Tien prachtig verlichte badkamerkasten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien prachtig verlichte badkamerkasten

press profile homify press profile homify
De badkamer en de essentie van verlichting Moderne badkamers van Bad & Design Modern
Loading admin actions …

Elke ruimte in een woning verdiend een goed werkende verlichting. Dus zo ook voor de badkamer. Voordat de badkamer wordt ingericht en de verlichting geplaatst gaat worden is het handig en ook belangrijk alvast na te denken over de volgende drie punten: het type verlichting - waterdichte badkamerlampen - het lichtplan. Want ieder plekje in de badkamer heeft zo z'n eigen functie en verdiend het om daarom goed verlicht te zijn. 

Men krijgt het meest optimale licht voor in de badkamer wanneer men kiest voor verlichting dat aan de bovenkant en/of aan de zijkant van de spiegel wordt geplaatst. Door dit te doen krijgt men minder last van schaduwen en wordt het gezicht het best verlicht. Een handige oplossing dus – want naast het gebruik van de faciliteiten in de badkamer, wordt de wastafel ook het meest gebruikt voor onder andere tanden poetsen, make -up aanbrengen en noem maar op.

In dit artikel worden TIEN prachtig verlichte badkamerkasten gehighlight en besproken. Laat je verrassen door deze mooie maar zeker handige meubels.

Wit licht

Deze prachtige belichting, dat zich bovenop de badkamerkasten en wastafel bevindt, siert de rest van de ruimte in een sereen witte belichting. De verlichting is net niet in dezelfde tint als die van de badkamerkasten maar dat neemt niet weg dat het toch een gezamenlijk mooi effect geeft. Ze matchen in ieder geval heel goed samen met elkaar.

Wat de ontwerpers hier heel mooi en slim hebben gedaan, is dat de verlichtingen zich aan de zijkanten van de spiegels bevinden in plaats van omheen. Dit creëert een mooi gelinieerd effect en houdt de voornamelijke aandacht toch meer bij de spiegels en badkamerkasten. Maar de verlichting blijft toch wel mooi op de achtergrond aanwezig. Het is niet too much.

Romantische setting

Marike kast met Solute wastafel Mediterrane badkamers van Marike Mediterraan
Marike

Marike kast met Solute wastafel

Marike

De witte achtergrond in de badkamer brengt de hele setting van de ruimte in een romantische atmosfeer. Samen met de verlichte badkamerkasten, waarvan de kasten zelf met hout zijn bewerkt, en het eenvoudig maar leuk uitziende vloerkleed erbij wordt het plaatje compleet gemaakt. 

Nog een pluspunt is dat er al heel veel natuurlijk daglicht naar binnen valt, dus een te sterke verlichting zou eigenlijk een beetje overbodig zijn. Daarom zijn er alleen een enkele lampen aan de boven- en onderkant van de spiegels geplaatst. Daar is in ieder geval goed over nagedacht. 

Natuurlijk (dag)licht

AM Badkamers - showroom: modern  door AM Badkamers, Modern
AM Badkamers

AM Badkamers – showroom

AM Badkamers

In deze badkamer komt er al heel veel natuurlijk daglicht naar binnen. Het zou dus een beetje overbodig zijn om de badkamer vol te proppen met veel en/of sterke verlichting. Een heel handige oplossing voor zo een ruimte is om een kleine verlichting bovenop de spiegel te plaatsen. Ondanks dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt, dankzij de grote ramen, kan men toch nog met een goede verlichting zien. En vooral ook wanneer de nacht valt, kan zo een plaatsing van de verlichting (voor de badkamerkasten) een handige plek zijn. 

Sfeervolle stemming

Spiegel met wandverlichting onder en boven Moderne badkamers van Bad & Design Modern
Bad & Design

Spiegel met wandverlichting onder en boven

Bad & Design

Deze verlichting brengt de badkamer meteen in een sfeervolle stemming. Dat is mede mogelijk dankzij de dimmer. Men kan de verlichting, dat zich boven de badkamerkasten bevindt, zo instellen om het ene moment meer sfeer in de badkamer te brengen en het andere moment een wat scherpere verlichting in te stellen om bijvoorbeeld de gezichtsverzorging te kunnen doen. Heel handig en prettig als er meer dan één optie wordt aangeboden.

