Verleden laten leven: een moderne woning in een oude boerenschuur

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Oude architectuur wordt steeds vaker gerevitaliseerd zodat deze weer jaren mee kan. Vandaag zie je de resultaten van een transformatie, een oude boerenschuur werd een modern woonhuis dat inmiddels een echte blikvanger in de omgeving is. Oude stallen moesten plaats maken voor een duurzame schuurwoning met een prachtige hedendaagse look. Tijdens de bouw stond het concept van ´duurzaamheid´ centraal, dit komt zowel tot uiting in de materiaal keuze (zwart hout) als in de techniek (onder andere natuurlijke isolatie, warmtepomp, zonnepanelen). Met al deze moderne zaken ontstond een hedendaagse woning waarin comfort en het concept van ´cradle-to-cradle´ (de wereld beter doorgeven aan de generaties na ons) vooropstaan. 

Schipperdouwesarchitectuur wist deze klus te klaren door de ruimte ervaring die ze hebben in de woning- en utiliteitsbouw. Met het oog op een esthetische architectuur en interieurdesign creëren ze voortdurend omgevingen die aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Het gaat hier dus om maatwerk met een ziel. Vandaag leiden we je rond door de moderne woning die het verleden en de sfeer van de oude schuur levend houdt. Kijk met ons mee en vang de nodige inspiratie!

Autentieke verschijning in het landschap

We zien hier de woning bijzonder fraai in het landschap liggen. Omdat de avond valt komt de lichtsfeer in de woning op een prachtige wijze naar vormen. De archetypische, direct in het oogspringende schuurvorm geefet de woning een eenvoudig te bevatten vorm. Er is in deze eenvoud toch nog de nodige variatie te herkennen: zo heeft de woning aan de noordzijde een gesloten karakter, terwijl deze aan de tegenovergestelde zijde juist zeer open oogt. De verschillende uitsneden maken geven de woning een transparante look. Voor de bouw zijn duurzame materialen (zoals hout) uit de omgeving gebruikt waardoor de lokale markt kon mee profiteren van de bouw van dit huis. Laten we eens binnen gaan kijken.

Woongedeelte

Schuurwoning leefruimte:   door schipperdouwesarchitectuur
schipperdouwesarchitectuur

Schuurwoning leefruimte

schipperdouwesarchitectuur

In de middag werpen we een blik in het interieur en krijgen zo een mooie indruk van de heldere ruimte waarin de verschillende delen van de woning een transparante relatie met elkaar aangaan. De eenvoudige trap brengt ons desgewenst naar de eerste verdieping en is geheel in kleur aangepast op de wand erachter. Deze lichte houtkleur zien we overal terug in de woning en vormt samen met de lichte betonvloer een eigentijds kleurenpalet. Links zien we de eettafel waaraan de familie bijeen kan kamen. Het mooie uitzicht op de omgeving treft ons direct. Wat een daglicht en woonruimte heb je hier tot je beschikking! Wil jij ook je woonkamer een flinke update geven. Deze experts helpen je erbij!

Helderheid

De helderheid in het interieur is een belangrijke overweging. In tegenstelling tot de oude schuur moet deze woning geschikt zijn voor bewoning volgens de hedendaagse criteria, voldoende daglicht valt daaronder. Deze raampartijen zijn talrijk in dit huis, waardoor het interieur overspoelt raakt met daglicht. De verschillende ramen kunnen opgezet worden waardoor het huis ook gelucht kan worden. Zo creer je telkens weer een uitstekend leefklimaat.

Eerste verdieping

Schuurwoning verdieping:   door schipperdouwesarchitectuur
schipperdouwesarchitectuur

Schuurwoning verdieping

schipperdouwesarchitectuur

Ook op de eerste verdieping vinden we een fijne transparante ruimte. We zien hier het overgangsgebied naar de verschillende kamers (slaapkamers, badkamer) waar zo te zien ook prima relaxt gezeten kan worden. Rechts zien we een glazen schuifwand die het overgangsgebied van de kamer erachter scheidt. De donkere kozijnen contrasteren mooi met het heldere hout dat perfect past bij het glas van de schuifwand. Dit geheel resulteert in een eigentijdse, licht industriële look

Serre

Een van de fijnste ruimtes in het huis is, hoe kan het ook anders, de luxe serre. Deze kamer mix het gevoel van buiten met het comfort van binnen. Zeker in de winter is dit deel van het huis de plek waar de bewoners graag verblijven. De lange tafel maakt het mogelijk om in elk seizoen te genieten van de heerlijkste gerechten terwijl je gezellig met je vrienden aan een wijntje zit. Let op de lichte houten vloer en de bijzondere grote raampartij die nauwelijks binnen en buiten uit elkaar houdt. Dit is de ideale plek om te recreëren. Meer ideeën voor een serre vind je hier.

Laatste blik

Bij het afscheid van het huis kijken we nog eenmaal om en zien de ruimte tuin liggen. De landelijke ambiance van deze buitenruimte prikkelt onze fantasie. Wat een mogelijkheden heb je hier! Veel mensen (vooral in de stad) wensen zich een tuin, dan hoeft het vaak al helemaal geen ruimte te zijn, gewoon vanwege de rust die zo´n plek uitstraalt. Dit vrijstaande huis heeft een immense tuin die alle stadstuinen doet verbleken. De liedtekst: ´Een eigen huis, een plek onder de zon,´ is hier zeker gepast. Heb je een kleine tuin? Dan vind je hier de inspiratie om er iets bijzonders mee te doen.

Wat vind je van deze schuurwoning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!