Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Moderne lampen door Geluk Design

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Michiel Geluk is een freelance designer in Den Haag met als motto “happy products for happy people”. Naast producten voor consumenten en voor de high tech industrie heeft hij een aantal prachtige designs voor interieurs ontworpen waaronder stijlvolle meubels en creatieve opbergoplossingen. Twee van zijn originele lamp designs willen we hier van dichterbij bekijken:

1000faces

1000faces pendant lamp:  Kantoren & winkels door Geluk Design
Geluk Design

1000faces pendant lamp

Geluk Design

Dit eerste product is de lamp 1000faces. Hoe Geluk aan de naam kwam is hier duidelijk te zien, want deze lamp bestaat uit een ring van 160 individuele facetten die de uiteindelijke vorm van de lamp bepalen. Zo is een lamp met groot volume gecreëerd dat desondanks, dankzij de delicate koperen facetten, een elegant en licht karakter uitstraalt. De lamp maakt gebruik van energiebesparende ledverlichting waardoor deze koperen ring een halo van licht vormt dat de openheid en elegantie van het ontwerp benadrukt. Met een lamp als deze boven de eettafel of in de woonkamer zul je nooit zonder glamour en elegantie zitten maar toch een modern design in huis hebben gehaald.

Balance Lamp

Balance Lamp:  Studeerkamer/kantoor door Geluk Design
Geluk Design

Balance Lamp

Geluk Design

Michiel Geluk denkt graag breder dan wat traditioneel is voor een product, maar brengt een ontwerp wel graag terug naar de realiteit waardoor een origineel ontwerp ontstaat dat zowel efficiënt en succesvol als een stijlvol een functioneel product vormt. Deze Balance Lamp is een voorbeeld van zijn aanpak en laat zien hoe met een combinatie van elektrotechniek, mechanica en design een prachtig product als dit kan ontstaan.

Geleiding

Balance Lamp:  Studeerkamer/kantoor door Geluk Design
Geluk Design

Balance Lamp

Geluk Design

De Balance Lamp is een slank ontwerp dat voor het grootste deel bestaat uit een geanodiseerd aluminium element waarin het ledlicht zijn plaats en energie krijgt. Dankzij de kleine afmetingen die led mogelijk maakt en de geleiding van stroom door het aluminium zelf, is dit element van de lamp maar 3 mm dik terwijl het een 60 cm lange plaat vormt. De lamp is dan ook een slank, geometrisch vlak dat als een dunne lijn in de ruimte hangt.

In balans

Balance lamp:  Studeerkamer/kantoor door Geluk Design
Geluk Design

Balance lamp

Geluk Design

Hier zien we goed hoe het zwarte tegengewicht de lamp in balans houdt en het aluminium verlichtingselement niet laat kantelen. Deze mechanische constructie is geïnspireerd op bouwkranen die op vergelijkbare manier met behulp van een tegengewicht bestuurd worden. De kleurkeuze van deze lamp brengt deze vergelijking weer terug door de keuze voor het onbedekte metaal, het eenvoudige zwarte contragewicht en het contrasterende rode snoer dat op elegante manier kleur brengt aan het geheel.

Deze selectie van twee van de nieuwste producten van Geluk Design laten de innovatieve ontwerpstijl en originele denkwijze van dit bureau zien terwijl het contrast tussen deze twee lampen de vindingrijkheid en creativiteit van de nog jonge ontwerper tentoonspreiden. Wij zijn benieuwd naar meer van zulke happy products for happy people!

Voor meer bijzondere verlichting ideeën kun je hier verder lezen over de lichtgevende glazen constructies van Lasvit.

Want vind jij van deze twee moderne lamp designs? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!