Scherpe stralen

AM Badkamers - showroom: modern  door AM Badkamers, Modern
AM Badkamers

AM Badkamers – showroom

AM Badkamers

Twee woorden voor deze ruimte inclusief verlichting: strak en scherp! De strakheid kunnen we terug zien in het design van de badkamer en de scherpheid in de verlichting bij de spiegels – die zich boven de badkamerkast bevindt. Door de verlichting aan de achterkant en om de spiegel heen te plaatsen, geeft het een mooie scherpe look als finishing touch. Hierdoor blijft de ruimte bij de wastafel en badkamerkast alsnog, afzonderlijk, in een mooie setting gelaten. En zo een scherpe verlichting brengt toch iets meer strakheid in het gehele plaatje. Een mooie combinatie bij elkaar en het is zeker een goed geslaagd project.

Anders is soms ook goed

modern  door Hudson Reed, Modern
Hudson Reed

Compact Flush to Wall Pan & Cistern

Hudson Reed

In plaats van boven, onder of om de spiegel heen, zijn deze verlichte spots juist in de spiegel geplaatst. Heel anders en uniek natuurlijk. Want dit wordt niet altijd gezien bij verlichte badkamerkasten. Ondanks deze unieke view, blijft de badkamer alsnog toch in een moderne setting. Daar helpen de witte achtergrond, inclusief de toilet, en de bruine tinten en elementen in het interieur en materiaal, uiteraard ook een handje bij. Een hele mooie combinatie bij elkaar en een zeer handige en creatieve plek om de verlichting op zo een wijze te installeren. 

Klassieke smaak

Klassieke badkamers van homify Klassiek

Het lichtspel tussen gemanipuleerde verlichting en natuurlijk daglicht vormt hier gezamenlijk een goede companionship. Er komt precies voldoende daglicht binnen om de gehele ruimte heel mooi op te lichten. Zelfs ook bij het wastafelgedeelte. En van daaruit neemt de verlichte spiegel bij de badkamerkasten – inclusief wastafel – het weer over. 

De verlichting is hier in een simpele setting – maar met een scherpe IP-waarde – om de spiegel heen bewerkt. Dit zou zeker voor een mooie belichting kunnen zorgen wanneer de nachtval zijn ronde doet. Maar zelfs voor overdag kan de verlichting alsnog een extra bijdrage geven. Een mooie inspiratie en samenstelling van een expert afkomstig uit Europa.

Positieve vibe

Een hele positieve vibe! Dat straalt deze badkamer ruimte uit – met de vrolijke gele kleur, gezellig uitziende planten en lekker veel natuurlijk daglicht dat naar binnen schijnt. Daarnaast geven de grote brede deuren – die naar een mini terrasje leiden – een prettige toegankelijke en ruime indruk. En om de doorgaan in de badkamer ook heel soepel te houden, is het middelste gedeelte over het algemeen vrij en open gehouden. 

Er is niet zoveel verlichting geplaatst in deze badkamer. En gelukkig maar! Want eentje bij het plafond en eentje boven de wastafel en badkamerkasten is ruim voldoende. Voornamelijk de verlichting boven de badkamerkast(en). Het is even breed als de spiegel en zorgt ongetwijfeld voor voldoende verlichting, in ieder geval voor die hoek van de badkamer.

Uniek en Chique

Dit is een hele mooie en chique tentoonstelling van een verlichte draagbare badkamerkast. Wie graag voor minimalisme wilt gaan is hier zeker aan het goede adres. Deze draagbare wastafel met lades en een mooie scherpe verlichting, dat zich boven de spiegel bevindt, brengt klasse en uniekheid in deze ruimte. 

Bonus – het kastje kan ook dicht gedaan worden om dus ook tijdelijk uit het zicht te blijven. Handig voor als men een wat opgeruimde sfeer wilt creëren. 

Breng het licht naar binnen

Volop mooie en ruim voldoende verlichting voor deze badkamer ruimte. De scherpte en diepte in zowel de verlichting als de kleur, wit en lichtblauw, brengen een harmonieuze en relaxte atmosfeer te samen. De verlichte badkamerkasten weerkaatsen hier ook super mooi terug op de gladde muur. Dat is mede dankzij de grijze tint dat is aangebracht op de muur. Het is een perfect match bij elkaar.

Nog niet uitgekeken in de badkamer? Laat je dan gauw verrassen door dit inspirerende Ideabook. 

Wat vindt jij zelf van deze prachtig verlichte badkamerkasten? Wij zijn zeer benieuwd naar jouw reactie! Stuur een bericht hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!