< >
Heriz Medaillon Grey yksi ontwerp Moderne slaapkamers Textiel
< >
Heriz Medaillon Grey yksi ontwerp Moderne slaapkamers Textiel

Yksi Ontwerp heeft tijdens de Dutch Design Week 2013 haar nieuwste tapijtdessins geintroduceerd- een co-creatie met Leoxx, specialist in hoogwaardige en toonaangevende projectvloerbedekkingen. De dessins, geprint op vier meter breed tapijt, combineren een lijnpatroon van felle kleuren met details van traditionele Heriz tapijten uit Iran. Eeuwenoude patronen in een nieuw en eigentijds jasje gestoken.

Heriz ligt in het noordwesten van Iran. De stad en haar omgeving staan bekend om de Perzische tapijten met in het midden een groot rechthoekig medaillon en daaromheen grote, duidelijke hoekprofielen.

Yksi Ontwerp creëerde twee verschillende dessins in diverse kleurstellingen waarbij de centraal gelegen medaillon met daaromheen geometrische bloempatronen het uitgangspunt vormen. Door te spelen met de medaillonvorm – uitvergroten, toekennen van gekleurd lijnenspel – ontstaat er een fris en eigentijds beeld De manier waarop Leoxx het tapijt produceert (met een zogenaamd groot rapport van 8 x 12 meter) biedt veel mogelijkheden voor variaties. De nieuwe collectie is vanaf januari 2014 in productie.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt