Van boerenschuur tot moderne schoonheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van boerenschuur tot moderne schoonheid

Stoa. Stoa.
restauratie monumentale boerenschuur in Kladde NB: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern
Loading admin actions …

Veel mensen hebben de droom, maar weinig hebben de kans. We hebben het natuurlijk over het wonen in een boerenschuur. Vandaag gaan we je de woning laten waar de gelukkige eigenaren in wonen. Het woonoppervlak is groot, maar liefst 17 x 30 meter, hier heb je veel mogelijkheden qua inrichting. Het bouwwerk verschillende delen waarvan één het woongedeelte behelst. De woning heeft een open interieurconcept en is zo zeer ruimtelijk, alle ruimtes monden in elkaar uit, zo ervaar je overal het huis als geheel. Oude en nieuwe architectuur gaan in dit droomhuis een mooie symbiose aan- ze versterken elkaar. Vandaag gaan we dit aan je laten zien, gewoon om je de nodige inspiratie te geven. Kijk met ons mee hoe de architecten van Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur deze moderne woning wisten te realiseren.

Woonruimte

Het is een authentieke woning waarin het verleden nog woont: de stallen aan de straatzijde, een binnenstraat en een opslag aan de tuinzijde ademen de tijden van weleer. De paardenstallen werden uiteindelijk gesloopt waardoor er veel ruimte vrijkwam die gebruikt kon worden voor moderne bewoning. Het is een hele belevenis om als bezoeker de woning binnen te gaan, want je moet namelijk eerst langs de grote scheurdeuren voordat je bij de ingang van de woning komt.

Voorgevel

We zien hier de oude stal vanaf de voorkant. Let op de authentieke en de mooie bakstenen die het verleden nog in zich dragen. Deze staldeuren zijn dus in de nieuwe situatie bewaard gebleven. Er werd gekozen om aan de voorgevel niets te veranderen, deze is authentiek en moest daarom beschermd blijven. De woning is een mooie mix tussen oude en nieuw geworden. Laten we het interieur eens van dichterbij gaan bekijken.

Helder

De helderheid van de gang in de nieuwe situatie spreekt boekdelen. We krijgen bij het zien van het interieur een mooi beeld van de dimensies van woning. We kijken door een lange gang via de woonkamer door de ramen in de tuin achter de woning. Vanuit deze positie kunnen we zelfs nog de oude poort zien. Wat een sfeer en wat een ruimte. Deze woning heeft alles wat de moderne bewoner nodig heeft. Let ook op de prachtige donkere tegelvloer en de helder witte wanden. Gewoonweg prachtig!

Veiligheid

vluchttrap en toegang mezzanine in de schuur, nieuwe situatie: modern  door Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur, Modern
Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur

vluchttrap en toegang mezzanine in de schuur, nieuwe situatie

Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur

Moderne criteria van veiligheid worden in deze woning gehaald door middel van een vluchttrap en toegang tot de mezzanine in de schuur. Een nieuwe binnenarchitectuur vraagt om nieuwe methoden om de veiligheid te waarborgen. De trap is niet alleen praktisch en veilig, deze is ook zeer stijlvol en haakt met zijn design aan op het industriële design dat tegenwoordig zeer populair is. 

Studeerkamer

We zien hier de studeerkamer die tevens overgangsgebied is naar de slaapkamers. Zoals we reeds opgemerkt hebben is er in de woning een open woonconcept gerealiseerd waardoor er een grote ruimtelijkheid in de woning merkbaar is. Dit vergemakkelijkt de communicatie tussen de bewoners. Daglicht mag natuurlijk niet ontbreken, dit stroomt dan ook door de grote ramen naar binnen. Genieten van een goed boek op deze verdieping behoort zo tot de mogelijkheden. Studeerkamer laten maken? Klik hier voor experts!

Keuken

Veel mensen houden van een open keuken. In deze woning is dit culinaire vertrek gerealiseerd in de open ruimte. We zien het natuurlijke licht de woning als een waterval binnenstromen. In de grote puien in de achtergevel zijn de ramen gerealiseerd die al dit daglicht in het interieur door laten. Snel aan het werk op het keukeneiland, terwijl je gasten genieten van de delicatesse. Lijkt dat je wat? In deze keuken is het mogelijk! Keukenideeën vind je ook hier.

Gezelligheid

Niets is zo gezellig als samen eten. Dat is in deze open ruimte heel goed mogelijk. Er is namelijk een eetkamer annex woonkamer in gerealiseerd. Zo heb je de twee fijnste kamers naast elkaar liggen. Let op de transparantie in de ruimte en de bakstenen binnengevel. 'Een lust voor het oog', zou de liefhebber zeggen. De authentieke balken geven de ultieme landelijke sfeer aan de ruimte. Natuurlijk is er ook gedacht aan het uitzicht: je kijkt hier mooi uit over de omgeving. We kunnen met recht zeggen dat Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur hier een waanzinnig mooie architectuur heeft weten te realiseren.

Lees alles over het huis met de verborgen potentie!

Wat vind je van deze schuurwoning? Laat een reactie achter bij de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!