Voor en Na: van saai appartement naar stoere woning | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor en Na: van saai appartement naar stoere woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van MoY architects | 山本基揮建築設計
Loading admin actions …

Appartementen zijn er van groot tot klein te vinden en van heel bijzonder ingericht tot heel erg saai. Na de uitvoering van de plannen van de experts van Moy Architects, is een hele fraaie en stoere woning ontstaan. Laat je vooral verbazen over hoe mooi een ruw of een rauw randje in een huis kan zijn. We weten wel bijna zeker dat dit heel veel mensen kan inspireren.

Voor: een standaarduitvoering

Het is dat je dan toevallig weet dat dit in Japan is, maar deze standaarduitvoering van een appartement had je werkelijk waar overal tegen kunnen komen. Op zichzelf is dat helemaal niet erg natuurlijk, maar het biedt voor wooninspiratie en voor woongenot zeer weinig uitdaging. Je kunt het vanzelfsprekend ook om gaan draaien en een ruimte als deze als een grote kans zien. Dat moeten de architecten ook ongetwijfeld gedacht hebben! Voor we het zeer bijzondere eindresultaat zien, gaan we eerst nog even kijken bij de verbouwingswerkzaamheden.

Tijdens: in transitie

Je ziet hier al duidelijk dat een verbetering in voorbereiding is. Een transitie van een hele standaardinrichting naar een spannend nieuw uiterlijk van het interieur. Het appartement bezit trouwens ook een balkon. Zeker in Azië kan dat een behoorlijk groot pluspunt zijn, je kunt er namelijk heel wat woningen vinden die geen beschikking hebben over die luxe.

Na: terug in de tijd of blik in de toekomst?

Deze inrichting doet zelfs de meest doorgewinterde interieurspecialist versteld staan. Want je kunt je vinger heel moeilijk leggen op de stijl, ondanks alle retro-elementen die je in de woonkamer ziet. Dit komt vooral door de unieke eclectische mengeling van stijlen die hier gebruikt is. Het meest opvallende daarin is de combinatie tussen hout en een betonnen plafond dat er een beetje vervallen uitziet. Eigenlijk heel erg opvallend voor een vernieuwd appartement! Een ontzettend creatief idee.

Na: meubels

De meubels waren je ongetwijfeld al opgevallen. Eigenlijk zijn die allemaal helemaal niet zo typisch Japans. Als je zou zeggen dat je in het Amerika van de jaren 50 bent, dan zou je het ook geloven. En dat is het leuke van deze prachtige internationale stijl. Het neemt je als het ware mee in een soort van tijdmachine. Uiteraard ontbreekt de moderne luxe daarin niet.

Na: compact

Het geheel is eigenlijk een veredelde studio, al merk je daar niet zo heel erg veel van. Het compacte karakter zorgt namelijk voor een hele eigen dynamiek. De woonkamer doet zoals je kunt zien ook dienst als slaapkamer. Op een leuke manier kun je door middel van gordijnen of panelen de ruimte ‘afzonderen’ van de rest van de kamer. En dan heb je toch wel degelijk het gevoel dat je in een slaapkamer zit. (Of beter gezegd slaapt!)

Na: leuke details

De leuke details liggen hier ook letterlijk voor het oprapen. Neem nou deze leuke tegeltjes. En ‘gewoon’ zo maar een plantje op de vloer kan net het verschil maken. Het zorgt voor de perfecte balans tussen gezelligheid en functionaliteit.

Na: werkkamer

Zelfs voor een kleine werkkamer is nog ruimte gevonden. In een land als Japan waar in een zeer hoog en intensief tempo wordt gewerkt, geen slechte oplossing voor de inrichting van een huis. De prachtige eclectische sfeer is hier ook heel erg mooi voortgezet. Het blijft, ook daardoor, een zeer indrukwekkend geheel. 

Ben je in de ban geraakt van deze bijzondere vorm van architectuur? Er is onder de Aziatische zon nog heel veel meer te vinden. Dit prachtige voorbeeld mogen we je zeker niet onthouden.

Meer dan ooit zijn we benieuwd naar jouw mening. Laat hieronder gerust iets achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!