Een schitterende loft met een modern randje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schitterende loft met een modern randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
van SMMARQUITECTURA Minimalistisch
Loading admin actions …

Een loft is een huis dat helemaal van deze tijd is: vaak gelegen aan de rand van een historische binnenstad zie je dat oude pakhuizen of gebouwen met een industriële functie een nieuwe bestemming als appartement krijgen. Een dynamische combinatie van authentieke elementen en moderne toevoegingen maakt van deze huizen de meest trendy onderkomens die je je maar kunt bedenken. Een loft in een wereldstad als New York of Parijs kan je ultieme droom zijn, maar ook in heel veel andere steden kun je varianten op dit mooie concept vinden. We gaan nu een exemplaar bekijken dat ontworpen is door een Spaans architectenbureau.

Eerste overzicht

Een eerste overzicht laat ons goed zien met wat voor ruimte we te maken hebben. Een industrieel pand is direct herkenbaar: een schuin dak dat gedeeltelijk ondersteund wordt door een ijzeren constructie en een bakstenen muur zijn de grootste getuigen van het verleden van het huis. Een fraaie entresol zorgt voor een huiselijk randje, maar het geheel als zodanig ziet er toch heel stoer en industrieel uit.

Ruw en verfijnd

Ruwe en verfijnde elementen liggen haast net zo ver uit elkaar als dag en nacht en toch vormen die twee hier de perfecte combinatie. Want reken maar dat je nog nooit zo comfortabel op pallets hebt gezeten als hier. Comfort en het industriële gehalte worden daardoor ook weer op zo’n prachtige manier in evenwicht gehouden. En als de ruimte niet zo koel meer is dan is de airco altijd in de buurt om te zorgen dat je hier niet oververhit raakt. Dat was op deze plek vroeger wel anders, er zijn hier vast heel wat zweetdruppels op de vloer gevallen.

Gezellige afspiegeling

We maken even een klein uitstapje naar de bovenverdieping en zien dan hoe zo’n gezellige afspiegeling van de woonkamer hier te vinden is. Deze kinderkamer combineert op een zelfde fraaie wijze verschillende elementen met elkaar. Het zorgt gelijk ook voor een eclectisch tintje, maar het industriële blijft daarin natuurlijk wel de boventoon voeren. Maar afgezien van dat alles moeten we eigenlijk gewoon kijken wat een kind hier van vindt. En die vindt het waarschijnlijk fantastisch!

Fascinerende keuken

De loft als zodanig mag misschien leuk om te bekijken zijn, deze fascinerende keuken is toch wel het absolute hoogtepunt. Wat een plaatje! En natuurlijk ook zeer aangenaam om lekker te gaan koken. Maar zelfs als je niet zo vaak in de keuken te vinden bent om te koken, kun je hier lekker gaan zitten om met je koffie of thee een goed boek te lezen of om door de krant te bladeren.

Zacht randje

We kijken opnieuw naar de kinderkamer, alleen nu vanuit een ander perspectief. Je ziet hier gelijk het ‘zachte randje’ dat aan deze ruimte is gegeven door de houten vloer. Maar dat is niet alles, je krijgt ook een prachtig overzicht van de benedenverdieping. Het concept is open en gesloten tegelijk, een schitterende combinatie.

Stoer slapen

De slaapruimte van de ouders in dit huis heeft een stoere uitstraling gekregen, maar ook hier zie je het zachte effect van het hout. In een omgeving als deze moet het toch erg aangenaam zijn om heerlijk in slaap te vallen. Vooral als je weet wat je voor heerlijke omgeving hebt als je wakker wordt!

Authentieke dakconstructie

Met zich op de authentieke dakconstructie van dit huis nemen we al weer afscheid. Zie jij het wel zitten om in een huis als dit te wonen? We kunnen je het zeker aanbevelen!

Als je op zoek bent naar nog zo’n prachtige loft, dan helpen we je graag op weg. Dit bijzondere appartement moet je dan ook zeker niet overslaan.

Zou jouw loft er ook zo uit komen te zien? Deel je ideeeen met ons! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!