Ideeën voor buiten: verlichting | homify

Ideeën voor buiten: verlichting

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Private Villa list lichtdesign - Lichtforum e.V. Klassieke huizen
Loading admin actions …

De façade van een huis of gebouw is de bekleding van onze vaak verder goed doordachte interieurs. Vergeet dus niet dit deel van je huis ook te overwegen bij het verbouwen of inrichten van huis en tuin: iets dat velen over het hoofd zien. Zelfs als je een huurhuis bezit waar de façade niet grondig veranderd mag worden, of als de gemeente de keuze beperkt, blijven er nog vele mogelijkheden over om ook het uiterlijk van je huis aan jouw smaak en stijl aan te passen. Een daarvan is verlichting. Niet alleen met kerst is een mooi en smaakvol verlicht huis iets dat jouw woning van dat van de buren onderscheidt. Het hele jaar door zijn er subtiele, seizoens-ongebonden manieren om jouw gevel net dat beetje extra te geven. Hier willen we je dan ook een paar ideeën aan de hand doen die verder strekken dan een lamp bij de voordeur en je huis in een stralend licht zullen zetten.

Licht in kleur

Door de eenvoudige toevoeging van gekleurd licht aan de voet van de bomen die dit huis omringen begint onze voorstellingsvermogen gelijk een magische plek voor te stellen vol van kleur en persoonlijkheid. Dit is een voorbeeld niet alleen van prachtige tuinverlichting, maar ook van een van licht gloeiend interieur, dat warmt en licht het donker in schijnt. Moderne architectuur kiest steeds meer voor een open leefruimte dat het interieur laat ademen en gedurende de dag in natuurlijk licht laat baden. De externe façades van dit huis zijn bijna compleet van glas, waardoor het natuurlijke licht overdag binnen verwelkomd wordt en 's nachts het kunstmatige licht naar buiten toe kan uitstralen. Deze gloed, samen met de wisselende externe lichten, maken van dit huis een sprookje.

Nachtelijke serre

In deze combinatie van tuin, veranda en serre is de stelregel: hoe meer hoe beter! Niet alleen is de ingang van dit huis compleet verlicht, maar ook de tuin is bijna lichter dan overdag. Dit is de perfecte manier om zoveel mogelijk van het buitenleven te kunnen genieten op die warme, zwoele zomeravonden waarop de tuin tot leven komt. En als het weer tijd is voor lichten uit begeleiden kleine nachtlichtjes het pad naar de voordeur voor late feestgangers.

Verlichte details

Een andere unieke lichtshow zien we bij dit huis in Hamburg waar de fijne details van de gevel worden verlicht door de eenvoudige installatie van lichten aan de voet van dit gebouw. De compleet gerenoveerde façade is klassiek en elegant en verdient het niet alleen overdag maar ook 's nachts in volle glorie zichtbaar te zijn.

Vorm door licht

Verlichting kan niet alleen schaduwen en lichtplekken creëren, maar ook vormen. De ontwerpers hebben hier gebruik gemaakt van licht en schaduw om een prachtig vormspel op de muur te vormen. Zo ontstaat een warm welkom voor de bewoners of bezoekers, en dat simpelweg dankzij 6 strategisch geplaatste lampen.

Knus

Buitenverlichting werkt op vele verschillende manieren en kan vele verschillende emoties met zich meebrengen. Een daarvan is het gevoel van een warme, knusse sfeer. Een prachtig voorbeeld hiervan kun je in deze afbeelding zien. De lampen aan en tegen de gevel zijn zo gerangschikt dat alleen een subtiel schijnsel zichtbaar is. De rode stenen van dit huis veroorzaken een licht roodachtige tint dat dit huis een uitnodigend en verwelkomend karakter geeft en de belofte doet van warmte en gezelligheid in huis.

Traditioneel

Small courtyard garden Paul Newman Landscapes Moderne tuinen
Paul Newman Landscapes

Small courtyard garden

Paul Newman Landscapes

De meesten van ons zijn het er over eens dat flakkerend kaarslicht het meest romantische licht is. Kaarsen zijn een fantastische manier om 's zomers een unieke sfeer op ons terras of in de tuin te creëren. Voor de koelere maanden kun je kiezen voor grote gaslantarens die ook nog eens veel warmte afgeven en een bijzondere decoratie vormen voor terras of tuin.

Waterverlichting

Dit verlichte zwembad laat nog een andere mogelijkheid voor buitenverlichting zien. Maak van je buitenzwembad of vijver een blikvanger in de nacht met een glamoureuze tint paars, roze of blauw en vul je tuin met een geheimzinnige sfeer.

Gekleurd of zachtgeel, flakkerend kaarslicht of modern neon; de keuze voor de verlichting van je tuin, terras, veranda of balkon kan het verschil uitmaken voor iedere buitenruimte. Met wat strategisch geplaatste lichtbronnen en aan de hand van deze tips kun je van iedere tuin of gevel een spectaculaire en elegante lichtshow maken.

Voor meer gezellige en feestelijke tuin ideeën kun je hier zien hoe je van ieder buiten- of tuinfeest een groot succes kunt maken.

Hoe maak jij gebruik van verlichting buitenshuis? Deel je creativiteit bij de reacties hieronder!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!