muur, en heeft zo een eclectisch interieur geschapen. De natuurlijke, donkere kleuren van de kast gaan een aparte dialoog aan met de  kunstmatige kleuren van de voetenbankjes. En wat dacht je van die roze stoel op dat kleed? Het vloekt nogal. Maar het vloeken wordt gecompenseerd door de sneeuwwitte muur, die alle drukte en schreeuwerigheid kalm ondergaat, en dit alles als een creatief vangnet op een hoger plan brengt. Zo ontstaat een interieur dat klopt. Deze kamer benadrukt, dat een rustige achtergrondkleur het fundament is voor een experimenteel interieur. Dit interieur is in tune met het alledaagse leven, want dat is immers ook eclectisch.

DIY Licht

modern  door homify, Modern

DIY (Do it yourself) is wereldwijd bekend geworden door de punkcultuur van de late jaren zeventig en begin jaren tachtig. Het idee achter DIY is natuurlijk al duizenden jaren oud, want vroeger moest je alles zelf maken. Omdat er geen professionals waren die zaken voor je maakten was je op jezelf aangewezen. De DIY-filosofie is in onze tijd in alle lagen van de cultuur te vinden, zoals in de ontwerpen van meubilair en accessoires. Als je deze lamp bekijkt valt direct op dat de kap slordiger is dan zijn hals en voet. Dat sloridige of levendige is een typisch kenmerk van DIY-design. Het speelse lichteffect is het resultaat van het licht dat ontsnapt langs de ongelijke structuur. Als je deze lamp combineert met eenvoudige vormen, zoals de getoonde vazen, en de achtergrond bescheiden houdt, dan heb je vitaal licht dat vervolgens prachtig opgevangen en weerkaatst wordt.

Hollands Licht of Etruskisch Royaal

We lijken in dit interieur aan de oever van een oud-Hollands meer te staan. Het riet wiegt zachtjes in de wind. In de verte zien we de vogels vliegen en ruiken de frisse, schone wind. En om het eens over een ander boeg te gooien: die wand lijkt oeroud te zijn, en doet ook denken aan de badkamer van een Etruskische koning. Het is duidelijk een eigentijds design, dat teruggrijp op de diversiteit aan vormen en kleuren die er in de natuur te vinden is. De donkere vloer vormt een plek waar je kunt aanmeren, waarop je een sofa plaatsen kan die je de mogelijkheid biedt om heerlijk uit te rusten. Doe wat sfeerlichten en kaarsen aan en je bent helemaal klaar voor avonden vol van gezelligheid. Het unieke ontwerp van de lamp maakt deze tot een waar kunstwerk. Wat is het toch een fijne dialoog tussen de muur, de lamp en de houten vloer. Is het interieur oud-Hollands licht, Etruskisch royaal, of iets anders? Laat het maar op je inwerken, je ziet het vanzelf wel. 

Welke van deze producten inspireren jou? Vertel het ons bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!