Dakopbouw amsterdam moderne badkamers van homify modern | homify
< >
Dakopbouw Amsterdam Moderne badkamers van homify Modern
< >
Dakopbouw Amsterdam Moderne badkamers van homify Modern
< >
Dakopbouw Amsterdam Moderne badkamers van homify Modern

Voor een woonhuis in Amsterdam Zuid is een ontwerp gemaakt voor de
indeling en de afwerkingen van een dakopbouw. Het gaat om een oud pand waarbij er bovenop de derde verdieping een vierde verdieping is gerealiseerd naar een ontwerp van Bouwstudio Lukkien & Van Till. De wens van de klant was vervolgens om in het interieur de volgende functies te hebben: twee werkplekken, een logeerplek, voldoende berging en een pantry, een douche gedeelte met toilet en een dakterras.

De trap van de derde naar de vierde is gebaseerd op de trap van de verdieping eronder, maar heeft een moderne 'loper' in de vorm van Plexwood overzettredes gekregen. Daardoor ontstaat er een mooie verbinding van oud naar nieuw. De vloer van de opbouw is ook van Plexwood gemaakt. Er is een glazen wand als afscheiding met het trappenhuis gekomen, welke veel licht toelaat op de verdieping eronder en meer ruimte gevoel geeft op de nieuwe verdieping. De pui naar het terras kan helemaal open geschoven worden.

De douche en het toilet zijn gecombineerd bij de opgang en heeft een daklicht zodat het ruimer aanvoelt. In deze ruimte is een kastje van Plexwood en een nis bij de douche. De pantry is een kleurrijk element in de ruimte geworden en de werkplekken hebben genoeg ruimte. Er is een slaapplek in de vorm van een slaapbank. Plexwood komt ook terug in de tafelbladen van de werkplekken, zodat het een geheel wordt.

Ontwerp dakopbouw en bouwbegeleiding: Bouwstudio Lukkien & Van Till en Charlotte Girod

Aannemer: Ted Groot

Werkplekken (buro's) en pantryblok: maatwerk Castelijn

Tegels badkamer: Mosa

Vloer: parket Plexwood via Beugt

Overzettredes: Hartflooring, materiaal Plexwood

Verlichting: via Van der Hee Lichtstudio

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen