Moderne villatuin middelburg moderne tuinen van erik van gelder | devoted to garden design modern | homify
Moderne villatuin Middelburg Moderne tuinen van ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern
Moderne villatuin Middelburg Moderne tuinen van ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern
Moderne villatuin Middelburg Moderne tuinen van ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern

Voor de renovatie van deze riante tuin in Middelburg waren de eisen heel divers: een strakke belijning met een moderne invulling, een maatwerkoverkapping voor een loungeruimte aan de woning, speelruimte voor de kinderen, plaats om gasten te ontvangen, onderhoudsvriendelijke beplanting,… Kortom: een veelzijdige tuin met een hedendaagse look en veel comfort. Erik klaarde de uitdagende klus, en transformeerde ‘groot’ in ‘groots’.

Overkapping verbindt huis en tuin | De bestaande overkapping aan het huis was smal en een tikje gedateerd. Erik maakte ze breder, integreerde een lichtstraat, en zorgde voor maximale openheid en verbondenheid met de tuin. Op het centrale gedeelte van de vloer ligt Oud-Hollandse tegelbestrating; aan de zijkanten luxe composiet vlonderbanen. Het overdekte terras is een beschutte en intieme loungeruimte. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de rest van de tuin, die uitnodigt om te struinen en de verschillende plekjes te ontdekken.

Boeiend spel van lijnen, vlakken en volumes | Vanaf het overdekte terras leidt een wandelpad naar het diepste punt van de achtertuin. Om de rechtlijnigheid te doorbreken en een bijzonder contrast te creëren, wisselde Erik materialen af: vlonderplanken met een grijze finish, maatwerkbetonplaten in een doordachte geometrie, en Black Beauty-grind. Aan weerszijden van het pad zorgen royale plantengroepen en overzichtelijk gestructureerde decoratieve elementen voor een perfect evenwicht tussen natuur en architectuur.

Netjes gestructureerd groen | Het centrale tuingedeelte, in het verlengde van de overdekte loungehoek, werd ingericht met een combinatie van stoere betonlookelementen met weelderige siergrassen, buxusbollen en ‘moonlight’-bollampen, strakke plantenbakken in zink en aluminium, en flinke lage en hoge groenblijvende heesters. Erik sprong bijzonder creatief om met de verhoudingen tussen open ruimte en massa, strakke lijnen en organisch groen.

Creatief ontwerp verenigt mooi en praktisch | De schoonheid van het ontwerp doet geen afbreuk aan de functionaliteit van de tuin. Alle functies die de eigenaars wensten, werden netjes geïntegreerd. Er is een terras in Oud-Hollandse tegelbestrating met een grote eettafel onder een zonnezeil – ideaal om gasten te entertainen bij de openhaard. Wat verderop is een parallel terras met een heerlijke hangmat om languit te chillen. Voor de kinderen is er een riant speelveld, inclusief rechthoekige trampoline. Aan de waterkant is het heerlijk relaxen op de ligstoelen onder een geknotte plataan.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen