Voor & Na: fantastische verbouwing in Etten-Leur

Stoa. Stoa.
Verbouwing Tuinkamer met Vide, Arend Groenewegen Architect BNA Arend Groenewegen Architect BNA
Loading admin actions …

Arend Groenewegen Architectuur ontwierp een woning waarin transparantie, licht en ruimte een eenheid vormen. Het gaat hier om de droom van vele huizenjagers, iets dat moeilijk te vinden is maar het langdurige zoeken meer dan beloond. Deze vrijstaande woning met tuinkamer in het buitengebied is een plek waar je helemaal tot rust komt, een idyllische plek die een wereld op zich is. De tuinkamer heeft een behoorlijke verbouwing onderaan waarbij de begane grond een volkomen ander indeling gekregen heeft. Diverse nieuwe ruimten vormen nu de woonruimtes waarin geleefd kan worden. Zo werd er een open keuken gerealiseerd en er is zelfs een atelierruimte in het bijgebouw. Als je met ons mee komt voor een wandeling door de kamer kun je het zelf allemaal zien. Laat je inspireren door deze schitterende tuinkamer.

Buitengevel

Hier zien we de tuinkamer voor zijn update. Hier is het al een sfeervol pand maar toch was deze al behoorlijk gedateerd. De natuur had in deze periode al een belangrijke rol maar was niet gestileerd. We zien aan dit voorbeeld hoezeer een hedendaagse aanpassing kan bijdragen aan de sfeer en uitstraling van een woning. Nu we een goed beeld hebben van de omvang van de aanpassing waarderen we de resultaten die Arend Groenewegen Architectuur heeft bereikt des te meer. Meer tuingerelateerde architectuur vind je in dit artikel dat gaat over serreoverkappingen. 

Gevel

Bij het zien van de imposante vrijstaande woning wordt het direct duidelijk dat we hier met een excellente woning te maken hebben. Deze ligt gelegen in het landschap en heeft een sfeervolle relatie met het gazon en de waterpartij. Dit is wat je noemt een idyllisch plek waar de sfeer van de oude lusthoven nog springlevend is. Het hoofd en bijgebouw zijn comfortabele ruimten waarin nog echt geleefd kan worden. Het exterieur van de woning is modern en strak, precies wat je hier hoopt te vinden. Hier vind je de experts die je woning een update kunnen geven.

Stijlvol

Bij de tuinzijde zien we een mooi voorbeeld van de stijlvolle afwerking van de tuinkamer. We kijken hier naar een hoek die volledige uit raampartijen bestaat, waardoor we binnen een schitterende lichtval ervaren. Daarbij wordt er zo een ongekende visuele connectie tussen binnen en buiten gelegd. Een woning om weer helemaal in contact met de natuur te komen. De tuin cirkelt rond het huis en vormt de ideale plek om met de familie te recreëren. De natuur heeft hier een belangrijke rol; kijk naar de bomen en planten en je proeft direct de sfeer.

Licht en ruimte

In de tuinkamer zijn er twee dingen die sterk opvallen: licht en ruimte. Wonen in een kamer als deze brengt je in hogere sferen. Die hogere dimensies worden door de stijlvolle vide opgeroepen. De wanden hebben een moderne vormgeving en ook de kroonluchter (hoewel een retro design) is van deze tijd, deze steekt door zijn organische vormen mooi af bij de strakke wanden. De vele ramen zorgen voor een heldere sfeer binnen, maar zijn in de avond indien gewenst te bedekken met de stijlvolle gordijnen.

Keuken

Sinds eeuwen al een geliefde ruimte en ook vandaag nog draait alles in het huis om de heerlijke gerechten die uit de keuken komen. We zien hier een moderne uitvoering met keukeneiland. De strakke vormgeving doet het hart van elke kok sneller kloppen. De ambiance in de keuken is goed, waardoor je tijdens het koken prima kunt ontspannen. Let ook even op de grote ramen en de deuren die je naar de tuin leiden. Dit is de parel van het huis. Meer inspiratie voor de keuken vind je hier.

Wat vind je van deze tuinkamer? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine