10 fantastische muurplanken! | homify

10 fantastische muurplanken!

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van homify Landelijk
Loading admin actions …

Het is de perfecte vorm van opbergruimte; een prachtige houten muurplank. Het is overzichtelijk, ruimtelijk en past nagenoeg in iedere ruimte. Van keukens tot slaapkamer en van badkamer tot woonkamer; de opties zijn eindeloos alsook de verschillende houten muurplanken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig wit gelakte houten muurplank, of een robuust model dat zo van de boom lijkt te zijn gezaagd. Alles om goed te passen in het huis van bestemming. 

Een houten muurplank kan opvallen of weggemoffeld worden, zodat deze één wordt met het huis en de ruimte. In dit Ideabook zijn tien variaties op de houten muurplank verzameld. Toch blijven ze de gezamenlijke karakteristieken behouden: ruimtelijk, praktisch en overzichtelijk. Kijk mee naar elke unieke houten muurplank en doe de inspiratie op voor een droomwoning.

Openheid en ruimte

Voor de grote, lange keukens maakt men graag gebruik van een houten muurplank of twee. Zoals op deze foto te zien is, zijn dergelijke houten muurplanken ontzettend handig. Alles staat binnen handbereik en waar kasten normaliter een hoop ruimte innemen, doet een houten muurplank dit niet. Het massieve van een kast wordt volledig omzeild, en juist dat geeft een houten muurplank zijn finesse. Het is subtiel, in al zijn vormen. Want zeg nu zelf, kijkend naar deze foto zou niemand zeggen dat deze keuken niet licht en ruimtelijk is. Een houten muurplank draagt daar goed in bij.

Terug naar de natuur

Soms willen we even terug grijpen op al het natuurlijke in ons huis. Dan willen we onszelf er even aan herinneren waar het allemaal vandaan komt. Daarnaast is een vleugje natuur in huis ook nooit weg, het geeft een zekere kalmte aan het geheel. Op deze foto zien we een houten muurplank die dit principe benut. De tak verbindt de twee planken met elkaar, en in combinatie met het groen van de planten wordt een rustgevend geheel gemaakt. Een houten muurplank als deze zou perfect passen in een leeskamer of keuken.

Klein maar fijn

FIGR1.3 // Surface 50: modern  door FIGR1, Modern
FIGR1

FIGR1.3 // Surface 50

FIGR1

Deze houten muurplank is letterlijk wat het woord zegt en geen centimeter meer. Handig voor de kleine keukens, bijvoorbeeld in een studentenwoning waar men het meeste uit de minste ruimte moet halen. Deze houten muurplank wordt daarnaast ook aangevuld met hangertjes, wat het perfect maakt om niet alleen keukengerei maar ook keukendoeken aan te hangen. Zo kan alles zowel binnen handbereik als op een kleine ruimte bewaard worden. 

Een tweede kans

Oud materiaal kan altijd hergebruikt worden. Nu een prachtige houten muurplank waar het ooit nog gebruikt werd om zware goederen te vervoeren. Duidelijk is meteen de ruimte die zo'n pallet heeft en de diverse mogelijkheden die er zijn. Kleedt het aan met een leuke bos bloemen, bewaar servies en kruiden erin. Deze houten muurplank zou niet misstaan in de wat rustiekere, modernere huizen waar men rekening houdt met de duurzaamheid van het interieur. Het is namelijk overduidelijk dat een tweede kans zeker ten goede uit kan pakken.

Ouderwetse Stijl

De ouderwetse houten muurplank, vroeger te vinden aan vrijwel ieders' muur, heeft nog altijd niets van zijn charme verloren. Het lichtelijk gebutste hout, alsook de gietijzeren haakjes onderin spreken van karakter. Het zou een schande zijn wanneer een houten muurplank als deze volledig uit de gratie zou raken. Licht van kleur maakt dat deze houten muurplank erg veel ruimte biedt aan eigen invulling. Diepe, felle kleuren werken goed zoals de blauwe mokken die aan de muur hangen. Een goed voorbeeld dat planken blijken met karakter, zelfs met zo weinig materiaalgebruik.

Robuust & Lieflijk

Wederom een kunstzinnige vondst met een oude pallet, al is deze duidelijk wat lichter van kleur. Dit maakt hem meer geschikt voor de wat lichtvoetige huizen. Daar komt een houten muurplank als deze goed tot zijn recht. Daarnaast is deze houten muurplank perfect geschikt voor mooie bloemen, een kleurrijke verzameling aan kruiden en, zoals te zien op de foto, kan een mooie foto ook wonderen doen. Deze houten muurplank heeft een zekere zachtzinnigheid, al is deze gemaakt van iets robuust als een pallet.

Praktisch voor Ieder

Praktisch voor ieder kantoor; een fatsoenlijk setje planken. Hier is duidelijk te zien hoe een houten muurplank van dienst kan zijn; alles aan dit kantoor bestaat uit een houten muurplank. Van het bureau tot de opbergruimte. De houten muurplanken zijn daarnaast makkelijk in te klappen, wat van het opruimwerk slechts een luttel klusje maakt. Het geeft ruimte om te denken en een overzichtelijke werkplaats. Niet alleen geschikt voor ons volwassenen, ook kinderen kunnen aan een dergelijke houten muurplank uren knutselen en tekenen.

Dynamisch Karakter

900 Shelving System: modern  door Modiste Furniture, Modern
Modiste Furniture

900 Shelving System

Modiste Furniture

Een simpele houten muurplank kan wonderen doen. Dit materiaal laat de groeven nog duidelijk zien en het vele verschil in tinten bruin geeft het een gevoel van dynamiek en diepte. Een houten muurplank als deze past daardoor goed bij elke ruimte, zolang er rekening wordt gehouden met de kracht van licht. Natuurlijk licht zal het karakter van deze houten muurplank weten te ontketenen, waardoor het pas echt bij gaat dragen aan de ruimte.

Bloemen aan de Muur

 Muurbloempje ( Wandmodel ): modern  door atelier delfts hout, Modern
atelier delfts hout

Muurbloempje ( Wandmodel )

atelier delfts hout

Iets kleins voor aan de muur, of het nu binnen of buiten is. Deze Nederlandse ontwerper heeft een houten muurplank ontworpen met als enig doel om een mooi setje bloemen vast te houden. Het geeft vrolijkheid aan de wand waar het aan hangt. Zorgt voor leven in de ruimte en staat daarnaast ook niemand in de weg. Prachtig om een hal mee te decoreren of om buiten in de tuin tegen de schutting te hangen. De bloemen zijn natuurlijk een vrije keuze. 

Tijdloos

Amerikaans noten 42 mm geschaafd: modern  door Plankencentrale.nl, Modern
Plankencentrale.nl

Amerikaans noten 42 mm geschaafd

Plankencentrale.nl

De houten muurplank is overduidelijk onderhevig aan vele verschillende soorten materiaal. Van bewerkt tot onbewerkt hout en van de meest verfijnde vormen tot de meest robuuste. Welke houten muurplank er gekozen wordt is uiteindelijk toch afhankelijk van de smaak en woning van de eigenaar. Wat duidelijk is geworden is dat de houten muurplank karakter heeft, eentje van een robuuste en natuurlijke aard die tevens een kalmte weet te brengen in huis. Ze zijn divers, uitzonderlijk en eigenlijk onmisbaar. Deze houten muurplank behelst al die kwaliteiten met de licht grijze tint en de gemiddelde dikte. Perfect voor aan ieders' muur, in iedere ruimte en geenszins overbodig. Het zal nooit uit de mode gaan.

Wat is je favoriete houten muurplank? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!