De tuin in huis halen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De tuin in huis halen

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Modern
Loading admin actions …

Potten en bakken zetten we al wel in huis om de illusie van een tuin op te wekken, maar wat relatief nieuw is, is dat er nu ook steeds meer woningen zijn waarin een volwaardige binnentuin geïntegreerd is. Dit zorgt voor een ongekende sfeer en wooncomfort die je eerder zou verwachten bij een paleis dan bij een huis, hoewel het hier wel huizen betreft die voor een woonpaleis door zouden kunnen gaan. Hoe dan ook, vandaag laten we je 8 geweldige binnentuinen zien die er grandioos uitzien. Kijk je even met ons mee? 

1. Wand van planten

Wanneer je ruimte is aan de kleine kant is, kun je een verticale tuin bouwen. Het verhoogt niet alleen de luchtkwaliteit in huis, maar biedt ook een akoestiek voordeel. Houd wel rekening met het drainagesysteem. Maak gebruik van druppelirrigatie systeem om de planten water te geven, vooral als je een grote verticale tuin hebt. 

2. Tuin in de etalage

Het eerste idee is een schitterende tuin in een etalage. Op deze manier is de houten vloer beschermd tegen krassen, want stenen rollen soms, schijnbaar uit eigen wil, naar plekken waar ze niet mogen komen. De planten staan hier prachtig en vormen een binnentuin, een steentuin wel te verstaan. Dit is een veel voorkomend type tuin in Azië, vooral in Japan is deze variant populair. Op de witte kiezelstenen zien we verschillende minimalistische accessoires die voor een Zen-look zorgen. Zorg ervoor dat de planten genoeg licht en water krijgen en klaar ben je! Meer mooie tuinen vind je hier

3. De locatie is essentieel

The Running Wall Residence Huizen van LIJO.RENY.architects
LIJO.RENY.architects

The Running Wall Residence

LIJO.RENY.architects

Een plant heeft zonlicht nodig voor zijn of haar fotosynthese. Daarom is het zeer belangrijk dat er voldoende licht in huis is, het beste licht is natuurlijk daglicht, maar als dat niet mogelijk is moet je zorgen voor goed kunstlicht als je mooie planten wilt. De meeste planten groeien net een beetje langzamer binnen als buiten, daar moet je dus rekening mee houden als je een binnen tuin aanlegt. Geduld is in de plantenwereld een zeer schone zaak. Deze prachtige planten zorgen voor een tropische look en passen zo mooi bij de donkere trap en de lichte wanden. Het lijkt hier wel een plantkundig museum! Samen met een interieurexpert ontwerp je de mooiste binnentuinen. 

4. Kies de plantensoort wijselijk

De ene plantensoort is de andere niet, sommige planten vragen veel anderen juist weinig water en licht. Laat je daarom altijd informeren door een expert op dit gebied. Een ander probleem dat veel mensen tegenkomen is de snelle groei of maximale grote van een plant of zelfs boom. Het is heel leuk zo'n palmboompje in huis, maar kleine boompjes worden groot. Je wil natuurlijk niet dat hij door het dak heen groeit. Daarom kies je beter voor planten die klein blijven of je moet er op tijd bij zijn met de heggenschaar. 

5. Licht liefde

Hier een voorbeeld van een palmboom die genoeg licht nodig heeft, deze bom is onder een raam geplaatst waardoor deze flink kon groeien. Met kunstlicht deze boom tot volwassenheid brengen is een beetje lastig, dus kies voor een kleine plant als je geen dakraam hebt. We zijn erg onder de indruk van deze binnentuin, een plek waar de bewoners zich de koning te rijk voelen! De verschillende potten met planten, het pad naar de boom en de kiezelstenen vormen samen een compleet plaatje waar je mond van open valt. Zo mooi kan het dus zijn als je het op de juiste manier doet! 

6. Creative Decoration

De creatieve kijk op de dingen is belangrijk, weet je van jezelf dat dit niet je sterke kant is, laat je dan inspireren door een expert. In dit geval hebben de bewoners dat gedaan en daardoor is dit gave resultaat ontstaan! De boom heeft alle ruimte en beschikt over een superieure lichtval. De witte kiezelstenen passen mooi bij de donkere vloer, deze ruimte is een kunstwerk! We vinden de glazen trapleuning ook erg mooi, deze past bij de lichte sfeer in deze ruimte. 

7. Onder de trap

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Modern

De ruimte onder de trap is geschikt voor vele zaken, maar niets is zo mooi als een tuin onder de trap. Op dit voorbeeld is er een zen-achtige tuin gemaakt die perfect past bij de trap en de glazen balustrade. Dit is duidelijk het werk van een expert, alles past namelijk bij elkaar als bij een kunstwerk. Let eens op die boompjes en de populaire kiezelstenen. De lantaarns maken dit geheel af. Supermooi! 

8. Aantrekkelijk

In dit geval is er een wand gemaakt die mooi verlicht is door tl-balkjes die de vorm van de stenen benadrukken. Zo komt eveneens de textuur van de stenen mooi naar voren. De steentuin geeft die minimalistische twist aan de ruimte die goed past bij hedendaagse interieurstijlen. De subtiele plaatsing van planten links en recht in de tuin, maar dit tot een van de hoogte punten van de binnentuinen die we de laatste tijd gezien hebben. 

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën. 

Deze villa geeft je zeker veel inspiratie op interieurgebied! 

Wat vind je van deze tuinen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!