Minimalistisch bakstenen woonhuis met enkele geheimen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistisch bakstenen woonhuis met enkele geheimen

Stoa. Stoa.
RielEstate Moderne balkons, veranda's en terrassen van Joris Verhoeven Architectuur Modern
Loading admin actions …

Joris Verhoeven Architectuur gaat voor wat men de sierlijke eenvoud zou kunnen noemen. Eenvoud die doet denken aan die van de Romaanse architectuur, sober maar vol van een ingetogen ziel. Het architectenbureau bestaat sinds 2004 en wijdt zich aan projecten van uiteenlopende strekking, denk aan particuliere en zakelijke bouw. Met een goed oor voor de wensen van de opdrachtgever en een al even goed oog voor de innovatieve architectuur, worden woonwensen altijd uitgewerkt in een spannend bouwplan, dat een uniek eindresultaat oplevert. Een woning dient een reflectie te zijn van de identiteit van de bewoners, alleen zo wordt het een echt thuis. Het bureau houdt van eenvoud, maar dat staat een gedetailleerdere uitwerking zeker niet in de weg. De woning oogt even nostalgisch als modern, dat is het geval vanwege het bouwmateriaal, dat een welhaast universele uitstraling heeft, natuurlijk omdat het in zoveel gebouwen gebruikt is. We kunnen het bouwmateriaal dus associëren met bouwkunst uit de jaren dertig, maar even goed met die van tegenwoordig. Deze look maakt het huis extra bijzonder. Kijk met ons mee naar de concrete stijl van Joris Verhoeven Architectuur en laat je inspireren!

Uitstraling

In één oogwenk zien we het: dit pand heeft een bijzondere uitstraling. Het is niet alleen erg strak, maar oogt ook zeer traditioneel. Toch herbergt het enkele geheimen die we je zo dadelijk laten zien. Het kleine boompje steekt mooi af bij de warme bakstenen waaruit het moderne huis bestaat. De verschillende grote raampartijen halen wat van de massiviteit van de gevel af. Het huis oogt zo uitnodigend en huiselijk. We zien het hier aan de voorzijde en het heeft duidelijk een transparantie connectie met de omgeving.

Achterkant

overdekt terras achterzijde Moderne balkons, veranda's en terrassen van Joris Verhoeven Architectuur Modern
Joris Verhoeven Architectuur

overdekt terras achterzijde

Joris Verhoeven Architectuur

Geheel in stijl met de vormgeving van het huis zien we hier de strakke achtertuin. (Meer ideeën voor je tuin vind je hier.) Een combinatie van twee moderne, strakke elementen: het terras en het gazon, maken deze buitenruimte tot een eenheid met de woning. De grote ramen zorgen ervoor dat we binnen echt een connectie met de buitenwereld voelen. Het daglicht heeft zo vrij spel binnen en zorgt voor een goede woonsfeer. Echt de juiste ambiance om gasten in te ontvangen. Nu we het toch over het interieur hebben, laten we eens binnen gaan kijken…

Studeerkamer

In een moderne woning mag een eigentijdse woonkamer toch niet ontbreken. Thuiswerken wordt steeds meer een ding van onze tijd, dus ook op dit vlak moet het huis voldoen aan de wooneisen. We hebben een schitterend uitzicht op de tuin en het terras. Wat een licht valt hier naar binnen! Beslist geen overbodig luxe bij het bestuderen van teksten.

Woonkamer

Een van de fijnste plekken in het huis is de woonkamer. In deze ruimte heb je volop comfort! Wat dacht je van de enorme sofa en het fijne, zachte kleed. Deze meubels en de wanden van de kamer hebben een ingetogen kleurenschema. De nodige color boost komt van de rode stoelen voor het raam. Opgeladen door het daglicht verspreiden ze hun rode schijnsel door de ruimte. Een bijzonder architectonisch detail is het brede lichtstrook, een uitsnede in de wand achter de bank, deze zorgt voor extra ruimtelijkheid in de kamer. Een prachtige vondst. Woonkamer ideeën zijn talrijk maar de mooiste vind je hier.

Trap naar het licht

Is dit de jakobsladder die ons leidt naar de hemel? Het is een minimalistisch vormgegeven trappenhuis dat ons naar het licht op de eerste verdieping leidt. De grote ramen laten het daglicht naar beneden stromen. Dit zorgt voor een indrukwekkend architectonisch effect. Het is de plant boven aan de trap die het effect versterk, waardoor deze ruimte een welhaast poëtische sfeer krijg. Echt een stukje van je woning dat bezoekers sterk aanspreekt. 

Lees alles over het gebruik van sfeervol hout bij je interieurdesign.

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!