Luxe villa in velp: tuin door van hoogevest architecten, modern | homify
< >
Luxe villa in Velp:  Tuin door Van Hoogevest Architecten, Modern
< >
Luxe villa in Velp:  Tuin door Van Hoogevest Architecten, Modern
< >
Luxe villa in Velp:  Tuin door Van Hoogevest Architecten, Modern
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

In Velp is naar ontwerp van Ronnie Kuiper een luxe villa ontworpen aan de Alteveerselaan. De opdrachtgever had een grote voorkeur voor de architectuur van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Voor Kuiper een uitdaging om de kenmerken van Wright te vertalen in een eigen idioom. Kenmerkend zijn de grote dakoverstekken en de horizontale belijning in de gevelopbouw. Er is een gezocht naar een goede inbedding in de landschappelijke omgeving.

Zichtlijnen in het landschap

Zo zijn de woonfuncties zorgvuldig gecomponeerd langs de verschillende zichtlijnen in de landschappelijke setting zodat een duidelijke relatie ontstaan tussen de woonfuncties en de landschap. Omdat de omgeving onderdeel uitmaakt van de zogenaamde Ecologische Hoofd Structuur is in samenwerking met Copijn Tuin- en landschapsarchitecten een nieuw beekdal gecreëerd. De Hoofd Structuur is in 1990 geïntroduceerd door het ministerie van Landbouw en wijst gebieden aan in Nederland waar de natuur voorrang heeft. Zo worden bedreigde planten- en diersoorten beschermd. Door het beekdal in Velp zijn de zoetwaterkreeft en de ijsvogel nu beter beschermd. Fotografie Louk Heimans

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.