Tien prachtige splashbacks voor de keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien prachtige splashbacks voor de keuken

press profile homify press profile homify
Minimalistische keukens van Cocinas Rio Minimalistisch
Loading admin actions …

Over het algemeen heeft de achterwand van een keuken aanrecht een functionele doel – een spatwand wanneer er onder ander wordt gekookt. Maar wie zegt dat het er saai uit hoeft te zien? 

Tegenwoordig kan men de achterwand (splashback) van een keuken (aanrecht) persoonlijk stylen en combineren met de rest van het design van de keuken. De één kiest bijvoorbeeld voor een witte keuken – met idem werkbladen en kasten in dezelfde kleur – en een fel oranje of paarse (glazen) achterwand. Een ander kiest juist voor een ontwerp dat zijn werk doet en rustig opgaat in de rest van het ontwerp van de keuken.

Op dit moment zijn de glazen splashbacks (spatplaten) populair! Waarom? Omdat ze duurzaam zijn, tijdloos maar vooral ook makkelijk schoon te maken – ze worden natuurlijk niet voor niks spatplaten genoemd.

In dit artikel wordt er een kijkje genomen naar tien prachtige Splashbacks die het ontwerp van een keuken heel  mooi kunnen aanvullen en/of doen laten stralen. Neem een kijkje en laat je inspireren. 

In de stijl van Guell

"Guell remastered" keuken achterwand op Pimp Superior materiaal Eclectische keukens van homify Eclectisch
homify

Guell remastered keuken achterwand op Pimp Superior materiaal

homify

Ons eerste voorbeeld is eigenlijk een mini artwork aan de muur (het geeft toch wel een beetje de uitstraling van kunstenaar Guell). De verschillende kleurige tinten in het werk geven meer diepgang en breekt letterlijk gesproken het tussen gedeelte van de boven – en onderkant van de keukenkasten. Een ideaal en/of passend ontwerp voor iemand die graag wat meer kleur wil maar niet teveel verschillende kleuren op verschillende plekken in de keuken durft te gebruiken. 

Tropische en modern

"Bamboo" keuken achterwand op Pimp Superior materiaal. Moderne keukens van homify Modern
homify

Bamboo keuken achterwand op Pimp Superior materiaal.

homify

De tweede splashback is in een mooie tropische tint bewerkt! De bamboes zijn hier op een prachtige wijze in beeld gebracht; het geeft een natuurlijk uitziende vibe. Door het kleureffect in de takken lijken de bamboes net echt. En brengen ze meer leven in de grijze kleur van de rest van de keuken. Met het houten werkblad in het ontwerp komen de bamboes ook meer tot leven en creëert het een mooie en moderne tropisch effect voor de splashback.

De keuken – en badkamerontwerpers van Pimp your kitchen hebben hier een prachtige samenstelling gecreëerd. Geen standaard splashbacks bij hun! Ieder ontwerp die ze maken is custom made! Een heel mooi concept. 

Splashback met stijl

Glazed roof kitchen extension Moderne keukens van LWK London Kitchens Modern
LWK London Kitchens

Glazed roof kitchen extension

LWK London Kitchens

Deze paarse splashback geeft de rest van de keuken een unieke flair aan het gehele plaatje. Met de witte keukenkasten – en werkbladen in dezelfde kleur – en de mooie robuust uitziende houtenvloer, brengt de paarse tint in de splashback iets meer luxe in het ontwerp van de keuken. Het creëert iets meer kleur en geeft een persoonlijke stijl aan de keuken.

Industriële uitstraling

Mooie neutrale kleuren in dit keukenontwerp – een combinatie van een grijze tint en houtmateriaal bij elkaar – De splashbacks zijn samen met de keukenkasten en de werkbladen in dezelfde tint grijs bewerkt. Dit geeft het gedeelte en de overloop van de keukenkasten naar de splashback en de onderkant van de keuken een mooie afwerking in het geheel. En met de verschillende gebruikte materialen en kleurcombinatie – bij zowel de splashbacks als de rest van het ontwerp – geeft het de gehele keuken een industriële uitstraling.

