Je huis schoonmaken in minder dan uur tijd? Het kan!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Je huis schoonmaken in minder dan uur tijd? Het kan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
VERBOUWING JAREN '70 WONING:  Woonkamer door a-LEX
Loading admin actions …

Een schoon huis is iets wat we allemaal heel graag willen hebben, maar wat niet altijd haalbaar is. We hebben door ons drukke leven nou eenmaal niet altijd voldoende tijd om ons huis helemaal op orde te hebben. Als er dan onverwacht visite langskomt of als we gezondheidsklachten krijgen door het stof in huis, dan dringt de noodzaak zich op om toch even het één en ander schoon te gaan maken. Gelukkig kun je in een uur tijd veel meer doen dan je wellicht voor mogelijk had geacht. In dit Ideabook vertellen we hoe je een minder dan uur tijd je huis een opfrisbeurt kunt geven. Lees snel verder en ga straks gelijk aan de slag!

Bedenk een dagelijkse routine

VERBOUWING JAREN '70 WONING:  Woonkamer door a-LEX
a-LEX

VERBOUWING JAREN '70 WONING

a-LEX

Een makkelijke manier om je huis schoon te houden, is door een dagelijkse schoonmaakroutine in te plannen. Zo kun je iedere dag een klein deel van je huis schoonmaken en lijkt de hoeveelheid schoonmaakwerk niet zo veel als het werkelijk is. Voer dagelijks een paar kleine, simpele schoonmaaktaken uit die wel heel effectief zijn. Op maandag kun je bijvoorbeeld de woonkamer stoffen, op dinsdag de slaapkamers en op woensdag kun je stofzuigen. Zo behoud je het overzicht en ben je nooit te lang bezig. En het mooiste is dat je aan het einde van de week toch alles hebt gedaan.

Gebruik een kookwekker

Punt-West:  Woonkamer door Guy de Vos
Guy de Vos

Punt-West

Guy de Vos

Tijdens het schoonmaken kun je een kookwekker gebruiken om te voorkomen dat je te lang met iets bezig bent. Zo kun je voor elke taak maximaal tien minuten inplannen en gewoon kijken hoe ver je komt. Heb je iets nog niet af? Dan ga je daar de volgende dag gewoon weer mee verder. Zo voorkom je dat je urenlang met hetzelfde bezig bent en de tijd vergeet.

Multitasking

Living | PVC visgraat vloer:  Woonkamer door Zilva Vloeren
Zilva Vloeren

Living | PVC visgraat vloer

Zilva Vloeren

Er zijn best wat schoonmaakklusjes in huis die veel tijd vergen omdat je moet wachten tot een sopje goed is ingewerkt. In plaats van dat je gaat zitten wachten totdat het sopje zijn werk gedaan heeft, kun je ook alvast wat anders gaan doen. Heb je beneden gedweild en kun je daarom de woonkamer niet meer in? Dan kun je ondertussen boven de ramen lappen of de badkamer schoonmaken. Maak je de badkamer schoon en moet het sopje in de douche nog inwerken? Dan kun je in de tussentijd alvast de slaapkamers gaan stoffen.

Gebruik een plumeau

De plumeau lijkt een beetje uit huis te zijn verdwenen. Tegenwoordig stoffen we weer allemaal met een stofdoek. Dat is jammer, aangezien je door te stoffen met een plumeau veel tijd kunt besparen. Je hoeft de spulletjes die je wilt afstoffen namelijk niet van hun plaats te halen als je met een plumeau aan het stoffen bent. En dat levert je veel tijdwinst op. Zeker als je de woonkamer en alle slaapkamers in huis moet afstoffen.

Tussendoor schoonmaken

luxe woonkamer in warm herenhuis:  Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

luxe woonkamer in warm herenhuis

choc studio interieur

De belangrijkste tip om minder tijd kwijt te zijn aan de wekelijkse schoonmaaktaken is door tussendoor al veel schoon te maken. Zo kun je tijdens en na het koken al veel schoonmaken in de keuken waardoor het vuil zich niet opstapelt. Na het douchen kun je de deuren van de douchecel steeds even afnemen en de kraan droogmaken, zodat kalk minder kans krijgt. En op de wastafel kun je een doekje neerleggen om na het tandenpoetsen de gootsteen mee af te nemen.

Meer weten over het schoonmaken van je huis? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je huis in minder dan een uur schoon te maken? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!