Bungalow uit jaren zestig wordt prachtige familievilla | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bungalow uit jaren zestig wordt prachtige familievilla

Stoa. Stoa.
Achter de dijk - Verbouwing van een jaren 60 bungalow tot familievilla : modern  door ara | antonia reif architectuur, Modern
Loading admin actions …

We stappen vandaag in een tijdmachine en gaan terug naar de jaren zestig om een bungalow te bekijken. Daarna laten we je zien hoe deze is veranderd in de moderne woning die we vandaag de dag een thuis biedt aan de huidige bewoners. De bungalow was een zeer populair type woning in de jaren zestig, maar de tand des tijds had ook deze woning aangetast, daarom was een grootschalige renovatie nodig. Ara | Antonia Reif Architectuur wist van de oude woning weer een stralend woonhuis te maken. Dit jonge architectenbureau richt zich sterk op het bouwen en verbouwen van woningen, waarbij stijl en gebruiksgemak voorop staan. Er worden in hun woningen steevast duurzame en natuurlijke materialen gebruikt. Zo ontstaat er een ecologisch verantwoorde woning die geheel aansluit op de wensen van de bewoners. Dat moet ook wel, want een woning is ten slotte een verlengstuk van de identiteit van de bewoners. We leiden je rond door het huis waar je zeker de juiste inspiratie zult vinden.

Oude gevel

In dit vooraanzicht raken we aan de kern van de bungalow uit de jaren zestig. Door zijn horizontale gerichtheid en relatief kleine hoogte is het een typisch voorbeeld van de destijds zeer populaire woning. Toch is het exterieur, hoewel goed onderhouden, door de tijd ingehaald op het gebied van de vormgeving. De bewoners wilden een huis gerealiseerd zien dat weer in de huidige tijd past. Ze namen Ara | Antonia Reif Architectuur in de arm om de klus te klaren. Laten we gaan kijken wat de resultaten zijn.

Nieuw gezicht

Het nieuwe gezicht dat de woning heeft gekregen is even verrassend als stijlvol. De bungalow van zo juist is er niet meer in te herkennen. Toch lijkt deze nieuwe woning de originele grootte van de oude te volgen. Ook qua omgeving is er het nodige veranderd. Zo heeft de waterkant een strakker design en is de vlaggenmast verwijderd. Een zwart-witte layout geeft het exterieur die moderne look waar de bewoners zo van houden. Een woning die ons inspireert door zijn eenvoud.

Oude staat

Om je een indruk te geven van de bijzonder grote veranderingen die zich hebben voorgedaan werpen we hier een blik op de oude achtergevel. Alles aan dit exterieur ademt de jaren zestig: het balkon, de schoorsteen en de bakstenen. Ze zijn allemaal even verouder. Let ook even op de karakteristieke stenen rond de tuinverlichting op de voorgrond. Hoe meer jaren zestig wil je het hebben? Tijd voor een update! 

Open

In tegenstelling tot de gesloten en verouderde gevel die we hierboven zagen is deze moderne achterzijde open en transparant. Vanaf het gazon stijgen we via een trap op naar het terras. Een sfeervolle toevoeging die het huis meer status geeft, want deze staat als het ware op een verhoging. De grote raampartijen geven het daglicht de vrijheid het interieur volkomen te verlichten. Bij de bouw van dit nieuwe exterieur is de horizontale gerichtheid, die we ook in de oude bungalow zagen, behouden. Toch is deze nieuwe woning hoger dan de vorige. Ideeën voor de excellente tuin vind je hier.

Interieur

Ook binnen is de woning behoorlijk verbouwd. De stoffige inrichting heeft plaats gemaakt voor een frisse, moderne look. Daarnaast was de oude bungalow opgedeeld in diverse kamers, bij deze nieuwe woning is gekozen om vooral een open interieurconcept te hanteren, waardoor er veel meer transparantie en lichtval in het interieur te ervaren is. De sculpturale trap neemt ons mee naar de eerste verdieping en past qua kleur perfect in het geheel. Ideaal is de grote sofa: een eigentijds meubels waar je heerlijk op kunt neerploffen. Deze experts weten je ideale woonkamer te realiseren.

Ruimte

We kijken hier door richting de woonkamer en zien de tuindeur open staan. Met mooi weer is deze idealiter open zodat je kun genieten van de frisse wind. Het woonklimaat is heerlijk en biedt veel mogelijkheden om te recreëren. In de woning is plaats voor sculpturale meubels, zoals hier te zien in de vorm van een bruine houten stoel boven op een koeienvel. De excellente woning is een waardige opvolger van de bungalow uit de jaren zestig. 

Lees hier over verschillende toepassingen van natuurlijk hout. 

Wat vind je van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!