Het gave interieur waarmee deze woning uniek werd! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het gave interieur waarmee deze woning uniek werd!

Stoa. Stoa.
Minimalistische eetkamers van ELIX Minimalistisch
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een project in een van de meest interessante steden van Europa: Barcelona, het gaat om een klein appartement dat recentelijk gerenoveerd is. Deze woning was lange tijd leegstaand en dus hard toe aan een update. Het gave interieur maakt dit huis tot een uniek juweeltje in een bruisende stad. Kijk met ons mee naar dit mooie en functionele ontwerp!

Mix tussen oud en nieuw

Minimalistische eetkamers van ELIX Minimalistisch

In dit schitterend gerenoveerde huis is erg gekozen voor een boeiende mix tussen authentiek en nieuw design. Zo ontstond een uniek appartement dat voor de bewoners de basis vormt in een bruisende stad. Aan de tafel hier links zitten geregeld en genieten ze van het ontbijt. Het daglicht valt hier op een typisch Spaanse wijze naar binnen, waardoor er een poëtische sfeer hangt in deze kamer. Deze plek is ook erg geschikt om lekker te lezen! Gave huizen vind je hier.

Openheid

Minimalistische eetkamers van ELIX Minimalistisch

Een ander idee dat we hier zien is dat van de openheid. De bewoners zitten geregeld hier op hun sofa te genieten van de transparantie in de kamer. Een kamer als deze met een open verbinding naar de bovenste verdieping zorgt ervoor dat je een gevoel van vrijheid krijgt. Ook hier weer zien we de mix van authentiek en industrieel design! Natuurlijk mag de tv niet ontbreken, deze hang mooi strak aan de witte wand, waar hij door zijn zwarte tint mooi bij afsteekt. Vroeger was het normaal dat je oude architectuur en design achter een dikke pleisterlaag verborg, het nieuwe verving het oude. Tegenwoordig is het steeds vaker zo dat het nieuwe het oude aanvult, je bouw dus voort op een traditie als je het oude design in je interieur terug laat komen. Dat geeft heel mooi de geschiedenis van je woning weer. Soms kan het lastig zijn om een goede mix tussen het authentieke design en de nieuwe elementen te vinden. Dan kun je hier klikken voor de beste tips! 

Licht

Minimalistische keukens van ELIX Minimalistisch

In deze kamer zonder ramen is het wel mooi licht. Veel oude huizen hebben niet zoveel ramen, dat was deels uit veiligheid maar ook om zo de warmte buiten te houden. Tegenwoordig hebben we airco, dus een woning is ook zo weer koud als er even gelucht is. De verlichting van de industriële afzuigkap zorgt voor een sprookjesachtige look! Het is niet moeilijk ons voor te stellen dat je hier heerlijk kunt koken. De heerlijkste dingen! Let eens op het bijzondere kleed op de vloer, dat geeft een schitterende twist aan deze ruimte. We vinden het zo bijzonder dat de oude plafonds een duidelijke rol gekregen hebben in deze nieuwe ruimte. 

Functioneel en mooi

Minimalistische slaapkamers van ELIX Minimalistisch

Wie zegt dat functioneel design niet mooi kan zijn moet maar eens even een blik in deze slaapkamer werpen. De huizen in Barcelona zijn niet groot, maar door hun slimme indeling voelen ze wel groots aan. Hier hebben we er een voorbeeld van! Je kleding is makkelijk op te bergen in de geïntegreerde wandkasten. Het grote bed past zo prima in de kamer en je hebt voldoende bewegingsruimte. Slim design dat supermooi is! Wij zijn fan. 

Unieke badkamer

Minimalistische badkamers van ELIX Minimalistisch

Tot slot laten we je de badkamer zien met een unieke inrichting. Aan de ene kant is de look industrieel, maar het matje op de grond geeft er juist weer een mediterraanse look aan. Het is net alsof het verleden en heden van dit huis hier in de badkamer samen komen. Het is erg fijn dat deze ruimte op de slaapkamer aansluit, zo kun je in de avond genieten van het comfort dat deze kamer biedt zonder helemaal door het huis te moeten lopen. 

We sluiten onze tour door deze woning in Barcelona af. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij! 

Deze ouwe grauwe werd een modern droompaleis!

Wat vind je van deze ideeën? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!