Transformatie: 3 troosteloze tuinen worden weer als nieuw | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Transformatie: 3 troosteloze tuinen worden weer als nieuw

Johan van Dijk Johan van Dijk
Country Garden van Christine Wilson Gardens
Loading admin actions …

Als je wel eens vaker een Voor en Na bekeken hebt, dan ben je over het algemeen gewend dat dit over huizen en hun interieurs gaat. Maar vandaag doen we het eens een keer lekker anders. We gaan namelijk drie tuinen bekijken die van een troosteloze bende zijn veranderd in kleine paradijsjes. Wie weet kunnen deze werkzaamheden voor jou een grote bron van inspiratie zijn om zelf aan de slag te gaan. En anders is er altijd een hovenier of een andere professional te vinden die jou kan gaan helpen om aan de hand van deze mooie voorbeelden iets leuks te gaan maken.

Voor: de verwaarloosde tuin

Commentaar lijkt na het zien van deze foto bijna overbodig, we hebben hier te maken met een zwaar verwaarloosde tuin. Zelfs het gras is hier in tijden al niet meer gemaaid! De schuttingen zijn dan nog compleet, maar enige vorm van onderhoud is ook daar al heel erg lang niet meer aan gepleegd. Verder schreeuwen de bomen en struiken ook om aandacht. Gelukkig is er behoorlijk wat verandering in de situatie gekomen!

Na: eigentijdse tuin

De huizen achter de tuin zijn nog het enige wat herkenbaar is van de oude situatie. Wat is hier ontzettend veel veranderd! Een eigentijdse tuin met een kleine buitenkeuken is hier ontstaan. En dat de bewoners van dit huis geen zin hebben om heel veel aandacht aan groen en planten te geven mag ook duidelijk zijn: dit is een zeer onderhoudsarme tuin met veel betegeling. In sommige gevallen kan dat een heel mooi beeld opleveren en dat is hier ook zonder meer het geval.

Voor: tuin of stortplaats?

De ruimte die we hier zien is moeilijk een tuin te noemen. Als je zou zeggen dat het een stortplaats is dan geloof je het ook! En toch is dat jammer, want je ziet een prachtige ruimte met heel veel mogelijkheden. Eerst moet er echter flink wat puin geruimd gaan worden. Daarbij moet het hekwerk ook zeker worden afgevoerd, het lijkt op deze manier namelijk haast een gevangenis.

Na: fascinerende landelijke tuin

We zien hier wellicht de mooiste tuin uit dit overzicht. Na heel veel werk is hier namelijk een fascinerende landelijke tuin ontstaan. Daarbij moeten we natuurlijk opmerken dat het huis er ook bijna sprookjesachtig uit is komen te zien. Maar terug naar de tuin: wat valt er allemaal te zien? Als eerste zie je hoe mooi er met twee verschillende hoogteniveaus gewerkt is. Dat geeft gelijk al heel veel sfeer. Verder zien we een aangename afwisseling van bloemenperkjes, prachtige natuurstenen muren, een gazon en uiteraard een terras. Een heerlijke combinatie.

Voor: werk aan de winkel

We zien hier eigenlijk al een ‘tijdens’ in plaats van een ‘voor’. Hier wordt al heel hard gewerkt om iets moois tot stand te brengen. Maar we zien, afgezien van de nieuwe schutting, nog niet zo heel erg veel. Wel kun je heel duidelijk onderscheiden dat er een cirkel in de klei is aangebracht. Wat zou dat gaan worden?

Na: leuke besloten tuin

Deze tuin heeft een heel leuk besloten karakter gekregen. Het rondje is een mooi gazon geworden en die ronde vorm komt ook in de bestrating terug. Een praktisch tuinhuisje is naadloos in het ontwerp opgenomen. Een ideale plek voor opslag of juist om te gaan zitten als het buiten net iets te koud is. Weet jij al wat je allemaal met deze tuin zou kunnen doen? Het ideale van deze ruimte is dat je er heel veel verschillende dingen mee kunt doen. Een heerlijke uitvalsbasis dus.

Wil je nog meer tuininspiratie? Deze tuin moet je dan ook zeker niet missen.

Welke tuin is jouw favoriet? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!