Ruim wonen op 32m² | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruim wonen op 32m²

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische woonkamers van Ekaterina Donde Design Scandinavisch
Loading admin actions …

Ruim wonen op 32 vierkante meter, is dat mogelijk? Het antwoord voel je misschien al aan komen, want dat is een volmondig ja. Dit prachtige project van Russische bodem bewijst dat nog maar eens! Interieurarchitect Ekaterina Donde weet als geen ander hoe je iets kleins heel groots kan maken. Verbaas je lekker over de ruimte, de prachtige inrichting en het heerlijke ontspannen gevoel dat je krijgt als je deze beelden bekijkt. Ga er dus maar even lekker voor zitten!

In de woonkamer

We stappen gelijk de woonkamer binnen en hier wordt je al gelijk aangenaam omarmt. De ruimte is best wel vol ingericht, maar door voor een rustig kleurenpatroon te kiezen blijft het toch een zeer mooi ruimtelijk geheel. Op deze plek kun je na een harde dag werken of studeren helemaal tot rust komen en lekker opladen. De stijl als zodanig is ook een beetje moeilijk om onder woorden te brengen. Zullen we het maar houden op modern met een landelijk tintje?

Lichte ruimte

Je hoeft maar een kwartslag te draaien in de woonkamer en je ziet gelijk weer een heel ander beeld. Werken is zelfs in deze kleine ruimte mogelijk op en heerlijk afgezonderd plekje. Als je hier met z’n tweeën woont, is het prima mogelijk voor de één om aan het werk te gaan, terwijl de ander lekker op de bank voor de tv hangt. Heel erg leuk is ook het tapijt dat op de grond is geplaatst. Die zorgt voor een huiselijk gevoel en houdt de kamer ook heel open en ruim.

Bijzondere hal

Je gaat je bijna afvragen of je nog in hetzelfde huis bent, maar dat is wel degelijk het geval. Er is hier in de hal voor een hele andere kleurstelling gekozen, maar toch zie je ook weer overeenkomsten met de woonkamer. Ook best wel een prestatie om zo’n effect te kunnen bereiken. Vooral de vloer is heel erg leuk uitgezocht voor deze plek.

In de keuken

Om je dagelijkse kost op tafel te krijgen, moet er ook een leuke keuken zijn. Ook hier is weer een ruimte die relatief klein is, maar ook een grootse uitstraling heeft gekregen. Het minimalistische aanrecht draagt daar in een zeer grote mate aan bij. En toch heerst hier ook weer een ontspannende eclectische sfeer. En als je heel erg goed kijkt, kun je zien dat je hier een schitterend uitzicht over de stad hebt.

Kleine eetkamer

32 vierkante meter hoeft absoluut niet te betekenen dat je met je bord op schoot op de bank moet eten. De keuken doet namelijk ook dienst als kleine eetkamer. Nu pas kun je goed zien dat er hier ook weer voor een zeer opvallende vloer is gekozen. Lekker samen ontbijten of samen genieten van een diner bij kaarslicht. Het is hier allemaal mogelijk!

Lekker onder de douche

De badkamer is ook groot geworden door klein te blijven. Je kunt hier lekker onder de douche en ook de was kun je hier doen. De voorkeur van de ontwerper voor bijzondere tegeltjes en vloeren keert ook hier weer terug en houdt de bijzondere sfeer van het appartement in stand.

Afscheid

Met een laatste blik in de badkamer nemen we alweer afscheid van dit huis. Zou jij een woning als deze wel zien zitten als je niet te groot wilt wonen? Wat ons betreft mag dit als een van de beste voorbeelden gelden van een klein appartement dat op zo’n manier ingericht dat je hier ruim kan wonen. Een pluim voor de interieurarchitect!

Voor meer wooninspiratie in kleine huizen laten we je graag nog meer zien. Dit fraaie voorbeeld zal je waarschijnlijk ook heel erg aanspreken.

Zou jij met zo'n klein huis ook tevreden zijn? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!