< >
Tuinwinkel van House of Green House of Green Moderne tuinen
< >
Tuinwinkel van House of Green House of Green Moderne tuinen

De uitdaging van een kleine ruimte

De winkeltuin van House of Green is een belangrijk visitekaartje van de tuinwinkel. De tuin bedraagt ‘slechts’ 16m2 en is daarmee heel representatief voor stadse buitenruimtes. De uitdaging voor zo’n kleine ruimte is het evenwicht tussen spanning en rust. Wanneer er te veel ideeën in worden gestopt komt er uiteindelijk niet één van deze ideeën goed naar voren. Meer specifiek voor de winkel geldt de wens om door het jaar heen tuinmeubelen, potten en andere producten voor de inrichting van de tuin te kunnen laten zien. Ook de keuze voor materialen en beplanting is belangrijk. In onze winkeltuin laten we zien hoe goed de producten en materialen zich houden in de wisselende weersomstandigheden dichtbij de kust van Nederland.

Uitgangspunten en gekozen oplossingen

Volgend op de wensen hebben drie uitgangspunten het ontwerp gemaakt tot wat het is: Een blikvanger om mensen op natuurlijke wijze naar de tuin te leiden,Een indeling met groot oppervlak voor de presentatie van onze producten, en uiteraard een groene natuurlijke uitstraling. Het idee om mensen naar buiten te leiden wordt versterkt door de lengterichting waarin de duurzame Esthec Terrace composiet vlonderplanken liggen. De cortenstalen strip loopt tussen de beplanting door naar achter. Opvallend detail hierin zijn de uitgesneden House of Green bijen die van onderen opgelicht worden. De grote antraciet kleurige betontegels vormen een rustige basis waar vrijwel alle tuinmeubelen en potten, goed op uitkomen.

Het sedum dak en de vaste beplating vormen het groen, aangevuld door de Duitse pijpbloem die vrolijk opklimt tegen de FLORA-trellissen.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt