Inspiratie: de mooiste verlichting voor een houten terras

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: de mooiste verlichting voor een houten terras

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Licht en lucht in centrum Amsterdam:  Terras door PAA  Pattynama Ahaus Architectuur
Loading admin actions …

Tijdens het warme seizoen wil je graag zo lang mogelijk van het buiten zijn genieten. Wat is er fijner dan na een lange dag van huis je avond door te brengen op je eigen terras? Ook in de winter is het heerlijk genieten als je vanuit huis zicht heb op je tuin. Naast mooi meubilair is verlichting voor je terras ook echt niet ontbreken!

Met terras verlichting zorg je, functioneel gezien, niet alleen voor een betere zichtbaarheid maar ook voor enorm veel sfeer op je terras. Verlichting kan zorgen voor mooie effecten en een magische, rustgevende sfeer in je eigen tuin! 

Kijk mee en laat je inspireren door de foto's in dit Ideabook! 

Verlichting van een trap van en naar je terras

Ooit gedacht aan verlichting voor de trap op je terras? Deze foto laat zien dat dit zelfs in de schemering van de avond al een indrukwekkend effect kan hebben! De houten trap leidt naar een terras rondom het zwembad. Naast het feit dat verlichting voor een trap in de avond natuurlijk erg praktisch is geeft het meteen veel sfeer. De weerkaatsing op de gladde terrasvloer maakt het helemaal af! 

Het mixen van kleuren voor de verlichting van je terras

 Terras door Bowles & Wyer
Bowles & Wyer

A Roof Garden, Chelsea

Bowles & Wyer

Voor het verlichten van bovenstaande tuin met terras is gekozen voor verlichting vanuit de vloer. Waar het houten terras verlicht wordt met een warme kleur die het hout extra mooi uit doet komen, is voor de rest van de tuin gekozen voor een wat koelere verlichting. Dit past ook weer goed bij het materiaal, witte kiezelstenen en lichte terrastegels. Al met al een bijzondere verlichting die deze tuin een magische sfeer geeft. 

Tip: Je kunt ook altijd nog kiezen voor extra verlichting in de vorm van fakkels, lantaarns of kaarsjes. De flikkerende verlichting geeft een warme en romantische vibe aan ieder terras! 

Wandverlichting op een rustig houten terras

Dat er veel verschillende mogelijkheden voor terras verlichting bestaan is inmiddels duidelijk. Het lichte terras op deze foto laat zien dat wandverlichting ook voldoende kan zijn. Verlichting als deze kan een leuk effect op de muur creëren, hier is gekozen voor een horizontaal en verticaal geplaatste lamp.  De combinatie van het houten terras, de strakke verlichting en de bijpassende meubels zorgt voor een serene, moderne sfeer. Een prachtig samenhangend geheel waar je zo lang mogelijk wilt blijven genieten. 

Warme verlichting op dit omgetoverde terras in de stad

Terrace by night:  Terras door House of Green
House of Green

Terrace by night

House of Green

De professionals van House of Green hebben dit balkon in Den Haag een ongelooflijke metamorfose gegeven. Het simpele balkon is omgetoverd tot een stijlvol en warm houten terras waarbij gekozen is voor veel groen. Ook is gedacht aan een op maat gemaakt lichtplan. De verlichting is geplaatst in de bloembakken aan de zijkant van het terras, tussen de beplanting in. Ook op de muur is gekozen voor een lamp met warm licht zodat het ook s'avonds optimaal genieten is. 

Licht en luchtig terras in Amsterdam

In Amsterdam is dit beschutte plekje gerealiseerd door de architecten van PAA PATTYNAMA AHAUS ARCHITECTUUR. Dit houten terras is voorzien van warmgebeitste houten bekleding, zelfs op de muren. Door de ligging is gekozen voor verlichting vanuit de vloer, maar ook vanuit de geplaatste plantenbakken. De perfecte samenhang van het beschutte plekje, het hout en de verlichting maken van dit terras een prettige buitenkamer.

 Terras door r79
r79
r79

Een andere mogelijkheid van verlichting voor het terras zien we op deze foto; staande lampen! Dit terras in een warme kleur is verlicht door middel van individuele staande lantaarntjes met een moderne en strakke look. De kleur van de verlichting van dit terras komt perfect overheen met de verlichting binnen en bij het overdekte deel van het terras. Het geheel maakt een mooi plaatje! 

Bloembakken als verlichting voor je terras

Dat terras verlichting niet altijd perse vanuit de grond of vloer te komen, zagen we op de voorgaande foto. Een andere optie is het kiezen voor verlichte bloembakken, zoals te zien is op deze foto. Dit houten terras krijgt een strakke vibe door deze bijzondere en heldere verlichting. Wat vind jij van helder witte verlichting voor het terras? 

Structurele plaatsing van verlichting

In deze prachtige patiotuin in Kerkrade is gekozen voor een structurele plaatsing van de verlichting. Opvallend is ten eerste de zwevende vijver met LED verlichting. Het houten terras met overkapping wordt verlicht door warme spots vanuit de vloer. Tenslotte is gebruik gemaakt van verlichting in de plantenbakken. Op deze manier worden de meest bijzondere elementen op hun eigen manier mooi uitgelicht in deze strakke, simpele tuin.

Verlichting als eyecatcher van je terras

Op deze foto is gekozen voor weer een ander type verlichting, en deze zie je onmogelijk over het hoofd! Op het houten terras bij het zwembad is een grote tropische palmboom geplaatst. Er is bewust gekozen om deze vanuit de vloer mooi te verlichten waardoor het terras enorm veel sfeer krijgt! Prachtig! 

Benieuwd op welke andere manieren je water elementen in je tuin terug kunt laten komen? Bekijk dit Ideabook voor meer inspiratie! 

Gekleurde verlichting voor je terras

Tenslotte: een goed alternatief voor als je je tuin net iets extra's wilt geven. Is normale verlichting, in een neutrale kleur, net iets te saai voor je? Of wil je je terras een extra mooie sfeer en look geven? Denk dan eens een gekleurde verlichting voor je (houten) terras! Het terras op deze foto is langs de bijzondere muur verlicht met fuchsia kleurige lampen. In het midden van dit terras bevinden zich mooie staande lampen die door het blauwe glas ook tot erg bijzondere verlichting horen. 

Tot zover dit Ideabook over verlichting voor je terras! We hopen je voldoende geïnspireerd te hebben maar wil je meer inspirerende ideeën zien? Bek...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!