Spiraal effect

MR & MRS HARRISON'S KITCHEN Moderne keukens van Diane Berry Kitchens Modern
Diane Berry Kitchens

MR & MRS HARRISON'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

Een mooie en elegante stijl geeft deze splashback van glasmateriaal aan de rest van de keuken. De keuken (en badkamer-)ontwerpers hebben heel goed nagedacht over het ontwerp en dit op een creatieve wijze bewerkt. De keukenkasten aan zowel de bovenkant (bruinachtige tint) als de onderkant (witachtige tint) komen toch weer op een mooie wijze terug in de glazen splashback – het wazige witachtig effect en de ronde en rechte lijnen bij de cirkels. 

Cactus

"Cactus" keuken achterwand op Pimp Flexible materiaal Moderne keukens van homify Modern
homify

Cactus keuken achterwand op Pimp Flexible materiaal

homify

Weer een hele stoere en mooi afbeelding van fotograaf John Kraft! De drie verschillende cactussen die zijn toegevoegd bij de splashback highlighten de witte achtergrond en oranje kleurige keukenkasten aan de bovenkasten. Alle gekozen kleuren, oranje, wit, zwart en het houtmateriaal, brengen harmonie in de stijl van de keuken. Het eindresultaat is een moderne look maar toch met een persoonlijke smaak. Heel uniek om de keuken zo een persoonlijke touch te kunnen geven.

Stijlvolle setting

MR & MRS HOUSTON'S KITCHEN Moderne keukens van Diane Berry Kitchens Modern
Diane Berry Kitchens

MR & MRS HOUSTON'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

De dieprode kleur dat in de glazen splashback is bewerkt, brengt het ontwerp van de keuken in een stijlvolle setting. Wat één simpele kleur al kan doen voor de rest van een keuken! Een heel leuke alternatief als men niet de hele keuken wil omtoveren met een andere tint of materiaal. Gewoon een kleine aanpassing, zoals het bevestigen van een glazen splashback in een mooie en persoonlijke tint, en de keuken is meteen in een andere setting. Handige en uiteindelijk toch wel duurzame oplossing. 

Melkachtig WIT

Simpele en neutrale tinten zou men zeggen… Maar het leuke en bijzondere aan deze neutraal melkachtig wit uitziende kleur (bij de splashback) is dat het de keuken een luxe uitstraling geeft. Het stemt ook perfect af met de grijsachtige keukenkasten (zowel de boven als onderkant) en evenzo met de rest van de wand (bij de bovenkasten) dat van steenmateriaal is. Een mooie styling bij elkaar en de verschillende soorten materialen complimenteren elkaar ongetwijfeld in dit plaatje.

De perfecte match bij elkaar

MR & MRS JOHNSTON'S KITCHEN Moderne keukens van Diane Berry Kitchens Modern
Diane Berry Kitchens

MR & MRS JOHNSTON'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

Het gehele ontwerp in deze keuken is helemaal on point. We hebben een combinatie van bruin, wit en oranje bij elkaar en dat misstaat in dit geval helemaal niet. De splashback is in de oranje tint bewerkt en dat is uiteindelijk toch wel een goede keus geweest. Want het geeft een prachtige overloop en scheidingslijn tussen de witte bovenkasten – waarvan een deel van die tint ook in het keuken werkblad is meegenomen – en de bruine onder keukenkasten. 

De hele look is perfect gematcht met elkaar.

Paarsachtig mooi

Voor wie durft om een gewaagde en niet alledaagse gekozen kleur in de keuken te plaatsen. Een mooie paarsachtige tint dat bewerkt is bij de volgende plekken in de keuken: de splashback, de onderkasten in het midden van de keuken en de (ingebouwde) kast voor onder andere wat (keuken)apparatuur en meer. De paarse tint laat een luxe uitstraling achter en bewijst dat zeker in dit plaatje.

Neutraal op neutraal

Geen drukke en/of wilde tinten in deze keuken. Maar daar is ook niks mis mee! Want deze foto laat zien dat neutrale en rustig uitziende kleuren best fantastisch zijn. De witte glazen splashback (achterwand) geeft de rest van het ontwerp in de keuken een tijdloze uitstraling en houdt samen met de bruinachtige tinten de kleurformatie in de keuken samen in een mooie lijn. 

Nog niet genoeg gekregen van soortgelijke prachtige designs dat met de keuken te maken heeft? Neem dan gauw een kijkje bij dit ideabook voor nog meer inspiratie.

Wat vindt jij van deze splashbacks voor de keuken en welke behoort nu al tot jouw favoriet? Laat het ons weten via een bericht.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!