Voor en Na: de wedergeboorte van een stenen huisje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de wedergeboorte van een stenen huisje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Franklin Azzi Architecture Modern
Loading admin actions …

Een romantische, maar vervallen stenen woning kan een ontzettend grote uitdaging zijn om aan te kopen en te verbouwen. Als je denkt om nu of in de toekomst zo’n project met beide handen aan te pakken, dan kun je aan dit voorbeeld heel erg veel hebben. Een schattig en klein huisje is in Frankrijk namelijk tot een schitterende woning uitgegroeid. Een ideale vakantiewoning of een onderkomen om je na je pensionering lekker terug te kunnen trekken. Kijk met ons mee om te zien hoe de plannen van architect Franklin Azzi op een prachtige manier zijn uitgevoerd.

Voor: de ruïne

Een kleine ruïne is wat we hier kunnen zien. Aan deze bult stenen moet heel wat gebeuren voor er weer sprake kan zijn van een mooi en bewoonbaar huis. De snoeischaar en de kettingzaag moeten daarbij ook flink hun best gaan doen, want de omgeving van het huisje is behoorlijk dichtgegroeid. Daarnaast moet er vanzelfsprekend een nieuw dak worden aangebracht. Maar je ziet dat de uitstraling van het huis nog steeds aanwezig is, er is zelfs sprake van een bepaalde allure.

Na: authentiek met eigentijds randje

Herken jij de puinhoop van de eerste foto nog? Je moet echt even een paar keer met je ogen knipperen om te kunnen zien dat het om hetzelfde huis gaat. Of toch niet? Want als je goed kijkt, zie je dat het oorspronkelijke huis vrijwel geheel op authentieke wijze is opgeknapt. Het eigentijdse randje dat is toegevoegd door middel van twee prachtige veranda’s, zorgt namelijk voor een heel ander beeld.

Houten uitbouw

Van de voorkant was deze houten uitbouw niet goed te zien. En dat is natuurlijk ook helemaal niet erg. Aangezien het oorspronkelijke huis erg weinig ruimte bood, is het erg verstandig geweest om deze relatief onopvallende constructie aan de woning toe te voegen. Het is leuk om te zien dat de houten constructie wel de vormen van het oude gedeelte volgt. Fraaie dakramen zorgen verder dat de bovenverdieping ook van een aangenaam licht voorzien is.

Primitief dakterras

Sobere allure kenmerkt deze woning en het primitieve dakterras dat op de bovenkant van de veranda is ontstaan, past daar helemaal bij. Zo zonder balustrade is het voor kinderen natuurlijk erg ongeschikt, maar als je alleen of met z’n tweeën op deze plek wilt ontspannen, dan is dat geen enkel probleem. En dan met zo’n schitterend uitzicht op het dorp in het dal… Vakantiegevoel op en top!

Letterlijk doorkijkje

We zien hier een letterlijk doorkijkje. Waar het oude huis vooral gesloten was, is in de nieuwe situatie het vrijwel over mogelijk om een doorkijkje te hebben. Veel ramen en deuren zorgen naast licht ook vooral voor een zeer praktisch geheel. Je kunt op elke plek naar buiten of juist naar binnen gaan. En ook hier kun je heel goed zien hoe ontzettend mooi het uitzicht vanaf het terras is.

Modern interieur

Je had het misschien al wel gezien, maar binnen valt pas echt op hoe modern het interieur is. En dat zou je eigenlijk toch niet verwachten. Het lijkt wel of er binnen de muren van het oude huis een compleet nieuwe woning is gebouwd. En waarom ook niet? Het zorgt voor een erg spectaculair effect.

Bijzondere indeling

Bekijk de plattegrond van de benedenverdieping van het huis maar eens goed. Er valt je vast op dat er sprake is van een erg bijzondere en alternatieve indeling van het huis. Een echte vakantiewoning voor mensen die van iets anders dan doorsnee houden. Een groot succes wat ons betreft!

Wil je nog zo’n unieke vakantiewoning bekijken? Dit huisje zal je dan ook zeker gaan verbazen.

Vakantiekriebels gekregen? Laat ons weten wat je van dit huisje vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!