Een oogstrelende schuurwoning die je niet mag missen..

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Een transformatie spreekt altijd tot de verbeelding. Iets was eerst iets anders en daarna zagen we het veranderen in wat het later werd. Een gedachte afkomstig uit een droom. Toch is de realisatie van de schuurwoning, die we je vandaag laten zien, beslist geen droom, want Bongers Architectuur weet heel concreet hoe ze onze dromen uit moeten laten koen. Ze maken er zelfs hun missie van om ze vorm te geven in spannende architectuur. Daarvoor zijn ze dan ook de aangewezen partij omdat ze al 25 jaar ervaring hebben in het werkveld van de huizenbouw. Een woning moet tegenwoordig aan veel eigentijds eisen voldoen, vooral multifunctionaliteit en het energievraagstuk zijn bij de bouw van een woning van belang, daarom worden deze ideeën door Bongers Architectuur in de woning opgenomen. Daarvoor worden steeds de meest moderne, energie neutrale technieken aangewend. Vandaag nemen we je mee voor een wandeling door de woning met de archetypische vorm van een oude schuur. Kijk met ons mee en laat je ogen strelen door deze bouwkunst. 

Voorzijde

Voorkant woning:   door Bongers Architecten
Bongers Architecten

Voorkant woning

Bongers Architecten

We nemen je mee naar een schuurwoning langs de Graafstroom nabij Alblasserwaard. Het pand is een thuis geworden dat helemaal in tune is met de ideeën van de bewoners. Er straalt veel gezelligheid vanuit, dit komt door de houten spanten die het exterieur tekenen. Tijdens de bouw zijn hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt die daarnaast ook zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ze blijven dus lang goed, je hebt er niet veel werk aan en als je ze schoonmaakt gaat dit gemakkelijk. De woning licht mooi in zijn omgeving en nodigt de bezoeker echt uit om dichterbij te komen. Hij heeft de archetypische vorm van een boerenschuur, dat wil zeggen de woning is ontworpen met deze oude vorm in gedachten waardoor een geheel unieke woning kon ontstaan.

Achterzijde

Achterkant woning:   door Bongers Architecten
Bongers Architecten

Achterkant woning

Bongers Architecten

Om je een goede indruk te geven van de uitzonderlijke dimensies die er rondom het huis een rol spelen wilden we je graag meenemen naar de achterzijde van het huis. Hier vinden we de immense, maar sfeervolle tuin waarin je als gezin kunt genieten van het buitenleven. Deze woning heeft een bijzonder abstract ontwerp dat toch gezellig oogt door de bakstenen schoorsteen die het gehele huis doorklieft. We zien hier een unieke combinatie tussen oud en nieuw, waarbij de baksteen (oud) wordt gecombineerd met een witte, antraciete schil die opgerold lijkt.

Interieur

Woonkamer en eethoek: moderne Eetkamer door Bongers Architecten
Bongers Architecten

Woonkamer en eethoek

Bongers Architecten

We zagen zojuist de grote raampartijen al, maar binnen zien we het effect van deze geveldelen. De heldere stortvloed van daglicht in het interieur in erg mooi en zorgt natuurlijk voor een fijn woonklimaat. In deze grote woonkamer lijken de meubels te drijven in het natuurlijk licht. Aan de eettafel, waar in de avond het gezin bijeenkomt, is het prima werken. Als je het woongedeelte rechts ziet denk je echter maar aan één ding: relaxen. Het interieur is ruimtelijk door de vide die contact tussen de bewoners vergemakkelijkt, simpelweg omdat er geen vloeren zijn die de mensen van elkaar scheiden. Deze experts helpen je om je droominterieur te realiseren.

Diep

We zagen net al de hoogte van het gebouw en de openheid die deze afmetingen binnen genereren. Vanuit deze positie kunnen we ook erg mooi de diepte van de woning zien. We kijken over de eettafel rechts door het huis via de ramen naar buiten. Terwijl we links een mooi raam, een lichtstrip, in de wand zien die voor een stijlvolle, transparante look zorgt. In al deze dingen bewijst het huis zich een kind van zijn tijd te zijn, een woning voor de toekomst geïnspireerd op de oude vorm van de boerenschuur. Meer ideeën voor de woonkamer vind je hier.

Ingang

Bezoekers worden enthousiast onthaald bij de ingang van de woning. Ook hier is er gedacht aan comfort. Geen gast hoeft in de regen te wachten tot de deur geopend wordt, wand het afdak biedt bescherming tegen de elementen. Vanaf deze hoek krijgen we een mooie indruk van de verschillende materialen die er voor de bouw van het huis gebruikt zijn, zoals duurzaam hout en staal. Ook zien we de verschillende complementaire kleuren die het huis zijn bijzondere karakter geven. 

Relaxen

Een woonkamer is om te relaxen en nergens in het huis kun je zo fijn tot jezelf komen als in deze woonzone in de grote woonkamer. Het mooie van dit gedeelte is dat het plafond lager is dan in de eetzone, zo is het een ruimte waar eenvoudig een intieme, gezellige sfeer gecreëerd kan worden. Let ook op de moderne meubels in landelijke stijl, deze passen precies bij de sfeer van het totaalconcept dat in de woning gestalte wordt gegeven. Vanuit je luie stoel heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Een prima plek om ´s ochtends en ´s avonds de krant te lezen. 

Deze duurzame villa is de woning voor de toekomst.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!