In 5 simpele stappen naar een geweldige pergola in je tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 5 simpele stappen naar een geweldige pergola in je tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
The BIOCLIMATIC Pergola by SOLISYSTEME van SOLISYSTEME Modern
Loading admin actions …

Wat is het fijn om met dit weer in de tuin te zijn. Maar als de weersomstandigheden soms wat extremer zijn, is een beetje beschutting af en toe wel zo fijn. Een pergola is daar in alle gevallen heel geschikt voor. Bij een brandende zon biedt de pergola schaduw en dus verkoeling. En bij wind en eventueel regen blijf je ook lekker beschut. Kortom, een pergola is een geweldige toevoeging voor elke tuin. In dit Ideabook vertellen we je hoe je binnen no time een pergola in de tuin hebt staan.

Het ontwerp

The BIOCLIMATIC Pergola by SOLISYSTEME van SOLISYSTEME Modern
SOLISYSTEME

The BIOCLIMATIC Pergola by SOLISYSTEME

SOLISYSTEME

Uiteraard heeft ieder zo zijn behoeften en is iedere tuin weer anders. Het fijne is dat je een pergola helemaal naar je eigen smaak en behoeften kan bouwen en inrichten. Denk daarbij aan afmetingen, de mate van beschutting en het materiaal dat je gaat gebruiken. Wil je dat het dak zonlicht doorlaat of juist meer beschutting biedt tegen de zon. Allemaal zaken waar je over moeten nadenken.

Waar zet je 'm neer

The BIOCLIMATIC Pergola by SOLISYSTEME van SOLISYSTEME Modern
SOLISYSTEME

The BIOCLIMATIC Pergola by SOLISYSTEME

SOLISYSTEME

Uiteraard is het belangrijk goed na te denken over waar je de pergola wil plaatsen. Voor de hand ligt de plek waar je het meest zit. Wel is het fijn als alles vlak is onder de pergola. Ook moet de zijde van het huis lang genoeg zijn zodat je de pergola goed kan bevestigen en dat deze op zich een beetje ruim is. Vervolgens moet je qua materiaalgebruik ook rekening houden dat de pergola goed aansluit op het huis. Tot slot moet je zorgen dat je de pergola kan bevestigen, zowel aan het huis als in de grond.

Stijl

We stipten het net al eventjes aan, maar het is wel fijn als de pergola in het verlengde ligt van de stijl van je huis. Als je een heel modern huis hebt, is een houten pergola met een landelijke uitstraling wellicht niet het meest voor de hand liggend. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, dus zoek vooral een pergola uit die je zelf heel mooi vindt.

Materiaal

Als je de stijl van je pergola hebt bepaald, kun je aan de hand daarvan de benodigde materialen kiezen. Ga je voor een klassieke en landelijke uitstraling en dus voor hout of wil je iets moderners, industrieels, dan kun je voor metaal en eventueel glas kiezen. Zo zijn er verschillende opties, die afhangen van je smaak en de gewenste stijl.

Decoratie

Voordat je daadwerkelijk je pergola gaat bouwen, of laat bouwen, is het van belang een goed plan te maken voor de installatie van de pergola. Kom je er zelf niet helemaal uit, schroom dan niet om de hulp van een professional in te schakelen. Als je pergola eenmaal staat, is het wel zo aardig om deze nog fraai aan te kleden. Denk daarbij aan voldoende zitgelegenheid, eventueel een vuurkorf, wat planten, kussens en wellicht een gordijn/doek voor wat privacy.

Wil je nog meer mooie pergola's zien, neem dan hier een kijkje. En in dit Ideabook lees je hoe je een buitenkeuken bij je pergola bouwt.

Heb jij al een pergola in je tuin of zou je er graag willen? Laat hieronder je reactie achter in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!