homify 360°: Cloud 9 in Bloemendaal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Cloud 9 in Bloemendaal

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Cloud 9 Villa Moderne huizen van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

Dit homify 360° artikel neemt ons mee naar het noorden van Nederland, naar een architectuurproject in de nieuwe woonplaats Duin & Beek. Dit villadorp grenst aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en is omringd door een indrukwekkend mooi polderlandschap. Een van deze villa's is Cloud 9: een verbluffende organische vorm die met oog voor de omgeving ontworpen is door architectenbureau 123DV. Dit bureau specialiseert zich in het ontwerp van luxueuze villa's en biedt maatwerk  dat de wensen van iedere huiseigenaar vervult. Lees verder en ontdek ook het unieke interieur van deze gekromde woning.

Heterogene samenstelling

Dit project staat in een natuurlijke groene omgeving die de villa omringt met frisse natuur en prachtige uitzichten. Deze privéwoning, die zich uitstrekt over 517 m², heeft de luxe van weidse buitenruimte want het huis staat op een kavel van meer dan 1330 m²! Ook zien we hoe de openheid van het typische Hollandse landschap doorspeelt in de lijnen en vormen van het gebouw dat door asymmetrie en onderbrekingen een interessant dialoog creëert met het landschap. Daarnaast is ook de externe compositie rijk en divers met hier en daar openingen van glas die de massieve muren onderbreken. De architecten hebben ook gekozen voor natuurlijke materialen als steen en onbehandelde houten panelen om een harmonieuze relatie met het landschap te creëren.

Creatieve openingen

In tegenstelling tot de vorige foto, waarin we een grotendeels gesloten gevel zagen, kunnen we vanuit dit perspectief de woonruimten binnen zien. Met een bijna geheel glazen wand creëert deze innovatie een open en ongestoord uitzicht op het terras en het natuurlijke panorama. Opnieuw wordt speels gebruik gemaakt van gekromde vlakken en schuine doorbrekingen zodat een rijkdom aan ruimtelijkheid ontstaat dat wordt benadrukt door de afwisseling in zichtbare materialen. Dit is bereikt door de combinatie van massieve stenen muren op de begane grond met lichtgrijze houten gevelbekleding. Tot slot voegen de indrukwekkende glazen elementen karakter en charme toe aan het geheel. Wat opvalt is dat de positie en grootte van deze glazen elementen voor intieme ruimten zorgt zonder het contact met de buitenwereld te verliezen.

Ogen wijd open

De begane grond van de villa nodigt ons uit in de woonruimte, waar een open eetkamer en keuken te vinden zijn. Deze lay-out maakt het mogelijk voor zowel bewoners als gasten om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten waardoor, dankzij de vele glazen wanden, het landschap als decor aan het interieur wordt toegevoegd. Om een visueel prachtige tegenstelling te creëren tussen de twee ruimten, maar met behoud van het idee van openheid is een kast in het centrum van de ruimte geplaatst, waardoorheen de kijker een blik in de aangrenzende kamer kan werpen. 

Privégebied

In contrast met de open begane grond biedt de bovenverdieping een heel ander perspectief. Hier zijn de slaapkamers, studeerkamer en badkamer afgesloten van nieuwsgierige blikken maar hebben ieder hun eigen spectaculaire uitzicht. Om het lichte en luchtige design toch ook hier voort te zetten zijn een groot skylight en grote raamdelen aangebracht. Het volume en de ruimtelijkheid worden daarbij ook behouden dankzij de herhaling van de buitenvorm in het ontwerp van deze verdieping. 

Driehoekig balkon

Normaliter zouden we een rechthoekig gevormd balkon verwachten. Maar in een villa dat gebaseerd is op speelse geometrie is het geen grote verrassing dit driehoekige balkon te vinden. De hoekige vorm die we hier kunnen zien is een direct antwoord op de kromming van het gebouw, bijna alsof het de externe vorm plaagt en tergt. Zo is een consistent systeem van harmonie en tegengestelde krachten in dit huis aangebracht die samenkomen tot een spannende resultaat

Zo vinden we hier in Bloemendaal een prachtig gebalanceerd project, niet alleen op het gebied van geometrie maar ook tussen natuur en architectuur, privacy en openheid. Naast het duidelijk luxueuze en geraffineerde karakter van deze villa straalt deze woning ook een serene energie uit dat in iedere ruimte merkbaar aanwezig is.

Voor meer spectaculaire architectuur met Nederlandse invloeden kun je hier een Italiaanse villa in Scandinavische stijl vinden.

Wat vind jij van het geometrische spel van deze villa? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!