10 perfecte buitenkeukens voor je barbecue van dit weekend | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 perfecte buitenkeukens voor je barbecue van dit weekend

Johan van Dijk Johan van Dijk
Koloniale balkons, veranda's en terrassen van RAC ARQUITETURA Koloniaal
Loading admin actions …

In Nederland zou je in je tuin er misschien niet zo snel voor kiezen om een buitenkeuken te (laten) installeren, maar hoe zuidelijker je komt, hoe logischer het is om je deze luxe wel te veroorloven. En als je wel van plan bent om met een buitenkeuken aan de slag te gaan, dan kan dit overzicht als een hele goede inspiratiebron voor jou dienen. Met of zonder keukenplanner ga je heerlijk aan de slag om een gezellige entourage op te zetten. Een barbecue of een vuurplek is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel en de rest kun je allemaal optioneel toevoegen. De hoogste tijd om een kijkje te gaan nemen!

1. Onder de veranda

Outdoor Cooler van Blastcool Mediterraan
Blastcool

Outdoor Cooler

Blastcool

Onder een veranda kun je een schitterende buitenkeuken met terras aanleggen en dat is nou precies wat de bewoners van dit huis gedaan hebben. Een grote vuurplek die als barbecue en als tuinhaard gebruikt kan worden en combinatie met een mooi werkblad en zelfs een koelkast. Wat wil een mens nog meer!

2. Minimalistische inspiratie

Waar de eerste keuken er heel gezellig en landelijk uitzag, is hier juist gekozen voor een veel meer minimalistische benadering. En waarom ook niet eigenlijk? Als je een modern huis hebt met een strak interieur, dan kan een buitenkeuken als deze een schitterende uitbreiding zijn.

3. Kleine buitenkeuken

De eerste twee voorbeelden waren gesitueerd in behoorlijk ruime tuinen. Maar niet iedereen heeft de luxe om zo’n grote tuin te hebben en heeft misschien alleen maar een balkon. Een kleine buitenkeuken als deze is dan ook perfect voor de meer bescheiden tuinen.

4. Zwemmen, koken en eten

In combinatie met een zwembad krijgt een buitenkeuken een wel heel luxe uitstraling. In dit geval is voor een prachtige Mediterraanse uitvoering gekozen. Ook weer zo leuk om te zien en reken maar dat hier na een flinke zwempartij ook behoorlijk gegeten kan worden.

5. Een echte keuken

Waar sommige buitenkeukens niet meer zijn dan een veredelde barbecue, zie je hier een echt keuken, alleen zijn de buitenmuren hier achterwege gelaten. Daardoor ziet dit geheel er gelijk heel stoer uit. Vooral de bar en de houtgestookte oven zijn grote blikvangers.

6. Een ware vuurplek

In ieder mens schuilt wel iets van een pyromaan. Maar gelukkig weten de meeste mensen verantwoord met vuur om te gaan! Voor vuurliefhebbers (en vooral ook kookliefhebbers!) is dit een waar walhalla. Lekker met meerdere gerechten aan de slag, je krijgt er nu al trek van.

7. Buiten of binnen?

Deze keuken is letterlijk een grensgeval, want het kan ook een ‘normale’ keuken zijn. Erg handig is dat hier de weersomstandigheden geen invloed hebben: bij slecht weer schuif je gewoon de deuren dicht en kun je nog steeds van deze prachtige keuken gebruik maken. Ideaal voor het Nederlandse klimaat!

8. De eclectische buitenkeuken

Als we het over een eclectische buitenkeuken hebben, dan is dit het meest prachtige voorbeeld. Een heerlijke dynamische omgeving om te koken en te eten. Met een plekje als deze wil je nooit weer naar binnen!

9. De meest romantische

Koken voor je geliefde en daarna romantisch bij kaarslicht dineren. Op deze plek kan dat heel erg goed. Daarom is dit ook verreweg de meest romantische buitenkeuken in ons overzicht. Zie jij jezelf hier al zitten met je geliefde?

10. Sierlijke eenvoud

WWOO buitenkeuken antraciet met Big Green Egg: modern  door WWOO, Modern
WWOO

WWOO buitenkeuken antraciet met Big Green Egg

WWOO

We hebben heel wat verschillende buitenkeukens voorbij zien komen, maar zo eenvoudig en sierlijk tegelijk nog niet. Wat dat betreft zou je sowieso een oneindig overzicht kunnen vullen. Hier kan eerlijk en puur gekookt worden, ideaal voor een landelijke tuin.

Wil je meer buiteninspiratie opdoen na het zien van al dit leuks? Je interesse zal dan hierdoor ook zeker gewekt worden!

Welke buitenkeuken vind jij het mooist? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!