Schitterende Hollandse glamour-woning! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende Hollandse glamour-woning!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Witte villa met rieten dak Landelijke huizen van Arend Groenewegen Architect BNA Landelijk
Loading admin actions …

Je ziet heel veel prachtige huizen voorbij komen op homify, maar vaak is het wel een heel end reizen om ze in het echt te kunnen zien. Vandaag gaan we echter lekker dichtbij blijven en hebben we een schitterend project voor je in de aanbieding, dat is ontworpen door architect Arend Groenewegen uit het Brabantse Prinsenbeek. Deze prachtige witte villa is een heel erg mooi voorbeeld van een stijl waarin klassieke, landelijke, rustieke en zelfs moderne elementen bij elkaar komen. We kijken in dit geval vooral naar de buitenkant, maar zullen ook zeker niet nalaten om wat geheimen van het interieur te verklappen. Geniet lekker mee van dit Nederlandse project!

Rieten dak

Het rieten dak is het eerste dat je opvalt zodra je in de buurt van dit huis komt. Voor de een is een rieten dak misschien wat ouderwets, de ander wordt juist op slag verliefd bij het zien van een huis als dit. De voordelen van een rieten dak wegen gelukkig tegenwoordig op tegen de nadelen. Waar vroeger nog regelmatig een huis erg snel afbrandde door het rieten dak, wordt tegenwoordig een dergelijke constructie goed behandeld met brandvertragende middelen. Daarnaast isoleert het riet zowel in de zomer als in de winter ook nog eens heel erg goed.

Vrijstaand geheel

Wat een heerlijk vrijstaand geheel is dit! En dan hebben we het nog niet eens over de tuin gehad. Maar laten we toch de focus eerst vooral op het huis leggen. Zie je dat er aan de rechterkant een apart gedeelte is dat heel erg goed kan worden gebruikt als kantoor of als gastenverblijf? In dat laatste geval zou je hier zelfs kunnen overwegen om een kleinschalige bed and breakfast te beginnen. Reken maar dat er heel wat mensen zijn die hier maar wat graag tot rust zouden willen komen.

Het terras

achtergevel stucwerk riet natuursteen dorpels Landelijke huizen van Arend Groenewegen Architect BNA Landelijk
Arend Groenewegen Architect BNA

achtergevel stucwerk riet natuursteen dorpels

Arend Groenewegen Architect BNA

Bij een woning met zo ontzettend veel tuinruimte, mag een mooi terras niet ontbreken. Om er voor te zorgen dat van het terras en het huis zelf een mooie eenheid gemaakt kan worden, zijn er meer dan voldoende openslaande deuren aanwezig. Vooral ideaal als je hier een feestje organiseert. Het moderne randje is hier op deze plek heel goed zichtbaar. Door van redelijk moderne deuren gebruik te maken, ontstaat een heerlijke dynamiek tussen oud en nieuw. De architect heeft daarmee een ontzettend sfeervol plaatje weten te creëren.

Industrieel randje

We hadden je beloofd om een klein tipje van de sluier van het interieur te lichten. Krijg je al een beetje een indruk op deze manier? Wat bij deze fraaie deuren vooral opvalt, is dat ze zorgen voor een klein industrieel randje. Ook weer zo’n leuke eigentijdse invulling. Waar het huis aan de buitenkant schitterend wit is, is dit ook binnen het geval. In combinatie met een hele lichte houten vloer zorgt dat ook binnen voor een zeer ontspannen sfeer. En als het donker begint te worden, dan is dat hier ook geen enkel probleem: het uitgebalanceerde lichtplan zorgt wel dat je er sfeervol verlicht bij komt te zitten.

Vijver of zwembad?

Zien we in de enorme tuin nou een vijver of een zwembad? We laten dat in dit geval aan jouw fantasie over, want bij een droomhuis als dit moet je de functie van dit water eigenlijk zelf kunnen bepalen. Wat is dit geheel toch heerlijk landelijk gelegen en wat is het een elegante en lichte verschijning. Als je van nieuwe huizen in een oud jasje houdt, dan moet dit een villa naar jouw hart zijn.

Wil je meer huizen zien die zo’n klassieke twist met hedendaagse elementen weten te combineren? Deze woning moet je dan ook eens gaan bekijken.

Helemaal onder de indruk van dit mooie project? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!