7 schitterende terrasbanken

Johan van Dijk Johan van Dijk
Atelier Jardins do Sul Eclectische tuinen
Loading admin actions …

Een betonnen terrasbank, daar denk je vast niet iedere dag over na. En dat kunnen wij ons heel goed voorstellen! Om je een beetje bekender te maken op dit terrein, hebben we een overzicht van zeven schitterende betonnen terrasbanken voor je gemaakt. Solide constructies die ruimte aan meerdere mensen bieden en bovendien ook nog eens een prachtige verfraaiing van de tuin zijn. Uiteraard met dank aan de creatievelingen die ze gemaakt of geïnstalleerd hebben. Ga er maar letterlijk even lekker voor zitten!

1. Strakke banken

In deze omgeving zijn twee strakke elementen aanwezig die het beeld mede bepalen: de prachtige betonnen banken. De lijn die ze volgen vormt een schitterend contrast met de rest van het balkon en daardoor wordt juist weer een bepaalde harmonie naar voren. Bij een betonnen bank denk je misschien aan een hele harde constructie, maar dat is hier gelukkig niet het geval. Aangename kussens zorgen dat hier een groot gezelschap heerlijk kan zitten.

2. Opgenomen in de tuin

Een betonnen tuinbank hoeft geen opzichzelfstaand element te zijn, maar kan zoals hier prachtig worden opgenomen in de tuin. De vorm volgt heel erg mooi de aanleg van de rest van de tuin en ziet er eigenlijk heel natuurlijk uit. In dit geval geen kussen, maar die kun je er zo bij gaan pakken als je hier even lekker wilt ontspannen. In een tuin als deze is het dan werkelijk waar heerlijk ontspannen en genieten!

3. Centraal punt

De bank die je hier ziet is het centrale punt op dit dakterras geworden. Alle zichtlijnen en aandacht wordt naar de bank toegetrokken. En dat terwijl het object als zodanig niet zo heel erg opvallend is. Veel opvallender is de roze kleur van de muur achter de bank. Het zorgt in combinatie met alles wel voor een hele frisse, hippe en leuke plek.

4. Betoverende plek

Dit bankje bevindt zich op een wel heel erg mooie plek. Wat een fantastische tuin is hier aangelegd! Een schitterende boog van bamboe zorgt voor een ontzettend intieme sfeer en de vijver verhoogd je uitzicht vanaf de bank. Op een warme zomerdag lijkt dit het ideale toevluchtsoord te zijn als de zon net iets te fel is.

5. Het perfecte uitzicht

Lekker languit op de bank, een heerlijk verkoelend drankje in je hand en dan het fenomenale uitzicht op de heldere, blauwe zee. Je wilt nooit meer ergens anders wonen, zeker niet omdat een mooie pergola zorgt dat je niet direct in het felle zonlicht zit. Maar daar houdt het nog niet mee op, sluit je ogen maar eens en dan hoor je alleen het ruisen van de zee, de bewegende bladeren van de palmbomen en je voelt een heerlijk zomers briesje. Het vakantiegevoel kan niet beter!

6. Hout of beton?

Bij dit bankje begin je bijna te twijfelen: is het een houten tuinbank of is het exemplaar wel van beton? We gaan maar van de laatste situatie uit en al zou die wel van hout zijn dan is dat ook helemaal niet erg. We zien in ieder geval een schitterend aangelegd terras. Ook weer zo’n plekje om jaloers op te zijn.

7. De woonkamer naar buiten

Het lijkt hier wel of de woonkamer naar buiten is verplaatst. Een heerlijk plekje om in de buitenlucht te kunnen ontspannen, zonder dat je last hebt van de zon. Lekker languit op de bank of juist met familie of vrienden lekker zitten tot in de kleine uurtjes met een gitaar… Een betonnen bank in je tuin is zo gek nog niet!

Wil je meer leuke tuininspiratie opdoen? Ga dan ook eens een kijkje bij deze tuinen nemen!

Welke bank vind jij het mooist? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!