Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Imperfect Design | Ambachtelijke keuken producten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag willen we jullie iets vertellen over het bijzondere werk van Imperfect Design. Het bedrijf is een initiatief dat Nederlandse ontwerpers samen brengt met ambachten en ambachtsgroepen in ontwikkelingslanden en uit opkomende markten. Zo wordt expertise en design gedeeld en gemengd tot bijzondere, ambachtelijke lifestyle producten die stuk voor stuk uniek zijn. Hier laten we jullie het resultaat zien van een van deze samenwerkingen in de vorm van de aardewerken keuken producten van Studio Makkink & Bey.

Blue Pottery

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey:  Woonkamer door Imperfect Design
Imperfect Design

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey

Imperfect Design

Hier zien we een samengestelde selectie van de Blue Pottery lijn van de gerenommeerde ontwerpers Rianne Makkink en Jurgen Bey. Makkink & Bey, bekend om de kaasmaker die zij op de Milan Design Week 2014 met groot succes hebben gepresenteerd, hebben zich voor deze producten laten inspireren en onderwijzen door Indiaas vakmanschap. In samenwerking met Indiase ambachtslieden en Imperfect Design hebben ze de locale cultuur, design en ambachtelijke kennis gecombineerd tot deze unieke en stijlvolle producten. Met gebruik van marmer, houtsnijwerk en handschilderingen zijn deze prachtige producten ontstaan die zowel modern, Nederlands design als authentiek en lokale Indiase cultuur in zich bergen. De houten roerstaven, naar het model van een vinger, zijn met de hand en met oog voor precisie gemaakt. Het houtsnijwerk vormt een mooi contrast met de aardewerken mokken en de marmeren elementen. Het marmer kan in de vorm van een deksel, bord, plankje of onderzetter gebruikt worden waardoor deze set een multifunctioneel geheel vormt. Dankzij Imperfect Design worden deze unieke producten nu wereldwijd verkocht en ontstaan door dit proces duurzame handelsrelaties met ambachtsgroepen in bijvoorbeeld Guatemala, Vietnam en India.

Met de hand

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey:  Woonkamer door Imperfect Design
Imperfect Design

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey

Imperfect Design

De Blue Pottery lijn van producten zijn niet alleen door de Indiase cultuur en ambachtelijke kennis geïnspireerd: deze producten worden ook werkelijk door Indiase ambachtslieden gemaakt. Een klein familiebedrijf in Jaipur in India verwerkt een mengsel – niet van klei maar van onder andere glas- en steenpoeder – tot de gewenste vorm waarna het geglazuurd en op lage temperatuur gestookt tot de uiteindelijke producten die wij hier zien vervaardigd is. De schildering op het unieke aardewerk is geïnspireerd op een Indiase dans waarin de dansers met hun handen verschillende figuren uitbeelden (mudras) die allemaal verschillende symbolische betekenissen hebben in de Indiase (dans)cultuur. Deze figuur is dat van de halve maan en heeft als een van de betekenissen “schaal” of “bord”.

In het blauw

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey:  Woonkamer door Imperfect Design
Imperfect Design

Blue Pottery by Studio Makkink & Bey

Imperfect Design

Hier zien we hoe dit keuken aardewerk aan haar naam gekomen is: door het vele gebruik van deze typische tint blauw voor de schilderingen hebben de producten de naam “blue pottery” meegekregen. Hoewel hier niet geheel zichtbaar staan de handfiguren in deze mok afgebeeld voor “pauw” en “bij”. Zo wordt het aan het voorstellingsvermogen van de gebruiker overgelaten om met de afbeeldingen van deze dieren het aardewerk in gedachte te versieren. Wat hier wel goed zichtbaar is is de unieke vorm van het aardewerk, dat gesierd wordt door een bijzonder vormgegeven oor. De slanke maar geometrische lijnen van de twee vlak maar onregelmatig naast elkaar geplaatste oortjes vormen een opvallend contrast met de eenvoudige, ronde vormen van de mok of kom. Dankzij het gebruik van dezelfde kleur en materiaal echter ontstaat er toch een echte eenheid dat deze producten kenmerkt. Dankzij de schilderingen en het ambachtelijke handwerk wordt de band met de Indiase cultuur nooit verbroken en daarmee de unieke samenwerking tussen Nederlandse designers en Indiase handwerkers niet vergeten.

Het belang van deze samenwerking wordt door Imperfect Design als voornaamste doelstelling beschouwd waardoor een steeds groter wordende groep gerenommeerde ontwerpers en wereldwijde ambachtsgroepen steeds weer tot unieke, multiculturele en ambachtelijke stijlproducten komen die op een bijzondere manier iets van beide werelden vervatten.

Voor meer stijlproducten van Nederlandse bodem kun je hier verder lezen over de designer producten van Scholten & Baijings.

Wat vind jij van de ideeën van Imperfect Design? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!