Een schoon en georganiseerd huis? Let dan ook op de details | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schoon en georganiseerd huis? Let dan ook op de details

TILL BEHNE TILL BEHNE
Sfeervol wonen Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Jolanda Knook interieurvormgeving Modern
Loading admin actions …

Wil je echt een schoon en georganiseerd huis? Kijk dan verder dan je neus lang is. Het vergt meer dan alleen opruimen en schoonmaken. Voor je het weet zie je een aantal belangrijke details over het hoofd. In dit Ideabook willen we je op die zaken wijzen. Zodat je huis echt fijn en schoon en opgeruimd is.

Begin bij het begin

Een goed begin is het halve werk, zegt men wel eens. En wat dat betreft moet je ook in je huis bij het begin beginnen, namelijk je bij de entree of hal. Als het hier een rommeltje is, werkt dat al gauw door naar de rest van het huis. Zorg dus dat alles hier een goede plek heeft en dat je naast een goede organisatie ook een paar mooie decoratieve stukken plaatst. Dan is het opgeruimd en mooi aangekleed. En dan kun je met een gerust hart door naar de rest van het huis.

Let op de muren

Als er problemen in het huis zijn, denk aan slechte luchtcirculatie of vocht, zijn de muren de eerste die dit euvel aan het licht brengen. Kijk en luister dus goed naar de muren in het huis. Als je vochtplekken, schimmel of scheuren ziet, grijp dan direct in. Of schakel de hulp van een professional in. De muren van tijd tot tijd van een nieuw likje verf voorzien, is niet alleen goed voor de muur maar ook voor de uitstraling en de frisheid van het huis.

Keuken

Kookeiland Industriële keukens van homify Industrieel
homify

Kookeiland

homify

Een oude en versleten keuken heeft in meerdere opzichten een slechte invloed op het streven naar een schoon en georganiseerd huis. De verouderde keuken heeft een negatief effect op de uitstraling. En een gedateerde keuken begrenst ook het woon- en kook genot. Een investering in een (deels) nieuwe keuken is dus in meerdere opzichten een goed idee.

Geur

De keuken en de borrelhoek Moderne keukens van CUBE architecten Modern
CUBE architecten

De keuken en de borrelhoek

CUBE architecten

Een vervelende geur in huis is iets wat je natuurlijk ten alle tijden wil vermijden. Je huis goed doorluchten helpt al een heleboel. Maar bij hardnekkige geuren is het aan te raden om alle ventilatieroosters, afvoerbuizen en andere zaken waar lucht of water naar binnen en naar buiten komt, zo nu en dan te checken. Raakt het niet verstopt? Als dat wel het geval is, even grondig schoonmaken en dan zijn de nare geurtjes ook zo weer verdwenen. Vervolgens de ruimte nog even nabehandelen met een luchtverfrisser of een geurkaarsje en klaar is kees.

Badkamer

Voor de badkamer geldt eigenlijk het zelfde als voor de keuken. Verouderd sanitair, een gedateerd wastafelmeubel en muurtegels uit de jaren 80. Het komt de uitstraling van de badkamer allemaal niet ten goede. Daarnaast is het schoonhouden van een verouderde badkamer een stuk lastiger. Oud voegwerk en oud kitwerk houden vuil nu eenmaal veel makkelijker vast. Dus ook hier raden wij aan om zo nu en dan te investeren zodat comfort en gebruikersvriendelijkheid worden verhoogd.

Mooie, nieuwe en brandschone badkamers kan je hier bekijken. Deze professionals weten alles over het schoon en netjes houden van je huis. En in dit Ideabook lees je nog meer fijne schoonmaak- en opruimtips.

Wat is jouw ultieme schoonmaak- of opruimtip? Deel 'm met ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!