10 ideeën om je kamer groots te maken!

Stoa. Stoa.
casa s_f, Andrea Stortoni Architetto Andrea Stortoni Architetto Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Een kamer inrichten is een vak apart, een kunst eigenlijk. Veel mensen hebben creatieve vaardigheden op dit gebied, andere mensen hebben wat hulp nodig. Voor alle mensen hebben we nu deze inspirerende voorbeelden onder elkaar gezet waardoor het wel heel gemakkelijk wordt om een grootse kamer in te richten. Gezellig en kleurrijk, ordelijk en praktisch, je gaat het hier allemaal tegenkomen. Kijk snel met ons mee naar de mooie voorbeelden! 

1. Stijl en verlichting

Een woonkamer komt tot leven door een juiste stijl en verlichting. De laatste is erg belangrijk als het gaat om de woonsfeer in huis. In dit voorbeeld zien we een stijlvolle woonkamer die baadt in het zonlicht. Dat maakt deze kamer tot een pareltje. De plant heeft ook een belangrijke functie hier, want naast de mooie look is het ook een natuurlijke luchtzuiveraar. Zo wordt de sfeer binnen wel heel goed! De grote ramen laten al het daglicht door en dan wordt het verleidelijk om op de stijlvolle bank te gaan liggen. We nemen een goed boek en zijn direct in de goede stemming. Meer mooie interieurs vind je hier.

2. Goed meubilair

We genieten van ons huis, dat is onze thuishaven, daarom mogen we ook best wat extra tijd en geld besteden aan de aankleding ervan. Als je besluit om een nieuwe inrichting voor je woonkamer te realiseren, dan moet je echt even stilstaan bij je keuze voor de meubels, want goed meubilair is iets waar je jaren plezier van hebt, daarbij kun je je geld maar een keer uitgeven en goedkoop is soms ook duurkoop. Hier is er gekozen voor een grote zithoek, de grote familie geniet er elke avond van. De haard schenkt hen de warmte waar deze warmtebron beroemd om is. Gezellig! Hier kun je de mooiste huizen vinden. 

3. Beperkt inrichten

'Less is more' is niet voor niets een bekende kreet onder ontwerpers, het werkt ook echt. Zeker als je niet heel veel woonruimte hebt is het goed om een beperkte inrichting te realiseren. Hier zien we er een voorbeeld van: een minimalistische woonkamer die direct tot de verbeelding spreekt. Alles lijkt hier te kloppen: een warme ondergrond (de houtvloer) en de strakke lay-out. Niet te weinig, niet overladen met prullaria en versiersels. Echt prachtig!

4.Sprekende kleuren

Het oog wil ook was, hier wordt het zeker op zijn of haar wenken bediend. De sprekende kleuren, zeg maar gerust fel, breken door de monotonie van het wit en grijstinten heen. Een kamer waar je elke ochtend gewekt wordt door een color boost. Super!

5. Creëer een intieme sfeer

homify Klassieke woonkamers

Deze setting is gaaf en we voelen ons er direct thuis. Dat komt omdat de bewoners van deze woning er alles aan gedaan hebben om een intieme sfeer te creëren. Let op het kleed, de hoekbank en de tafel op het kleed. Alles lekker laag bij de grond. En dan die grote ramen die zoveel daglicht door laten. De bomen buiten doen binnen mee om een intieme sfeer op te roepen. We zijn thuis hier. 

6. Duidelijke indeling

Symmetrie en orde zijn de belangrijkste aspecten van een interieur, ten minste als je daar van houdt. In dit interieur heeft alles zijn eigen plek. De stoelen tegenover de bank flankeren de tafel en vormen zo een mooi harmonieus geheel. Het is zo eenvoudig om de kamer mentaal in je op te nemen, dat is prettig en daarom vinden we symmetrie mooi. Werkt gegarandeerd! 

7. Natuurlijke verlichting

INTERIOR CASA EN POLANCO, MaisonList MaisonList Moderne woonkamers

Het is hierboven al even aan de orde gekomen, maar nu zoomen we er even op in: de natuurlijke verlichting. Het is in feite het eerste onderdeel van je interieur, daarna zet je de meubels en andere persoonlijke spullen in je woonkamer. In dit geval is alles in deze kamer gericht op het licht, deze kamer beschikt over veel daglicht waardoor het verleidelijk wordt om een frist design te kiezen: een foto van zomerse bomen en stoelen met de kleur van rijpe vruchten. Het is geen verrassing dat de bewoners van deze woning erg blij zijn met hun kamer. Zorg gewoon voor voldoende daglicht, dan komt de inspiratie vanzelf! 

8. Beperkte versiering

homify Moderne eetkamers MDF Accessoires & decoratie

In sommige gevallen wil je beperkt palet in je woning. Dit voorbeeld laat zien dat je dan een mysterieuze wereld van wit en grijstinten kan maken. Een creatie waar je jaren lang blij mee bent. De versiering hier is beperkt waardoor er veel rust ontstaat. De roomdivider doet qua ontwerp mee aan dit minimalistische spel en zorgt ervoor dat er een mooie scheiding ontstaat tussen het eet- en woongedeelte. 

9. Benut alle ruimte

Casa PN, ZD+A ZD+A Moderne woonkamers

We zien vaak dat in een woning niet alle ruimte wordt benut, dat is jammer want zo wordt je woning in feite kleiner. Hier zien we hoe je het probleem van ruimteverspilling tegen kan gaan: door een hoekbank te plaatsen met daar achter een boeken kast. Je hebt dan nog genoeg ruimte om te lopen, maar tevens een opbergruimte voor je boeken. Wat een luxe inrichting is dit trouwens! Een plek om heerlijk thuis te komen! 

10. Houdt de vloer vrij

Om lekker te kunnen wonen is de inrichting van je huis natuurlijk erg belangrijk, maar net zo belangrijk is de ruimte tussen de verschillende meubels. We zien hier een kamer waarbij de vloer zoveel mogelijk vrij gehouden is. Dit schept een sfeer van ruimtelijkheid en je hebt veel bewegingsvrijheid. Dat voelt lekker! 

We hopen dat je veel aan deze tips zult hebben. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën! 

Haal je tuin in huis! 

Wat vind je van deze woonkamers? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine