Voor het echtpaar Elisabeth Maria Post (42 jaar) & Hugo de Groot (43 jaar) is dit woonhuis ontworpen. Het echtpaar heeft samen 1 kind, Freek (10 jaar).

Diverse losse elementen welke gecombineerd worden met de indeling en de architectuur zorgen ervoor dat de villa voelt als een tweede huid. Aanleiding voor de planrichting, opzet en ontwerp zijn de beide opdrachtgevers en beroepen gekozen. Elisabeth, creatief dichteres, die haar creaties baseert op de maatschappij zoals die eind 18e eeuw in Nederland heerste. Zij werkt vanuit huis en alleen op die manier kan ze haar verzorgende rol als moeder en echtgenote combineren met haar passie. Voor het maken van haar creaties heeft zij een heldere en serene (leef)omgeving nodig.

Hugo is een modern en vooruitstrevend denkende rechtsgeleerde die juist paal en perk moet stellen aan alle creatieviteit die hij in zijn praktijk tegenkomt. Hij denkt, in tegenstelling tot zijn echtgenote, rechtlijnig en is daarmee bovengemiddeld succesvol in het internationaal publiekrecht.

Deze 2 tegenstellingen zijn de uitgangspunten van het ontwerp. Hierin komen alle (denk)richtingen samen in, niet alleen, de kern van de woning maar ook van de kavel. Het interieur en het exterieur van de woning zijn zorgvuldig niet alleen op elkaar, maar ook op de beide opdrachtgevers afgestemd.

De gevel is op specifieke delen open en gesloten, hierdoor ontstaan zichtlijnen die eindigen in de tuin. Deze zorgen ervoor dat visueel het interieur doorloopt in het exterieur. De woonkamer heeft de buitenhoek van de villa (en dus de kavel) gekregen. Door delen van de transparante wand te sluiten is er voldoende privacy verkregen terwijl door de verdiepingshoge ramen het uitzicht en de relatie naar de karakteristieke groene omgeving blijft.

De woonkamer heeft een tweetal open verbindingen met de woonkeuken die aan de tuinzijde is gelegd.De scheiding is ontworpen in een stoer wandmeubel welke naast een open haard en high end entertainment system de nodige bergruimte in zich heeft.

Grenzend aan de woonkeuken is een terras neergelegd. Op een zwoele zomeravond loop je daardoor zonder belemmering van de woonkeuken het terras op voor de avondmaaltijd of een glaasje wijn. Voor de tuinvegetatie hebben we gekozen om de van oudsher aanwezige naaldbomen in het gebied ook in deze tuin op te nemen.Juist door de kroon hoog te houden worden de architectuur van de woning verstrekt. Het zicht op maaiveldniveau blijft daardoor ook weelderig.
Het aanwezige hoogteverschil in de kavel wordt geaccentueerd door de robuuste stenen bakken welke gevuld zijn met de nodige grassen.

Prijs van de woning          : circa € 450.000,- excl. BTW & perceel grond

Maatvoering                      : hoofdvolume 9.950 mm (breed) x 12.000 mm (lang)

Bouwvolume                     : 990 m3

Constructiemethode       : traditionele bouwmethodiek, gevel gestuct

Gevelmateriaal                 : wit gekeimd glad stucwerk op gemetselde buitenwand, warm bruine steenstripvlakken & d. grijze kozijnen

Type woning                      : modern karakteristiek vormgegeven vrijstaande villa

Vloeroppervlakte              : 330 m2

Parkeerplaats                    : 1 parkeerplaats in de garage, 2 parkeerplaatsen op eigen terrein

Prototype                            : hedendaags

Energieverbruik                  : voldoet aan de actuele regelgeving op energiegebied

Lengte: 12 m
Breedte: 10 m
Hoogte: 9 m
Oppervlakte: 330 m²
Prijs: €450.000
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldige E-mail adres
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer