6 mooie gelijkvloerse woningen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 mooie gelijkvloerse woningen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
van Biuro Projektów MTM Styl - domywstylu.pl Modern
Loading admin actions …

De meeste woningen in ons land hebben meerdere verdiepingen. Door de hoogte in te bouwen kun je meer ruimte kwijt op een kleiner stuk grond, iets wat in het kleine Nederland natuurlijk geen overbodige luxe is. Toch zijn gelijkvloerse woningen juist zo mooi. Mocht je een flink stuk grond tot je beschikking hebben, dan kun je een hele bijzondere gelijkvloerse woning laten bouwen. Om wat inspiratie op te doen hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin komen zes gelijkvloerse woningen voorbij die allemaal even bijzonder zijn. Mocht je nog eens de kans krijgen om een dergelijke woning te bouwen, dan kun je nu alvast kijken welke je dan het mooist zou vinden.

Elegante en functionele woning

De elegante woning op de foto hierboven is zeer functioneel. De woning is gelijkvloers, maar toch een stuk boven de grond gebouwd. Dit is vooral fijn als je in gebieden woont waar jaarlijks veel regen valt. Je tuin kan tijdens langdurige stortbuien behoorlijk onder water komen te staan. Dan is het wel zo prettig als het water behoorlijk hoog moet staan voordat het door je voordeur naar binnen komt. Door het toenemende aantal tropische buien in ons land, is een iets verhoogde gelijkvloerse woning geen overbodige luxe.

Veel lichtinval

De juiste hoeveelheid daglicht is één van de belangrijkste thema's in de architectuur Veel daglicht in stadse woningen met meerdere verdiepingen is moeilijk te realiseren, maar voor een gelijkvloerse woning zijn er onbeperkte mogelijkheden. Op de foto zien we een woning waarvan de gevel uit enkel ramen bestaat. De hoeveelheid daglicht die hier binnenkomt is ongekend groot. Om te voorkomen dat de buren constant bij je binnenkijken, plaats je de ramen aan de tuinzijde.

Genieten van een zwembad

In Nederland heeft een zwembad in de tuin niet altijd een toegevoegde waarde, maar mocht je op zoek naar een vakantievilla in het Middellandse Zeegebied dan komt een zwembad tijdens de warme zomermaanden uitstekend van pas. Door een vrijstaande woning zoals op de foto hierboven om het zwembad heen te bouwen, wordt het zwembad echt het middelpunt van de woning.

Donkere woning in een groen landschap

De donkere kleuren op de gevel van de woning op de foto hierboven zorgt voor een scherp contrast met de groene omgeving. De woning heeft een heel stedelijk uiterlijk, maar bevindt zich waarschijnlijk ver van de stad. Op de patio kun je tijdens de zomermaanden lekker beschut buiten zitten. Door de overkapping wordt ook de zon uit de woning gehouden, waardoor het binnen niet te warm wordt.

Huis in mediterrane stijl

Het huis op de foto hierboven is er één dat we veel terugzien in mediterrane landen. Het type gevel van de woning en de stenen worden in landen als Spanje, Italië en Frankrijk veel gebruikt. Dat het in ons land minder gangbaar is, wil natuurlijk niet zeggen dat je er niet voor kunt kiezen. We kunnen ons heel goed voorstellen als deze woning je erg aanspreekt.

Een moderne gelijkvloerse woning

Door de strakke lijnen van deze woning krijgt het een heel modern uiterlijk. Als we het hebben over moderne woningen, dan zien we dit type huizen veel terug. De strakke, witte gevel verstrekt de moderne look. Het strak vormgegeven zwembad maakt het geheel helemaal af.

Meer weten over moderne woningen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie gelijkvloerse woningen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!