Een moderne maar persoonlijke inrichting | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne maar persoonlijke inrichting

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische mediakamers van Tria Arquitetura Eclectisch
Loading admin actions …

De moderne stijl kom je heel vaak tegen op homify. Misschien denk je, als je een doorgewinterde bezoeker van onze site bent, dat het misschien wel iets te vaak aan de orde komt. Maar daar is een reden voor. Hedendaagse architectuur en inrichting laat zich namelijk moeilijk in één stijl vangen. En laten we wel wezen: het levert de meest prachtige beelden op! Ook met dit huis is dat weer het geval. Je moet een stukje reizen om dit project te bekijken, maar dan heb je ook wat. De architecten van het Braziliaanse Tria zijn voor dit ontwerp verantwoordelijk geweest.

Vanbuiten al eclectisch

Een blik aan de buitenkant laat het hoge eclectische gehalte van deze woning al zien. Mediterraans, klassiek, modern, minimalistisch, rustiek, industrieel en landelijk: je ziet vrijwel alles terugkomen in dit huis. En dan heb je nog maar een kleine glimp van het interieur op kunnen vangen. Knap werk van deze Zuid-Amerikaanse experts! Afgezien van de stijlen is de ruimte die te zien is ook erg aangenaam. Een lekker binnenplaatsje om heerlijk te genieten van aangenaam weer, een prachtige omgeving en hopelijk ook leuk gezelschap.

Hout in het interieur

Hout is een van de basiselementen waaruit het interieur is opgebouwd. De fraaie, bijna steigerhoutachtige, planken geven een heel rustiek tintje aan deze omgeving. Groot is dit onderkomen niet, maar mooi wel! Zie je het grote verschil dat er is tussen de keuken en de badkamer? En let alvast even op de stoelen van de eethoek die je aan de linkerkant ziet. Ook die zijn behoorlijk bijzonder te noemen.

Verder kijken in de keuken

We vingen net al een glimp op van de keuken, maar gaan nu onze focus nog meer op deze ruimte leggen. Bijzonder is dat de keuken uit twee hele verschillende gedeeltes is opgebouwd. Waar zonet een natuurstenen vloer te zien viel, zie je hier een tegelvloer met een heel bijzonder motief. Ook weer zo’n ontzettend leuke invalshoek om in te richten. En voor een relatief kleine woning is de keuken ook wel heel erg ruim en compleet ingericht. Ongetwijfeld een plek waar kookliefhebbers wonen.

Het hoogtepunt!

Alle foto’s die je tot nu toe hebt gezien, waren eigenlijk maar een voorproefje op wat nu gaat komen. Het absolute hoogtepunt als het gaat om inrichting is toch wel de woonkamer. Hoe eclectisch kan iets zijn! Een industrieel-landelijk geïnspireerde muur, een antieke kast, een moderne bank en voeg daar nog maar eens wat retromeubels aan toe. Maar ook de kleurstelling is een bijzonder geheel. Witte en heldere kleuren worden op een dynamische wijze afgewisseld met warme houten tinten.

Naar boven

Als je dacht dat er hier alleen een benedenverdieping is, dan heb je het mis. Boven is namelijk de slaapkamer te vinden. Deze charmante trap leidt naar deze verdieping. Over werkelijk waar alles is hier goed nagedacht. De verlichting langs de traptreden is een groot pluspunt, maar ook de traptreden zelf zijn schitterend gemaakt. Nu moeten we natuurlijk nog hopen dat het boven ook zo mooi is.

Natuurlijk panorama

De slaapkamer zelf is vrij minimalistisch van aard. Maar dat is niet zonder reden geweest. Het natuurlijke panorama dat wordt gevormd door de omgeving is namelijk al een schilderij op zichzelf. En waarom zou je de slaapkamer dan nog bont in willen richten? Dat is nergens voor nodig! Met zo’n uitzicht wakker worden maakt wonen in dit huis nog leuker. 

Ben je een beetje enthousiast geworden na het bekijken van al deze mooie foto’s? Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie huizen die op een eclectische wijze zijn ontworpen en ingericht. Dit mooie huis is daar ook een prachtig voorbeeld van.

Hou je wel van een beetje eclectische samensmeltingen? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!