10 ideeën voor een kleine tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 ideeën voor een kleine tuin

Stoa. Stoa.
Voortuinen Mocking Hoveniers Landelijke tuinen van Dutch Quality Gardens, Mocking Hoveniers Landelijk
Loading admin actions …

De voortuin is het eerste dat je gasten zien, daarom moet deze natuurlijk piekfijn in orde zijn. In dit ideabook laten we je 10 ideeën zien waarmee jij je voortuin vorm kunt geven. Dit wordt een reis lang verschillende inspirerende ideeën, precies waar wij bij homify van houden. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren!

1. Mix

Vakantiehuis in eigen tuin Moderne tuinen van House of Green Modern
House of Green

Vakantiehuis in eigen tuin

House of Green

Deze tuin laat een mix van strak en landelijk zien; de strakke vlonder staat in contrast met de speelse bloemen en planten. Daarbij is er ook nog plaats voor een stukje gras. Ook al is de tuin aan de kleine kant, de bewoners hebben zich hier niets van aangetrokken en hebben toch alle facetten aan bod laten komen. 

2. Harmonie

Dit huis is erg groot en de oprit is ruim, maar de voortuin is vrij klein. De strookjes grond en de bomen geven de groene touch aan deze buitenruimte. Een warm welkom voor je gasten. Deze voortuin is in harmonie met het gebouw, groen en wit mixen mooi met riet en warm bruin hout. We vinden de lijst onderaan de gevel van de woning ook erg mooi. Zo ontstaat een dynamische look die daarbij harmonieus oogt. Meer mooie ideeën voor de tuin vind je hier.

3. Tuin past bij huis

Vurige border Landelijke tuinen van Carla Wilhelm Landelijk
Carla Wilhelm

Vurige border

Carla Wilhelm

Deze landelijke tuin, die vrij expressief en wild oogt, past bij de plattelandsesthetiek van de boerderij die we op de achtergrond zien. Het is geen verrassing dat de bewoners van de woning vaak hier in hun wilde tuin komen genieten van de natuur. Deze wilde tuin vormt voor veel dieren, zoals bijen en vlinders, een oase van leven. We krijgen hier echt het gevoel om in een volkstuinencomplex te zijn. Hier kun je echt een moestuin verwachten!

4. Verticaal

Moderne tuinen van homify Modern

We zien hier een mooie tuin waarbij de planten langs de muur omhoog groeien, deze klimop is al vele jaren een absolute topper. We zien hier ook het gebruik van veel natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout en steen. Dit zorgt zo voor een strakke look. Wij vinden de vijver hier erg mooi, deze past supergoed in een voortuin, dan creëer je al snel de juiste setting die je collega's en vrienden omver zal blazen! Samen met een expert ontwerp je snel je eigen droomtuin.

5. Decoraties

Met verschillende accessoires en tuindecoraties ontwerp je zelf als vrij snel een unieke tuin. Hier zien we verschillende ideeën die je kunt gebruiken om je tuin mooi in te richten, zoals de pot, de lantaarn, de stenen, het grind en de verschillende heggen en bomen. Zo ontstaat er een palet aan kleuren en sprekende vormen die je persoonlijke smaak weerspiegelen. Deze voortuin is echt een welkomstcomité. Een expert inhuren is een van de slimste dingen die je kunt doen als je snel en gemakkelijk een uniek resultaat wilt.

6. Sculptuur en vijver

Een van de universele toppers die we vaak tegenkomen is de sculptuur in de tuin. In dit geval betreft het een moderne die daarbij ook een waterspuwer is. Zo wordt je voortuin wel heel verfrissend! Het water valt in een vijver die bij deze sculptuur hoort. Je kunt zelfs vissen in je vijver los laten, zorg er dan wel voor dat je de juiste apparatuur daarvoor hebt. En kijk uit voor katten, want die lusten wel een visje!

7. Symmetrie

Door symmetrie in je voortuin te creëren. De twee bomen lijken de wacht te houden bij de voordeur van deze woning! Een gaaf gezicht. En wat zijn ze groot! Het gras onder de bomen is bewust wat langer gehouden, zo krijgt deze voortuin een natuurlijke look! Deze tuin heeft dus veel symmetrie, maar oogt niet overdreven strak.

8. Variatie

We genieten van dit palet aan stenen: grind, natuursteen en baksteen, ze vormen een setting waarin variatie de boventoon voert. In het midden zien we een natuurlijk eiland van zand en vegetatie dit is het centrum van de tuin, deze heeft een zen-achtige look. Dit design werkt heel goed in je voortuin!

9. Bonus

Deze houten afscheiding zorgt voor de nodige privacy. Het idee heeft iets tropisch. En wat dacht je van die houtsnippers? Een prima plek om de auto neer te zetten! De verschillende planten zorgen voor een natuurlijke touch en doen eveneens tropisch aan. Alsof je elke dag op Ibiza bent, bij wijze van spreken.

10. Combinatie

We zien hier een mooie combinatie tussen Oudhollandse architectuur en de reeds genoemde tropische look. Leuk om te zien hoe de degelijke Nederlandse tuin, lekker landelijk, mooi aansluit bij het hout en de oude gevel. We raken er een beetje van in een nostalgische bui. Hoe dan ook, dit is het bewijs dat nieuw design (het hout) en traditionele architectuur heel mooi samen kunnen gaan. 

Blijf ons volgen voor mee mooie woonideeën. Be creative!

Dit pand was als een monster zo lelijk, maar is nu weer een beauty. 

Wat vind je van deze ideeën? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!