Uitstelgedrag. Hoe ga je ermee om? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uitstelgedrag. Hoe ga je ermee om?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Industriële studeerkamer van homify Industrieel
Loading admin actions …

We kennen allemaal momenten dat uitstel de enige uitweg is. Deadlines te behalen? Oké, deze kunnen wel wachten tot de afwas is gedaan. De auto moet worden schoongemaakt? Misschien nadat we een wandeling hebben gemaakt en op een terras hebben gezeten. Een plan dat je moet schrijven? Misschien wanneer je een nacht met goede nachtrust hebt gehad (en die heb je niet veel de laatste tijd).

We begrijpen het. Een deel van de oplossing is erkennen dat er een probleem is en bekijken welke type persoonlijkheid je bent qua uitstelgedrag. Wanneer je er achter bent hoe je in elkaar steekt dan zal je productiviteit weer snel stijgen. We leggen je uit welk type persoonlijkheid op welke manier zaken uitstelt en helpen je op weg om hier beter mee om te gaan! Kijk ook meer naar een aantal mooie minimalistische en georganiseerde werkplekken. Dat helpt altijd om de productiviteit te verhogen!

De perfectionist

stadswoning met spicy details Moderne woonkamers van choc studio interieur Modern
choc studio interieur

stadswoning met spicy details

choc studio interieur

Je handelt onmiddellijk; stil zitten leidt nergens toe (zelfs niet tot uitstelgedrag).

Je houdt van een georganiseerde werkomgeving, boeken, papieren en ordners netjes gerangschikt. Je bureau is leeg zodat ook je hoofd leeg is. Alleen zo kun je aan je perfectionistische standaard voldoen. Het lukt niet om door je to-do lijst heen te werken wanneer het een rommel is om je heen en er duizenden andere dingen te doen zijn. Zorg dus voor een georganiseerde werkplek met een leeg bureau zoals op deze foto. Ook de feng shui principes kunnen zorgen voor een rustgevende ruimte. Lees hier meer over hoe je een ruimte volgens deze principes inricht.

De visionair

Industriële studeerkamer van homify Industrieel

De visionaire uitsteller kan pas aan de slag na een rustmoment met een heerlijke kop koffie waarbij hij of zij even achterover leunt om het grotere geheel te overzien. Vervolgens worden ze enthousiast, hebben grote dromen, zijn creatief en denken buiten de lijnen.

Een uitsteller van dit type kan urenlang nadenken en mijmeren over zijn of haar plannen en bedenken hoe het er uit zou zien in allerlei verschillende uitvoeringen en modellen net zolang tot er weer een beter idee opkomt. Je kijkt daarbij zelfs graag naar de toekomst om te zien wanneer deze tijdrovende taak nu eindelijk klaar is en je alles hebt voltooid. Hoe krijg je dit voor elkaar? Zorg ervoor dat je omgeving rustig, neutraal en kalm is zodat het juiste idee naar boven kan komen en je niet verzandt in de honderden verschillende ideeën. Dit is vaak de reden waarom je werk niet af is.

De creatieveling

Klassieke studeerkamer van homify Klassiek

Je houdt ervan om direct aan de slag te gaan – maar dan wel met je handen. In je uitstelmomenten ben je aan het kleuren, tekenen, breien, naaien en bouwen. Je creëer. Als gevolg daarvan duurt het wat langer voordat je iets af hebt maar dat betekent niet dat het eindresultaat niet 100% perfect is!

Misschien heb je een aantal belangrijke mails die je moet versturen maar waarom zou je deze schrijven wanneer je ook een quilt kan maken of een landschap kunt schilderen in je atelier? Zorg ervoor dat je werkomgeving kleurrijk en kitschy is vol met hobby-, teken- en handwerktools bij de hand. Gebruik deze om een mooi motivatie moodboard te maken dat je eraan herinnert om evenveel aandacht te besteden aan de leuke onderdelen van je werk als aan de wat saaiere onderdelen! Laat je inspireren door deze decoratie ideeen.

De wetenschapper

De wetenschapper is graag volledig geïnformeerd voordat hij beslissingen kan nemen. Ze kijken dus overal naar, zelfs de kleinste details worden niet over het hoofd gezien voordat ze een beslissing kunnen nemen. Neem dus de tijd om alle relevante informatie te verzamelen; alles wat dan ook maar van belang kan zijn. Ze zijn zeer nauwkeurig in alles wat ze doen maar dit werkt het beste voor hen!

Hou alles daarom hyper georganiseerd zodat er geen uitstelgedrag kan plaatsvinden. Bewaar relevante boeken artikelen en documenten en archiveer deze op goede wijze zodat alles eenvoudig en snel te vinden is. 

De denker

Dit is een lastige. Alhoewel je wacht tot iemand je motiveert om te starten, denk je altijd na over de beste manier om aan de slag te gaan. Totdat je de oplossing vindt, verzand je van het ene kleine klusje in het andere waardoor het lijkt alsof je heel druk bent maar in feite onnodige en irrelevante taken uitvoert.

En ja, misschien is dit wel het beste moment om gitaar te leren spelen of naar dat liedje te luisteren waar je al tijden naar op zoek was of misschien zelfs wel een nieuwe taal te leren. Maar dat brengt je niet dichter bij je doel – het geeft alleen je hoofd wat rust van het nadenken over uitstelmogelijkheden.

Je hebt een ruimte nodig waar je rustig en helder kan nadenken zoals deze prachtige relaxhoek van Mukoyama architects! Trek jezelf een paar uur terug om rustig na te denken en daarna kun je volop aan de slag!

De couchpotatoe annex bankhanger

Wanneer je je meer aangetrokken voelt tot het bankhangende type uitsteller schaam je dan niet. Het is heel normaal! 

Je bent het type persoon die zich graag terugtrekt op de bank omdat elke dag voelt als een regenachtige dag waardoor je het huis echt niet kunt verlaten. Je ligt liever op je heerlijke cozy bank onder een warme deken en kijkt naar je favoriete show. Dat snappen we! Dit helpt echter niet zo heel erg goed wanneer je dingen te doen hebt. Richt een speciale mediahoek in je woonkamer in die gescheiden is van je werkruimte en sta jezelf alleen toe om te relaxen in je mediaruimte wanneer je werk af is.

Bekijk om je productiviteit te verhogen ook deze super stijlvolle minimalistische werkplekken.

Wil je graag buiten ontspannen na een lange werkdag? Bekijk dan deze ideeën om je patio in te richten tot klein paradijs.

Home Office Klassieke studeerkamer van homify Klassiek
homify

Home Office

homify
Welk type uitsteller ben jij? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!