Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Home 11: Van garage tot Amsterdams woonhuis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Home 11 is de uitvinding van de binnenhuisarchitecten van i29 Interior Architects en stelt een heel bijzondere verbouwing voor: de architecten achter i29, Jaspar Jansen en Jeroen Dellensen, hebben hier een Amsterdamse garage in de Pijp omgetoverd tot een ruim woonhuis met een oppervlakte van 230 m². We willen jullie vandaag laten zien hoe deze meermaals en internationaal bekroonde ontwerpers van een donkere, kale garage een open en licht thuis gecreëerd hebben!

Het licht

Een van de meest spectaculaire veranderingen aan deze garage was wel de toevoeging van natuurlijk licht. Dankzij de bouw van grote skylights en de ruime indeling en lichte design van de ruimte kan het natuurlijke licht ongehinderd door de woning spelen. Hier zien we ook het terras dat zich tussen de woonkamer en de slaapkamer bevindt en een van de indrukwekkende interieur ideeën van de ontwerpers: het handgeknoopte vloerkleed. Het mosachtige groene design op een ondergrond van beige verbindt het terras met de woonkamer en haalt zo een beetje van buiten naar binnen. Dit kleed, dat 20 m² beslaat, is door de architecten zelf ontworpen. Ook met slecht weer kun je zo binnen van natuurlijke frisheid maar ook zachte warmte genieten terwijl de grote glazen deuren naar het terras het buitenzitje weer met het interieur verbindt.

De woonkamer

Het grote vloerkleed, dat een elementair onderdeel vormt van het interieur ontwerp van deze garagewoning, loopt zoals we in deze afbeelding kunnen zien door tot in de woonkamer waar het vlak voor de in de houten kast ingebouwde open haard eindigt. Zo wordt de gehele ruimte betrokken bij het natuurlijke design dat versterkt wordt door de groene bank en het overal aanwezige hout. Deze natuurlijke kleuren en materialen staan daarbij in sterk en elegant contrast met de grote witte oppervlakken van de muren, de zwarte oppervlakken van het wandmeubel en het keukenmeubilair en de lichtgrijze gietvloer.

De keuken

In het ontwerp van de op maat gemaakte keuken is gekozen voor grote vlakken hout, afgewisseld door de grijze vloer en een zwart aanrecht dat langs de zijkanten van het keukeneiland doorloopt. Door voor de armaturen en het geïntegreerde fornuis ook voor zwart te kiezen is zo een elegant en minimalistisch geheel ontstaan dat zonder te storen grote functionaliteit biedt. Daarbij zorgen de ingebouwde houten schuifdeuren voor een warme, egale wand dat een ruime hoeveelheid opbergmogelijkheden verbergt terwijl deze qua design de deuren naar de badkamers en slaapkamers weerspiegelt.

De eetkamer

In deze foto zien we een goed voorbeeld van hoe de architecten van i29 hun design ideeën hebben geïntegreerd in deze woning. i29 Interior Architects geloven in eenvoud en tegenstelling waaruit een sterk selectieve houding is ontstaan. Hier zien we het effect van deze design principes waaruit een ontwerp is ontstaan waarin ieder individueel element zijn eigen functie in het geheel heeft en op geheel eigen manier iets aan het contrastrijke design toevoegt. Het lichte grijs en wit van de vloeren en muren staan in een soort driehoeksverhouding tot het hout en de zwarte oppervlakken. Het hout wordt herhaald in de stoelpoten van de eetkamerstoelen terwijl het wit van de muren weer wordt weerspiegeld in de lamp boven de eetkamertafel. De houten keukenkastdeuren lopen door tot aan de muur rechts en bieden in de vorm van een open kast plaats achter de tafel voor boeken en andere accessoires die deze woning tot een thuis maken.

Kunst

Tenslotte richten we onze aandacht nog even op de keuze van de wanddecoratie: de portretten. Deze laatste toevoegingen aan het interieur maken het design af en voegen charisma en spanning toe aan de ruimte. Door maar enkele van deze kleurige maar ook eenvoudige beelden aan de verder spierwitte muren toe te voegen is met heel weinig een groots effect bereikt. Het grijs en zwart van de portretten vormt een eenheid met de gietvloer en de donkere details in de woning maar staan in contrast met de witte muren. De felrode kleurtinten zijn een uitzondering in het interieur en voegen energie en een beetje warmte toe aan de ruimte en vormen de laatste noodzakelijke stap voor een afgerond en indrukwekkend geheel.

Met deze eenvoudige en minimalistische keuzes heeft het Duivendrechtse ontwerpbureau een indrukwekkend resultaat opgeleverd dat niets meer van de oorspronkelijke kou en donker van de garage heeft overgelaten. Met multifunctionele design keuzes is met maar een paar objecten en materialen een rijk en charismatisch product ontstaan dat i29 design kenmerkt.

Een andere bijzondere verbouwing kun je hier vinden, waar een Hollandse schuur tot een spectaculaire moderne woning is omgevormd.

Wat vind jij van het design van deze garagewoning? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!