5 fantastische tuinhekken om je woning af te schermen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 fantastische tuinhekken om je woning af te schermen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne tuinen van Tania Bertolucci de Souza | Arquitetos Associados Modern
Loading admin actions …

In dit Ideabook laten we je een aantal zeer interessante projecten zien met tuinhekken die je kunnen inspireren om te kiezen voor een niet zo standaard oplossing voor het beschermen van de privacy van je woning! Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten materialen en afwerkingen!

Bij de keuze van een tuinhek moet je eerst bepalen wat de functie van het hek moet zijn. Wil je zelf een hek bouwen of wil je het uitbesteden aan professionals? Met welk type tuinhek heb je al ervaring en met welke niet? Wat voor type hek wil je en wat juist niet? Wil je een tuinhek dat perfect past bij je huis of is vooral de prijs van het hek belangrijk?

Wij raden aan om professionals in te huren als je een tuinhek wilt dat perfect past bij de rest van je huis. Wil je veel geld besparen? Dan kun je het beste zelf de handen uit de mouwen steken. In dit Ideabook komen een aantal tuinhekken voorbij waar je hopelijk veel inspiratie door krijgt.

Een haag als tuinhek

Een tuinhek hoeft natuurlijk niet perse van hout, steen of beton te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een haag te planten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is wat geduld. Meestal koop je kleine boompjes die wat tijd nodig hebben om tot een haag uit te groeien. Daarnaast vereist een haag jaarlijks behoorlijk wat onderhoud. Heeft de haag eenmaal het juiste formaat? Dan moet deze met regelmaat worden gesnoeid om mooi te blijven.

Betonnen omheining met stenen bekleding

Het stijlvolle tuinhek op de foto hierboven past goed bij bijna elk type huis en tuin. Het type steen dat je uitkiest kan anders zijn dan op de foto, want wellicht is dit niet de stijl waar je fan van bent. Het betonnen gedeelte kun je laten storten, maar je kunt ook kant-en-klare betonblokken kopen. De laatste is veelal een goedkopere en makkelijkere optie.

Betonnen omheining met decoratieve beplanting

​Alfresco, Outdoor Living, Patio, Deck by Moda Interiors, Perth, Western Australia Moderne balkons, veranda's en terrassen van Moda Interiors Modern
Moda Interiors

​Alfresco, Outdoor Living, Patio, Deck by Moda Interiors, Perth, Western Australia

Moda Interiors

Op de vorige foto zagen we een betonnen omheining met stenen, maar het is natuurlijk ook leuk om te kiezen voor een betonnen omheining met beplanting. Dat zien we op de foto hierboven. Je kunt zelf kiezen wat voor plantjes je wilt gebruiken en ook af en toe eens wat nieuws planten. Het is leuk om kleurrijke bloemetjes af te wisselen met kleine boompjes en groene struiken. Met verlichting kun je de beplanting ’s avonds extra uitlichten.

Zoek de verschillen

Het tuinhek op de foto hierboven bestaat uit twee totaal verschillende delen. Het ene deel bestaat uit simpele blokken met een donkere kleur. Het andere deel zorgt voor kleur in de tuin en is voorzien van mooie, kleurige beplanting. Het tuinhek op deze foto bewijst dat je niet in je hele tuin hetzelfde hek hoeft te plaatsen.

Een metalen hek

modern  door Kreoo, Modern Marmer
Kreoo

Swimming Pool wallcovering and seats

Kreoo

Dit chique metalen hek heeft een prachtig design en is voorzien van mooie groene klimplanten. Deze geven het tuinhek een extra dimensie. Metalen hekken zijn er in tal van soorten en maten. Er zijn metalen hekken met traditionele bloemmotieven, maar ze zijn er ook zonder motief. Zeker in het laatste geval is het leuk om er een aantal klimplanten voor te plaatsen.

Wil je meer weten over het tuinhek? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Welke vorm van tuinafscheiding spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!